Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Legyél te is drón pilóta! - Xiaomi Mitu Wifi Drón - Teszt

2018. augusztus 24. 14:09 - Kinai cuccok blog

720P-s élő videó képpel, FPV quadcopter

A Xiaomi MITU részlege egyebek között a játékokért fejlesztéséért is felel. Tesztünk következő alanyát - bár a gyártó is játéknak titulálja - használat közben nem csak annak éreztem. A Xiaomi nem titkoltan a DJI Tello ellenfelének indította a MITU drónt szórakoztató funkciókkal felvértezve.

Csomagolás

A Xiaomi Mitu akkumulátorral, töltőkábellel, 6 rotorral, védőkeretekkel érkezik. A doboza szép színes, játékot sugalló.

xiomi_mitu_dron_01

A Xiaomi Mitu 91 × 91 × 38mm méretével elég kicsi és csak 88g súlyú. Wifi és bluetooth kapcsolatokat kezel, okostelefonnal vagy külön megvásárolható vezérlővel irányítható (ezt nem próbáltam). Elöl található a kamera, amely 2 MP-es és 30 fps-sel képes 720 videókat rögzíteni, valamint 1600 × 1200 képpont felbontású fotókat. Az egyik oldalán a ki- és bekapcsoló, a másikon az akku kivételét segítő gomb található.

A kamera alatt egy infravörös szenzor, amely harci módban lesz használva. Ez azt jelenteni, hogy ha egy barátunknak is van egy MITU drónja hatalmas légicsatákat vívhatunk egymással. Az alkalmazáson belül egy virtuális hatókört láthatunk. Így, amikor megcélozzuk a másik Mitu drónt és tüzelünk, találatkor megrázkódik a célbavett drón és ezt a képernyőn is látni lehet. Alul egy ultrahangos szenzor található, ez felel a magasságtartásért, a motorok szénkefések, oldalról tudjuk felpattintani rá a csomagolt védőkeretet.

xiomi_mitu_dron_02

Használat

Összeszerelés és feltöltés után már használható is a masina. Olyannyira egyszerű kezelni, hogy erről nem is írnék litániákat. A telefonra fel kell telepíteni a Xiaomi Mitu appot (Androidra és iOS-re is ingyenesen beszerheztő). A csatlakoztatáshoz keressünk rá a wifi kapcsolatokon belül a drónra (a kezdeti jelszó 123456789). Majd mehet is a móka. Az alkalmazáson belül megtalálhatóak a virtuális joystickok, de a telefon mozgatásával (a telefon gravitációs érzékelőjével is) is repülhetünk, ez nálam valamiért 10-ből 4-szer nem ment. Vannak dedikált gombok a drón fel- és leszállásához, valamint egy gomb a kézből felszálláshoz is. Pár perc alatt minden elsajátítható és remek móka tud lenni bel- és kültéren egyaránt.

A vezérlés elég könnyű, ami furcsa az a gyors megindulás és a megállás. A lebegést stabilan hozza. A maximum magasság 25m, ez állítható az applikációban. A belső tárhely 4 GB, ide rögzíti a képeket és a videókat az eszköz. A letöltéshez az USB-s kapcsolatot ajánlom, mielőtt megőrülnétek, mert nem sikerült túl fényesre a wifin át töltögetés. 

A Xiaomi elvileg dolgozik még azon, hogy programozható legyen az eszköz, ahogyan a versenytársnál. Ha ezt sikerül megoldani mindenképpen a legjobb lesz ár/teljesítményben, enélkül azért azt kell mondjam a DJI megoldása jobban tetszik (bár az ára is magasabb kb. 15.000 Ft-tal). Ajánlom ezt az eszközt azoknak, akik még csak most ismerkednek a drónozással, illetve azoknak is akik már régóta művelik, de elkél egy játékszer is a profi drónjuk mellé.

Ami tetszett:

- beépített memória
- nagyon stabil, könnyű kezelni
- nagyon szimpatikus ár

Ami nem tetszett:
- a fizikai kontroller nekem hiányzott
- nincs EIS (elektronikus képstabilizálás)
- eléggé fapados még az applikáció

Hol kapható

A Xiaomi Mitu drón már 20 ezer forint alatt elérhető. 
A GearBesten Priority line szállítási móddal Áfa  és Vám mentesen rendelhető!

Gearbest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!  

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2414200023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása