Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Alfawise S60 Pro ablaktisztító robot

2020. február 23. 15:21 - Tomi0529

A robotporszívó már takarít helyettünk, de mi lesz az ablakkal? Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy ráér az ablak tisztítás és így telnek a hónapok. Pedig egy átlagos lakásban 3-5 darab ablaknál nincs több. A robot technológia ide is megérkezett, tesztünkben az Alfawise s60 típusú robot ablaktisztítót vesszük szemügyre.

Doboz

Amikor megérkezett hozzám a robot, nem tudtam milyen tartozékokkal érkezik, de amint kinyitottam a dobozt egyből a kiegészítők sokaása került a szemem elé.

A dobozban van maga a robot ablaktisztító, egy távirányító, egy tápegység, egy folyadék tartó, 12 darab tisztító kendő, egy biztonsági kötél és egy használati útmutató.

Használat

Amint felhelyeztük a tisztító kendőket a két darab kör alakú forgótárcsára, már csak fújni kell rá egy kis folyadékot. Bár a használati útmutató nem tér ki rá, hogy milyen folyadékot fújjunk rá, így én ablaktisztítót tettem rá. Fontos, hogy a biztonsági kábelt csavarjuk be az aljára és azt karabinerrel valahova függesszük fel. Ha netán le akarna esni a robot, akkor mégse essen nagyot. Jogosan kérdezhetitek, hogyan marad fent az üvegen? Amint áram alá helyeztük és bekapcsoljuk a masinát elég hangosan elkezd zúgni, ugyanis vákuumot képez, mint egy porszívó. Nos így marad fent az üvegfelületen. Nincs más dolgunk mint megnyomni a start gombot és automatikusan indul is a robot. A szenzorok figyelik az üvegfelületet, így tudja, mikor van kész az ablak tisztítás és hogy hol van vége az ablaknak. Mi történik áramszünet esetén? Lezuhan? Szerencsére nem. A termékben van egy kis akkumulátor is, így biztonságos a használata. Ha mégsem sikerülne oda mennie a robotnak, ahol nagyon koszos lenne az üvegfelület, akkor a távirányítóval oda küldhetjük.

Hatékonyság

Egész szépen takarít, bár hozzá kell tennem, hogy a tisztító rongyok nagyon hamar elkoszolódnak, így érdemes cserélni ablakonként. Én nem tettem meg ezt, így csak később vettem észre, hogy foltos az üveg. Ami bosszantó volt, hogy száradás után több helyen láttam kör alakú foltokat, illetve amikor a gépet levesszük, akkor szintén marad két darab pamacs folt. Ezt sajnos kézzel kell letisztítani. Szerintem ez a kütyü jó lehet, ha magas az ablak és nem érjük el, vagy nagyon sok üvegfelületünk van, egyébként normál ablakokhoz felesleges. Nem tetszett még, hogy túl sok kábel lóg és áramforrásnak is kell a közelben lennie. Igaz 5 méter a kábelek hossza egyenként, de amire végez a robot kb. annyi idő alatt le lehet takarítani az ablakot is. A használati útmutatója kitér arra is, hogy csempére is jó lehet, illetve tükörre. Bár a vízkövet nem fogja leszedni, de egy általános tisztítási célra megfelelhet.

 

 

Összegzés

Robotokból már valóban mindenre van egy jó. Egy gáztűzhely tisztító robot jól jönne... A viccet félretéve. Nem sikerült valami túlzottan jól ez a robot. Sok sebből vérzik. Nem túl hatékony, kábelek kellenek a működéséhez, utána is takarítani kell.

Pro

  • Jó dizájn
  • Ötletes működési elv
  • Biztonsági kábel
  • Távirányító
  • Csempe tisztító funkció
  • A magas helyekre nem kell létrázni

Kontra

  • Nem alapos
  • Kábeles működés

Hol kapható

Áfa és vám mentesen tudjátok megvásárolni a Gearbest oldalán:

Alfawise S60 Pro

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6415553876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása