Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Igazi mindenes - négy az egyben szivargyújtós bluetooth FM transmitter - Teszt

2017. szeptember 16. 08:20 - Kinai cuccok blog

BC06S, rádiós zene átjátszó, mp3 lejátszó

bc06s-bluetooth-car-fm-transmitter-mp3-lejatszo-autos-szivargyujtos-radios-zene-atjatszo-00.jpgManapság mindenki a telefonon hallgat zenét, így ha autóba ülünk, akkor is szívesen játszanánk le onnét. Ehhez nem kell több tízezer forintos autórádió, bőven elég az autóba épített FM rádió is. Az FM transmitter mint egy mini rádió állomás tudja átküldeni az autó rádiójára a zenét. A most bemutatott eszköz olcsó ára ellenére igazi mindenes!

 

A doboz

A doboz alig nagyobb mint maga az eszköz, benne az FM transmitter, egy kétoldalas jack dugó és az angol/kínai nylevű leírás található.

Kinézet

Alul a szivargyújtós csatlakozó, felül a kijelző és a kezelőgombok találhatóak. A felső rész 120 fokban hajlítható, így könnyen a számunkra megfelelő pozícióba hajlítható.
A felső részen a piros ledes kijelző helyezkedik el. A ledek elég nagyok, jól láthatóak. Felette a telefon hívást is kezelő, piros és zöld telefon szimbólumokkal ellátott gombok helyezkednek el.
Bal oldalt két darab USB csatlakozó található, mellyel tölteni tudjuk a telefonunkat, kameránkat. Érdekessége, hogy a hagyományos USB csatlakozó mindkét irányból bele dugható. Hasznos, hogy nem kell próbálgatnunk, melyik oldal megy bele.
Jobb oldalon egy többfunkciós fel le léptető gomb illetve egy funkció gomb található, mellyel a frekvencia és a szivargyújtó feszültségének kijelzése között tudunk váltani. Elől található a mikrofon nyílása és egy jack dugalj, melyen keresztül a telefon fülhallgató kimenetével tudjuk összekötni, ha nem a bluetooth szeretnénk használni.

bc06s-bluetooth-car-fm-transmitter-mp3-lejatszo-autos-szivargyujtos-radios-zene-atjatszo-01.jpg

Beüzemelés

A készüléket nem lehet/kell bekapcsolni, a szivargyújtó nyílásába dugva azonnal működésre kész. Ezután bekapcsoljuk a telefonunkon a bluetooth-t, kiválasztjuk és párosítjuk a "Carkit" nevű eszközt és elindítunk egy zenét.
Az autó rádióján keresünk egy üres frekvenciát, melyet egyik rádióadó sem használ. Az FM transzmitteren a piros telefon ikont nyomva tartva, majd a léptető gombokat használva beállítjuk ugyanazt a frekvenciát és már készen is vagyunk.
A transmitter a beállításokat megőrzi, így a következő alkalommal elég csak a telefont párosítani vele és máris szólhat a zene.

Használat

A transmitter nem csak a telefonon szóló zenét játssza le, hanem a bejövő hívást is tudja fogadni. A hívást meg tudjuk szakítani, illetve az utolsó hívott számot fel tudja tárcsázni. A hívás befejezése után a zene automatikusan folytatódik.
Ha indulás előtt kíváncsiak vagyunk az autó akkumulátorának a feszültségére, akkor a funkció gombot átkapcsolva az LCD kijelzőn megjelenik az aktuális érték. Ha gyújtás nélkül 12V alatti értéket látunk, akkor hamarosan lemerült az autó akkumulátora. Nézzük meg hogy rendesen tölti-e a generátor, vagy hogy nem jött-e el a csere ideje.
A két USB port segítségével a menetrögzítő kamerát és a telefont is tudjuk tölteni. A menetrögzítő kamera érzékeli az adatvezetéket is, így ott ki kell választani, hogy külső áramforrásról üzemeljen.
Az oldalán található fel le léptető gomb zenelejátszás közben röviden nyomva a számokat lépteti, hosszan nyomva a hangerőt szabályozza. Utóbbit érdemes maximumra állítani és a telefonon illetve a rádión állítani.

Minőségét tekintve az átlagos igényeket tökéletesen kielégíti. Ha sikerül olyan frekvenciát találni, melynek közelében nincs más adó, akkor folyamatosan és tisztán fog szólni a zene. Lehetőség van az 50 centiméteres jack kábelen is átjátszani a zenét. A kijelzőn nem jeleníti meg az aktuálisan játszott számokat (az én gyári rádiómon), ehhez a telefont kell nézni.

Nem feltétlen szükséges Bluetooth és telefon a zenék lejátszásához, mivel kezeli a pendrive-ot is. Ha van Bluetooth kapcsolat, akkor automatikusan az az elsődleges és át tudunk váltani U-Disk módra. Ha nincs Bluetooth kapcsolat és be van dugva pendrive, akkor automatikusan arról játssza le a zenéket. Kezeli a könyvtárakat, de egy listába rendezi a számokat, melyek között fel le tudunk lépkedni az oldalsó léptető gombokkal. Csak a számok sorszámát írja ki, a címét nem.

A készülékhez kapott dokumentáció

Összegzés

Egy jó minőségű, átgondolt, funkció gazdag készülék, melynek az ára is kedvező, így bátran merem ajánlani!

Tetszett

- Könnyű használat
- Két USB port, kétirányú kialakítás
- Feszültségmérő
- Kedvező ár
- Jó minőség
- Kezeli a 12 és 24V-ot is

Nem tetszett

- Az eszköz annyira kicsi és zsúfolt, hogy az elején könnyű rossz gombot nyomni rajta

Hol kapható

Az FM transmitter 2200 Forint körüli áron megvásárolható a GearBest-en.

További FM transmitter tesztek.

FM transmitter helyett Bluetooth hangszórót is használhatsz zenehallgatásra és kihangosítóként!

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1812867974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tudomány sosem téved! 2017.09.17. 07:28:40

volt ilyenem: nem ajánlom.
Persze tudom, ez propaganda oldal.
Vannak jobb minőségűek, bár zömmel mindnek van valami kehéje.
erre mondják, hogy jó:
www.aliexpress.com/item/Nulaxy-Wireless-FM-Transmitter-Car-MP3-Audio-Player-Handsfree-Car-Kit-with-LCD-Display-and-5V/32800265805.html
Ennél állítólag lehet is hallani, amit mondasz.

nyelv-ész 2017.09.17. 09:10:24

Veszek egy pendrájvot, ráteszem a zenét mp3-ban, betolom az autórádióba, oszt hallgatom. Nem rontom tovább a hangminőséget FM transmitterrel.

Az okosteló töltője meg mehet a szivargyújtóba, hiszen az aljzat így nem lesz lefoglalva.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.17. 10:32:01

@A tudomány sosem téved!: kevered az oldalam másik oldallal...
Hmm, szóval olyat ajánlasz, amit még nem is láttál...

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.17. 10:36:23

@nyelv-ész: A cikk arról szól, hogy ha nincs olyan autórádiód, ami tudja a pendrive-ról történő zenelejátszást. Emellett szeretem egy helyen tartani a zenéket, ne kelljen már állandóan másolgatni. Telefonról meg mehet akár stream-elve is. Szóval van azért előnye akkor is, ha mégis van USB-s autórádiód. Az emberek többségének nincs olyan minőségű hangrendszere és nem olyan audiofil, hogy ne lenne elég ez.

]{udarauszkasz 2017.09.17. 10:51:48

Ez mind jo, es szep, de: manapsag olyan szinten telitett a CCIR sav, hogy keptelenseg olyan frekit talalni, ahol az fm transzmitter a fel mW-javal kepes keresztulsttogni a zajongason. (nekem volt, ahol az 1 Wattra beallitott, kiantennazott magnestalpassal nem tudtam tuluvolteni a sok hulladekadot.)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.17. 11:04:35

@]{udarauszkasz: Nehéz, de én pl. a 88.3-on végig tudtam jönni Horvátországon, Szlovénián és Magyarországon is.

nick papagiorgo 2017.09.17. 19:30:30

@]{udarauszkasz: @Kinai cuccok blog:
vagy nagyon lent (88 körül) vagy nagyon fent (107 felett) kell beállítani, ott általában nincs más.

Általánosságban:
USB-nél azért vigyázni kell, hogy hol van a szivargyújtó-dugó, meg mekkora az USB, nekem már volt olyan, hogy belelógott a váltóba pl. és váltáskor kilökte.
Illetve mindkét rádugott USB-nél én vigyáznék, hogy az áramfelvétel ne égesse le a szivargyújtót. Ez attól is függ persze, hogy mit dugunk rá, de a szivargyújtó általában nem egy bivaly áramforrás.

RZoli71 2017.10.31. 16:41:08

Nekem ilyen van, nem rossz, 88 körül végig lehet vele autózni az országot. A "kijelzője" viszont viszonylag hamar elkezd tönkremenni, csak fele világít, de végül is használható....

Tony Almeida 2017.11.06. 08:01:50

@nyelv-ész: Hát igen, ez a legjobb. De ha én webrádiót akarok hallgatni mobilról, plusz az autós "magnóban" nincs aux-in, vagy USB? :) Nekem pontosan ilyen eszközöm van, mint ez, kb. 2 éve használom, megelégedéssel. A kihangosító funkciót nem próbáltam.
süti beállítások módosítása