Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Fimi A3 drón - A kistesó

2020. február 07. 22:20 - Tomi0529

Sok ember szeretne egy stabil, könnyen hazsnálható drónt, amivel már tud videózni és élőképet is lát, de nem akar sokat költeni rá. A Fimi rájuk gondolt, mikor kihozta az Fimi X8-tól egyszerűbb kialakítású, olcsó drónját. Az olcsóbb kialakítás mindig kompromisszumokat kíván, lássuk mivel másabb!

Doboz

Drón lévén van egy pár kiegészítő, amit a doboz rejt. Összesen hat propellert, egy töltő fejet, egy töltő vezérlőt, egy kontrollert, egy micro usb kábelt és persze a drónt.

Dizájn

Mindenhol szép minőségi műanyagot használtak a készítés során. Mindenképpen minőségibb az anyag használat, mint a Hubsan féle drón okesetében.

Használat

Ez a drón más, mint a többi, hogy miért is? A kijelző a távirányítóba van építve ami kényelmes megoldás. Itt nem tudjuk a telefonunkat rákapcsolni, sem azon keresztül konfigurálni, ugyanis ez a drón analóg jelátvitellel működik. Ennek van számos előnye, de hátránya is. Előnye, hogy elég csak összepárosítani a kontrollert a drónnal és már repülhetünk is. További előny, hogy analóg FPV szemüveggeel igazán élvezetes a repülés. Hátránya sajnos, hogy a kijelzőre átvitt kép nem túl jó felbontású. Elsőre furcsa lehet, hogy a távírányító karjaival lehet konfiguráni, de ha megszokja az ember, gyorsan lehet használni.

Amennyiben frissíteni szeretnénk a kontrollert vagy a drónt, azt egy micro sd kártyával tehetjük meg. Sajnos szenzorokat itt sem kapunk, pedig egy ultrahangos szenzor jól jött volna. De helyette kapunk egy DIY portot. Mire szolgál ez? Ha vagyunk olyan ügyesek, akkor led szalagot, vagy kis rakétát indíthatunk a drónról. Látszik, hogy a Fimi ezt a drónt hobbi drónnak szánta. Persze megkapjuk a Sony szenzorral ellátott full hd kamerát, ami ezúttal csak két tengelyes stabilizálást kapott plusz egy harmadik, szoftveres stabiliztálást, ami érdekesen működik, ugyanis ha hirtelen mozgunk, akkor sajnos észrevesszük, hogy nem optikai a harmadik tengely gimbalja.

25 perces repülési időt ígér és 1km-es hatótávot. A repülési idő elég hamar csökken, szerintem a 25perc inkább csak 15-20perc és az 1km távot sem sikerült kihozni, ugyanis pár száz méternél már csúnyán csíkosodni kezd a képátvitel. Vakon meg nem szeretnék repülni.

Viszont az analóg jelátvitelnek köszönhetően a jel folyamatosan romlik, mielőtt megszűnik, hogy pontosabban látni, hogy ideje visszakanyarodni.

 

Kontroller

Kontroller átgondolt szép, és ami lényeges, hogy beépített kijelzőt kapott. Sajnos a kijelző színei elég furcsák és a betekintési szöge is gyenge, fényerő meg nappal kevés, érdemes rá árnyékolót szerkeszteni. Kár, hogy nem egy jobb kijelzőt kapott. Viszont ami a drónoknál ritka, hogy kapott egy Videó kimenetet, illetve egy sd kártya helyet. Amolyan DVR funkció, vagyis fel tudjuk venni a repüléskor látott kijelzőnk képét is. Ez jól jöhet biztonsági felvételnek. A kijelző felbontása 480x272, így már tudhatjuk, hogy valóban elég szerény, de ha belegondolunk, hogy a drónozáshoz elég maga a távirányító és a drón, akkor elfogadható kompromisszum.

Kamera

8 Megapixeles 1920x1080P , vagyis Full HD kamerát kapunk két tengelyes gimbalal és egy szoftveres stabilizátorral. Képminősége jó, a színek is megfelelőlek. Bár volt, hogy elég érdekesek voltak. A szoftver szerintem időnként félre értelmez és rossz fehéregyensúlyt választ. A jó hír, és szerintem sokan ezért veszik ezt a drónt, hogy FPV kamerával rendelkezik, vagyis nem wifivel hanem egy speciális 5.8ghz-es jelátvivővel szerelték. Így, ha vásárolnuk egy FPV szemüveget, akkor nézhetjük ott is a repülésünket. Ez egy nagyon jó dolog, én is ki tudtam próbálni.

 

Repülés

Gyárilag egy kilometer hatótávot ír a Fimi, de ez inkább 500 méter, amíg biztosan van kép. Sajnos az analóg jelet elég sok minden megtudja zavarni. Hamar elkezd csíkosodni az élőkép.

Itt is, mint az okos drónok esetében, megkapjuk az okos funkciókat. RTH, Film mód, active track. Active track, itt most megállnék, ugyanis, hogyan jelöljük ki a követni kívánt tárgyat? Sehogy. Ugyanis nem az embert vagy tárgyakat, hanem a kontroller követi. De ezt profin is teszi.

 

Akkumulátor

A doboz csak egy darab akkumulátort rejt, 2000mAh-ás amivel kb. 15 percet tudunk repülni. A jó hír, hogy egész olcsón szerezhetünk be plusz akkumulátort hozzá.

Töltése kicsit furcsán van megoldva, drónba kell csatlakoztatni egy kábelt, amin van a töltésvezérlő, ami csatlakozik a tápegységhez.

Összegzés

Ahogy a Fimi elkezdte kivetezni a Xiaomi Mi 4k drónját, úgy fedi le a kínálatot különböző kategóriájú drónokkal. Ez az olcsóbb megoldásuk, ami egy remek belépő drón, élőképpel és okos funkciókkal.

Hobbi drónnak tökéletes. Extram hogy Van egy DIY port is, így vezérelhetünk róla bármit , csak utána kell járni. A kontrollerbe épített kijelző ötletes, de a minőségén jó lene javítani. De a drón szépen repül és bár látszik a felvételen a harmadik tengely hiánya, de ettől függetlenül jó felvételeket lehet vele csinálni.

Pro

  • Jó képminőség
  • Kontrollerbe épített kijelző
  • Olcsó akkumulátor
  • Jó anyagminőség
  • Sok extra szolgáltatás
  • Dupla kártya foglalat
  • FPV szemüveggel is használható

 

Kontra

  • csak két tengelyes a gimbal
  • "Csak" fullHD felbontás (bá sokan abba videóznak 4K-s drónal is)
  • Analóg jelátvitel
  • Szenzorok hiánya

 

Hol kapható

A Gearbesten és Banggoodon Áfa és Vám mentes szállítással rendelhető! Aktuális kuponért írj a Facebook oldalunkra!

Fimi A3 Banggood

Fimi A3 Gearbest

Fimi A3 Geekbuying

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi, Fimi, Hubsan drón csoportunk

További drón tesztek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9415553866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása