Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A gép forog, az alkotó pihen – ILIFE v7 robotporszívó - Teszt

2018. december 28. 18:07 - Kinai cuccok blog

ilife-v7-robot-porszivo-robotporszivo-teszt-00.jpg

Két fontos technikai újítást biztosan akartam a lakásomba. Az egyik az okos otthon kiépítése, a másik pedig egy robotporszívó beszerzése volt. Most megosztom veletek a robotporszívó tesztjét, hátha más is szeretne egyet otthonra.

A több szabadalmaztatott technológiával rendelkező cég neve nem ismeretlen a takarító/tisztító robotok világában. Mára több, mint 35 országban több millió háztartásban valamilyen ILIFE termék teszi a dolgát. Az innovációért 300 mérnök, míg a gyártásért több, mint 1000 dolgozó felel. Beszédes adat, hogy Németországban a termékeik benne vannak a top háromban az eladott darabszám tekintetében.

Sok-sok nézelődés és utánaolvasás után körvonalazódott bennem, hogy mit is szeretnék. Nem akartam olyan eszközt, ami nedves felmosásra is képes, egyedül a porszívózási képességre volt szükségem. Szerettem volna ha van telefonos applikáció illetve nem akartam/mertem nagyon drága készüléket sem, mert hiába olvastam sok jó leírást, kételkedtem a porszívó erejében. Utólag azt kell mondanom teljesen feleslegesen aggódtam.

Csomagolás

Jó nagy dobozban érkezik a porszívó, benne a porszívó, a dokkoló állomás, a töltő adapter, a tisztító ecset és a távirányító. Kapunk még tartalék szűrőket, tartalék kefét és 2 darab száraztörlőt.

ilife-v7-robotporszivo-doboz

ilife-v7-robotporszivo-eszkozokilife-v7-robotporszivo-eszkozok

Általános használat

Az ILIFE v7-es robotporszívó pontos és remek munkát végez. A porszívózáson kívül, száraz feltörlést tud még (azaz nem rendelkezik víztartállyal, mint a V7s). Ezt a két funkciót akár egyszerre is tudja. Ütemezhetjük a robotot, hogy mikor porszívózzon. Négy szenzor gondoskodik róla, hogy a porszívónk ne zuhanjon le a lépcsőről. A portartály fél literes, a működési ideje akár 150 perc. Az általam próbált felületeken teljesen jól működött (fa, kő, linóleum, szőnyeg). Figyelni kell rá, hogy nem maradjon kábel a földön, mert azt kíméletlenül feltekeri, majd egy csipogással és piros fénnyel jelzi, hogy gáz van, kis idő múlva pedig kikapcsol. Ugyanez igaz a szőnyegrojtra valamint a nagyon süppedős szőnyegre, így ezeket kerüljük ha használni szeretnénk. A takarítást az egyik oldalon elhelyezkedő kefe és a szívónyílásban elhelyezkedő forgókefe végzi, amelyen kefe/gumilap váltakozva helyezkedik el. Amíg üzemben van nagyon csendes, bőven lehet mellette médiát fogyasztani vagy beszélgetni.

ilife-v7-kefek

Alkalmazás

Itt nem volt jó tapasztalatom. Elvileg a dobozon lévő QR kód elvisz arra az oldalra, ahol le lehet tölteni az applikációt. Nos, ez nem vitt sehová, csak a Chuwi oldalára, ahol viszont nincs porszívó csak laptopok és tabletek. A hozzávaló telefonos alkalmazás nem az, ami a Play áruházban és az Appstoreban ILife néven van. Hosszas keresgélés után megtaláltam a programot, feltettem a telefonra. El is indult, viszont a porszívó keresésnél kidobott.  Így ezt sajnos nem tudtam tesztelni. Amennyiben sikerül ezt megoldanom frissítem a tesztet.

Távirányító

Az eszközhöz kapott távirányító faék egyszerűségű. Nincsenek felesleges gombok, ami van, az tisztán érthető és könnyen használható. Az ütemezést tudjuk beállítani valamint a takarítás módját. Ha szeretnénk a távirányító segítségével irányíthatjuk is, mintha egy RC autó lenne :)

Alternativák és összehasonlításuk:

Készítettem egy táblázatot, az ILIFE robotporszívókról, ami talán megkönnyíti a vásárlás előtt állók dolgát:

ilife-osszehasonlitas

Ami tetszett:

  • Könnyen üríthető tartály
  • Elégséges tárolókapacitás
  • Száraz feltörlési lehetőség
  • Csendes működés
  • Kiegészítő tartozékok
  • Könnyű használat, alapos munka

Ami nem tetszett:

  • Nincs WiFi kapcsolat, csak Bluetooth (és ezt sem tudtam használni)
  • Nem térképezi fel a helyiséget

Az ILIFE robotporszívóit itt tudjátok megvásárolni:

Akciósan 150-170 dollár körüli áron kapható. A GearBestről Áfa és Vám mentesen rendelhető!

Hol kapható

Az ILIFE robotporszívót akciósan 150-170 dollár körül lehet megvásárolni. A GearBestről Áfa és Vám mentesen rendelhető!

 V7 robotporszívó

Sokféle ILife porszívó kapható, biztos megtaláljuk köztük a nekünk megfelelőt

ILife robotporszívók

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9314519430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása