Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Nem jó nekünk a kék sugárzás - Xiaomi TS Mijia Anti-Blue-Rays Protective szemüveg - Teszt

2018. november 21. 19:03 - Kinai cuccok blog

Xiaomi-szemuveg-3Amikor hosszabb ideig számítógép előtt ülünk, a szemünk hajlamos a gyors kiszáradásra illetve az elfáradásra. Az emberi szemet elérő és behatoló fény két külön részre oszlik: a 380 és 780 nm közötti hullámhosszú látható fényre, valamint a nem látható fényre. Ez az ultraibolya és az infravörös tartomány. Az UV fényről régóta tudjuk, hogy káros a bőrre és a szemre is. Ezekre általában megfelelő védelem a naptej és a napszemüveg. A látható kék ibolya fény is károsíthatja a szemet. Bár ez a fény kisebb energiájú az ultraibolyánál, gyakorlatilag mindenféle szűrés nélkül halad át a szemünkön, eljutva a retinához. Az ultraibolya fénynek csak a kb. 5 %-a jut el ugyaneddig.

A 380 és 500 nm közötti tartományban levő fény kék összetevőjét nagy energiájú látható (HEV) kék fénynek nevezzük. A 380 és 440 nm közötti hullámtartományban levő kék ibolya különösen káros hatású, és valószínűsíthetően a retinában a nagy energiájú beeső fény által okozott kár, a fotoretinitisz egyik oka. (forrás: Zeiss)

Érdekes adat, hogy a szemünket 30-szor annyi kék fény éri egy átlagos borús napon a szabadban eltöltött egy óra alatt, mint egy monitor előtt töltött ugyanennyi idő alatt. A tesztünk alanyát éppen ezért elsősorban a szemfáradtság ellen javaslom. Informatikusként én is sokat ülök a monitor előtt, így jó tesztalany voltam a feladatra.

Csomagolás

Xiaomi fehér doboz, bőr szemüveg tok, szemüveg törlő kendő és természetesen maga a szemüveg található a csomagban.

Xiaomi-szemuveg

Kinézet

Vékony unisex a kivitele, anyaga polikarbonát, az orrtámasz rész szilikon, fém rugós felfogatással. Tökéletesen egyszerű stílusú szemüveg, ultrakönnyű és ergonomikus fültámaszokkal, ezáltal nincs extra terhelés a fül és orr részeken. Viselve tényleg kényelmes és könnyű. A lencsék PEI-ből vannak (poliéterimid), ami egy közepesen ütésálló anyag, jó kémiai ellenállóképességgel rendelkezik, és igen jól ellenáll az UV-sugárzásnak is.

Xiaomi-szemuveg-2

Általánosságban a szemüvegről

A fejlett nanométeres lencsék, a kék sugár akár 35 százalékát is blokkolják, mellette UV400-as minősítésűek (100%-os védelem, ami a teljes UV-tartományt szűri). Enyhíti a szem fáradását és javítja a színfelbontást. Gyakorlatban olyan, mintha kissé szépia tónusban látnánk a világot. Ez azért van, mert a szemüveg három különböző sárga árnyalatú, bevonattal rendelkezik, amely blokkolja és kioltja a szemre káros kék fényt. A kék és a sárga komplementer színek ezáltal kioltják egymást.

Xiaomi-szemuveg-3

Viselet közben

Tényleg baromi kényelmes, már teljesen napi rutinban hordom, gyakran el is felejtem levenni. Összességében úgy érzem tényleg jobb a szememnek. Az biztos, hogy kevesebb szemcsepp használatával ámde pihentebb szemmel szoktam befejezni a napom.

Minden hasonló munkakörben dolgozónak ajánlom, nekem teljesen bevált.

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5714385648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása