Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Musky DY25 Bluetooth hangszóró - Teszt

2018. március 02. 16:00 - Kinai cuccok blog

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-05-2b.jpg

A mai tesztalanyunk egy igen stílusos Bluetooth hangszóró 30 dollárért, ami rengeteg bemenettel és hatalmas hangerővel érkezik, sőt még FM rádióként is használhatjuk!

A doboz

Az eszköz egy igen méretes fehér dobozban érkezik, amin az összes funkciója fel van tüntetve. A csomagolás magán a hangszórón kívül egy rövid használati utasítást, a microUSB töltőkábelt és egy 3.5 mm-es kábelt tartalmaz.

Kinézet, gombok

A DY25 elég hivalkodó retro dizájnt kapott, köszönhetően a robosztus fogónak. Ezen találhatóak a kezeléshez szükséges gombjaink: a klasszikus play/pause, hangerő szabályzó és számléptető gombok, valamint olyan extrák, mint a hívásfogadó- és a mód választó gomb. Utóbbival választhatunk, hogy a számos bemenet közül melyikből szóljon a muzsika. A bőröndöket megszégyenítő markolat alatt találunk 3 db kék LED-et, amik megvilágítják a hangszórónkat. Ez lenne az első negatívum az eszközzel kapcsolatban, ugyanis a LED-et nem lehet kikapcsolni, ráadásul a kék szín nem igazán passzol a nálam járt fekete-piros változathoz. A DY25 összesen 3 féle színben kapható: fekete-piros, szürke-narancs és ezüst-kék. A különböző accent színek nagyon stílusosan végig futnak az alsó rész élein, ahol maguk a speakerek találhatóak, valamint a fogó alja is ezekben a színekben pompázik. Ezenkívül még egy kis kijelző is helyet kapott az előlapon, ami az aktuális módról tájékoztat.

Hátulról kevésbé izgalmas a dizájn. A mélynyomó kivágásain és a különböző portokon kívül csak a bekapcsoló gombot találjuk itt.

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-01.png

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-06.jpgBeüzemelés, bemenetek

A beüzemelés megegyezik az összes többi BT hasonló hangszóróval: bekapcsoljuk az eszközt és Bluetoothon keresztül párosítjuk a telefonunkkal. Azonban a DY25 ennél jóval többféleképpen használható. Kapunk 3.5 mm-es jacket, USB portot, sőt még microSD kártyaolvasót is. Így akár pendriveról vagy memóriakártyáról is játszhatunk zenéket, vagy a retro külsőhöz illően akár rádiót is hallgathatunk rajta, köszönhetően a beépített FM antennának. A frekvencia sávok között automatikusan vagy manuálisan is váltogathatunk.

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-03.png

Hangzás

A készülék szíve két darab 5W-os speaker, ami egy több ismeretlenes másodfokú egyenlettel kiszámítva 10 wattos összeteljesítményt jelent.

Összehasonlítási alapként a szintén tesztelésen lévő Blitzwolf BW-F4 szolgált, ami az egyik legjobb BT hangszóró 50 dollár környékén. Árban tehát van különbség a két eszköz között és, hogy őszinte legyek ez a a hangminőségben is meglátszik. A BW sokkal tisztábban szól, részletesebb a hangja. A Musky esetében a magas hangok nem igazán vannak a helyükön, nagyon kínlódik ezzel a tartománnyal, aminek a fülünk látja (hallja) kárát. Ha sok hangszer szól egyszerre, nehéz megkülönböztetni őket egymástól. A mély hangok ugyan jelen vannak, de hiányzik az az extra punch, amit a BW-F4 nyújt. Igaz annak basszusa mellett szinte minden elbújhat.  Szintén idegesítő tud lenni, hogy nagy szünetek esetén zúg a Musky, hangminőség terén tehát találunk jobbat. Az árához képest elfogadhatóan szól, szó sincs arról, hogy hallgathatatlan lenne, de a Bohemian Rhapsodyt ne ezen ízlelgessenek az audiofilek.

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-04.png

Azonban a hangerő terén már más a helyzet. Mindkettőt maximumon járatva ég és föld a különbség, a villámfarkas egy szobát éppen kitöltölt, de a Muskyt akár egy kisebb partyba is használhatjuk, annyira hangos tud lenni. Ez persze a méretükben is meglátszik, a Blitzwolf könnyen elfér akár egy kisebb táskában is, a DY25 pedig az a méret, amit már nem szívesen cipel magával az ember a mindennapok során.

Akkumulátor, BT kapcsolat

Az akksi 2200 mAh-es, nálam kb. 5-6 órát bírt hangerőtől függően, ami egész elfogadható érték. A töltöttségi szintet viszont a kijelző ellenére se mutatja az eszköz, így csak találgathatunk, mennyi maradt a tankban. Az sem tetszett, hogy időnként a mindössze BT 2.0-ás kapcsolat igencsak elkezdett szaggatni, még akkor is, ha a telefon közvetlenül a hangszóró mellett volt. Ez olcsó Bluetoothos eszközöknél igen gyakori hiba, vezetékes kapcsolat vagy pendrive esetén természetesen nem jelentkezett.

musky-dy25-bluetooth-hangszoro-teszt-06.png

Összegzés

Szerintem egy nagyon pofás eszköz a Musky terméke, amit leginkább hangereje és stílusa emel ki a tömegből. Ha a kicsit gyengébb hangminőség, illetve az egyedi dizájn nem riaszt el, vagy éppenséggel pont a retro külső vonz, érdemes egy próbát tenni vele, maximum a szomszédok füle fogja bánni.

Ami tetszett

  • hangerő
  • dizájn
  • rengeteg bemenet
  • FM rádió

Ami nem tetszett

  • enyhén túlméretezett
  • BT kapcsolat néha szaggat
  • átlagos hangminőség

Hol kapható

A Musky DY25 ezeken a helyeken kapható kb. 30 dolláros áron:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4613710284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása