Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Mi Amplifier 2 WIFI jelismétlő, jelerősítő - Teszt

2018. február 15. 12:00 - Kinai cuccok blog

xiaomi-mi-wifi-ismetlo-erosito-amplifier-2-teszt-04.png

A kínai óriás népszerű USB-s wi-fi ismétlője, erősítője (ki hogy hívja) járt nálunk tesztelésre. Az eszköz bármilyen routerrel működik, nemcsak a Xiaomi saját routereivel, ezért sokaknak jó választás lehet. Nézzük, hogy muzsikált.

 

 

 

 

A csomagolás

Az eszköz nem egy dobozban, hanem egy átlátszó tasakban érkezik. Kiegészítőket nem kapunk, csak magát a wi-fi ismétlőt.

Kinézet

A termék gyakorlatilag egy széles antennára hasonlít. Az alján található USB port 180 fokban elforgatható, így könnyen beállíthatjuk a kívánt pozícióba. Ennek védelmére egy kis kupakot is kapunk, azonban ezt nem tudjuk ráhúzni, mint egy pendrive esetében, ezért igen könnyű elhagyni.

Beüzemelés

Először is szükségünk lesz a Xiaomi Mi Home nevű appjára. Az alkalmazás első indulásakor ki kell választani a régiónkat. Itt az első buktató, ugyanis China Mainland az egyetlen szerver, ahol működni fog a dolog, Európát választva nem tudjuk beüzemelni az eszközt. Ilyenkor az app nagy része kínaiul fog megjelenni, de a szükséges beállítások angolul is elérhetőek. Valamint (ha nincs) létre kell hoznunk egy Mi profilt, ami a Xiaomi szolgáltatásaihoz nyit ajtót.

Ezután helyezzük be az eszközt egy áram alatt lévő USB portba, majd az appban a Device menüpontban ki kell választani a Xiaomi Mi WiFi Repeatert. Elvégre ez az app szolgál a Xiaomi összes okos kiegészítőjének kontrollálására. A mobilunk ezután megkeresi a jelismétlőt, és amint megtalálja azt, meg kell adnunk a hálózatunk nevét, jelszavát. Amint ez is kész, a jelismétlő néhány perc alatt beállítja magát és már használhatjuk is.

xiaomi-mi-wifi-ismetlo-erosito-amplifier-2-teszt-02.png

Használat

Az eszköz kétféleképpen tud működni. A Wi-fi roaming esetében ugyanazt az SSID-t és jelszót használja, mint az eredeti hálózat, de akár külön nevet és jelszót is beállíthatunk neki.

Összehasonlításképpen a nemrég tesztelt WR-01 jelismétlőnél stabilabb volt a kapcsolat.  A WR-01 néha képes elveszíteni a routerem jelét, a Xiaomi eszköze viszont sziklaszilárdan működik. Azonban, ahogy abban a tesztben is jeleztem, az eszköz csak a meglévő jelet játssza tovább, azaz egy gyenge router esetében nem sok értelme van a dolognak (néhányan ezt nem tudták értelmezni).

Az előddel ellentétben a Mi Amplifier 2 maximálisan már 300 Mbps-os sebességre képes, köszönhetően az antenna szám megduplázásának. Csak a 2.4 Ghz-es bandet támogatja, viszont egyszerre összesen 16 készülék kapcsolódhat hozzá. A legjobban nekem mégis az tetszett, hogy USB-s csatlakozója miatt akár egy laptopról vagy egy power bankról is ellátható árammal, ha utazóban vagyunk.

xiaomi-mi-wifi-ismetlo-erosito-amplifier-2-teszt-03.png

Összegzés

Ha szeretnénk hálózatunk hatótávját növelni, kitűnő és meglehetősen olcsó választás lehet a Xiaomi Mi Amplifier 2.

Ami tetszett

  • stabil kapcsolat
  • kompakt méret

Ami nem tetszett

  • kínai nyelvű app, ami nélkül nem lehet beállítani

Hol kapható

A Mi Amplifier 2 sok helyen kapható kb. 8 dolláros áron.

GearBest

Aliexpress

BangGood

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3713671136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fugyp 2018.02.16. 12:28:21

Bocs, de a wifi jelet erősíteni nem lehet, csak ismételni. Téves kifejezés.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.02.16. 12:39:39

@fugyp: Az emberek jelerősítőként ismerik és úgy is keresik. De a címbe az ismétlő szót is beleírtam.

Csibagiga 2018.06.17. 15:18:34

Szervusztok! Sikerült nagy nehezen a Mihome alakalmazással csatlakoznom. A repeater viszont nem csatlakozik a saját hálózatomhoz, "public networks arent supported" hibaüzenettel. Segitsetek!!!

Ironhide 2018.07.08. 19:37:35

Hali!

Nekem sikerült beállítanom, de most másik wifihez szeretném csatlakoztatni és sehogy sem jövök rá, miként tudom az előzőt törölni.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.07.08. 20:16:51

@Ironhide: Szia!
Nincs rajta egy reset lyuk? Amibe egy gépkapcsot lehet szúrni? Vagy az alkalmazásból. Most nincs előttem, én egyszer beállítottam és azóta megy.

Ironhide 2018.07.09. 07:00:40

A reset lyuk meg van. Azt is próbáltam, az app-on belül is próbáltam a delete, de nem hajlandó végrehajtani. Az első beállítással nincs probléma, de ez itt csak próba lett volna.
süti beállítások módosítása