Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Hogyan kérjük vissza a PayPalon a postázási költséget reklamáció esetén - Okosság

2017. október 06. 11:30 - Kinai cuccok blog

paypal-szallitasi-koltseg-visszaterites-penz-visszakerese-reklamacio-shipping-refund-02.jpgAz internetes vásárlás legnagyobb hátulütője, a garanciális ügyek intézése. Ez nem csak hosszú időt vesz igénybe, hanem sokba is kerül. Különösen igaz ez, ha külföldről, pl. kínából rendelünk, ahol az államilag támogatott posta szinte ingyen dolgozik. Így a pár ezer forintos termék visszaküldése is pár ezer forintba kerül. Tudják ezt Kínában is, így nem szégyellik elküldeni a szemetet.  A legtöbb oldalon a visszaküldés költsége a vásárlót terheli, így ha reklamálunk, elég csak annyit kérniük, hogy küldjük vissza és máris nem éri meg foglalkozni vele. (Szerencsére a legtöbb, becsületes eladó akkor is visszatéríti a pénzt, ha bizonyítjuk fényképpel vagy videóval hogy valóban hibás a termék)

A Paypal is felismerte ezt a problémát és azért, hogy ne riasszon el bennünket a vásárlástól, bevezette a visszaküldés költségének megtérítését.

Ehhez a főoldalon a vásárlások listájában ki kell választani a megfelelő tranzakciót, majd pedig a "Return shipping refunds" válasszuk.

paypal-szallitasi-koltseg-visszaterites-penz-visszakerese-reklamacio-shipping-refund-01.png

Ezután 30 napunk van arra, hogy a szükséges dokumentumokat feltöltsük a PayPal oldalára. Ha hiánypótlást kérnek, ismét kapunk 14 napot. Ezután már csak várni kell, hogy visszafizessék a pénzt!

Évi 12 darab vásárlás költségét tudjuk visszaigényelni, alkalmanként maximum 9300 Ft értékben (Deviza árfolyamától nem függ ez az összeg)

Érdekesség, hogy ha a visszaküldés után ismét hibásat kapunk, akkor a visszaküldést maximum háromszor ismételhetjük meg. (egy tranzakcióval kapcsolatban).

Bár a magyar törvények szerint garanciális probléma esetén a vásárlót terheli a visszaküldés költsége (akkor is ha nem hibázott) az itthonról vásárolt termékekre is kérhető a visszatérítés, ha PayPallal fizettünk.

Fontos, hogy sokan úgy tudják még, hogy a PayPalon 45 vagy 60 nap áll rendelkezésre a reklamációra.
De ez a szabály megváltozott, most már 180 napunk van reklamálni!!!

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

1 komment
Címkék: okosság PayPal

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2312933337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Elek 2018.08.24. 15:52:18

Az én vásárlásaimnál miért nincs ott a postaköltség visszatérítésének lehetősége? Mit kell beállítanom ?A telefont visszaküldtem a Gearbestnek.
süti beállítások módosítása