Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Igazi mindenes - BMAX Y13 Notebook - Teszt

2020. február 18. 13:14 - Tomi0529

Laptop, notebook, netbook, már lassan annyiféle kifejezés létezik, hogy bele bonyolódunk. Sok gyártó küszködik, hogy táblagép vagy laptop a nyerő. Sajnos a táblagépek egy kicsit a süllyesztőbe kerültek, ugyanis nem lehet tudni, hogy valóban van rá szükség? Vagy inkább annyi pénzért egy laptopot vegyek? Ugyan létezik a piacon a Lenovonak Yoga laptopjai, amik valóban gyönyörűek és erősek, de az áruk a csillagos egeket verik. Erre kínál tökéletes megoldást a Bmax Y13 típusú kettő az egyben, masina, aminek az ára is baráti.

Doboz

A meglepően nagy barna védő doboz rejt magába egy másik dobozt is, amin már egyből láthatjuk, hogy bizony ez egy igényes eszközt rejt. Kapunk mellé egy többféle szabványú csatlakozó fejet, természetesen Európait is, így nem kell majd átalakító a laptop töltéséhez.

 

Dizájn

A Bmax mint laptop márka nem igazán ismert, ennek ellenére meglepően prémium érzetet kelt. A ház unibody metal ház,  szürke színben pompázik. Megvilágított billentyűzettel, érintőképernyővel, 360fokban kihajtható ips kijelzővel, 2db usb-c csatlakozóval és kártya olvasóval rendelkezik. Továbbá egy töltő porttal és egy 3.5mm Jack kimenettel. Azt hiszem minden fontosabb dolog belefért annak ellenére, hogy a gép apró és mindössze 1.2kg. Ha ez nem lenne elég, kapunk még egy sztereó hangszórót is.

Hardver

A masina alá egy passzívhűtéses Intel Gemini Lake N4100 quad core 1.1ghzes, processzor került, ami turbó módban 2.4GHhz-n is tud pörögni. Emellé kapunk egy Intel UHD 600-as videokártyát is. Ramból pedig 8GB-ot kapunk, ami LPDDR4-es típusú. Tárhely esetén sem szerény, ugyanis egy 256gb-os m.2-es ssd-vel szerelték, ami cserélhető, a laptop alján elhelyezett kis résen keresztül.

Kijelző

A fullHD 13.3” IPS panel gyönyörű színeivel tökéletes betekintési szöggel rendelkezik és hab a tortán, hogy 360 fokban ki lehet nyitni, így teljes értékű táblagéppé alakítható a laptop. A kijelző 10 ponton érinthető.  A Windows 10 Pro-val érkezik a gép, ügyesen elő van készítve az érintőképernyőre, ugyanis amint átfordítjuk a kijelzőt, a billentyűzetet lekapcsolja a gép és a kijelző kap szerepet. A Windows 10 itt egyből megkérdezni, hogy átváltson táblagép üzemmódba, vagy pedig maradjon normál módban. Az érintésérzékenység jól működik, nem voltak félre érzékelések. Gyárilag a kijelzőn már van egy védőfólia is.

Yoga BMax módra

Kapcsolatok

Kapunk Bluetooth 5.0, dual wifit 2.4GHz és 5GHz-et, 802.11 a/b/g/n szabványt. A kapcsolatok stabilak voltak, nem dobálta őket. Bár a 2.4ghz-es wifit preferálja jobban a gép. Kapunk 3.5mm Jack kimenetet, beépített mikrofont, SD kártyaolvasót és 2db usb-c csatlakozót is. A bal oldali teljes értékű Display Porttal elláttot, a jobb oldali csak adatátvitel céljából van.

Akkumulátor

Olcsó gépek esetében azt hinnénk, hogy jó oké, de nem fog kibírni két órát sem az akkumulátor. Nos ez téves! Ugyanis a gép 5-6 órát bír egy töltéssel. Hihetetlen jól bírja! Tölteni pedig egy pici csatlakozós töltővel tehetjük meg. Kár, hogy USB-C-vel nem tudjuk tölteni a gépet.

Kamera

Kamera esetében már erősen látszik a spórolás, ugyanis csak egy 1.0MPixeleset kapunk, ami sajnos nagyon gyenge minőségű képeket készít. De arra mindenképpen elég lesz, hogy videó telfonálni tudjunk vele.

Billentyűzet

Végre nem zörög a billentyűzet. Nagyon jól lehet rajta gépelni és kapunk billentyűzet háttérvilágítást is, amit két lépcsősen állítható. Kikapcsolva-gyenge-és erős. Ez csak a prémium laptopokba szokott lenni. Sajnos itt már látszik a spórolás mert nem teljesen egyenletes a háttérvilágítás. A betűk formája sajnos elég halvány, így ha nem világít a billentyűzet, nehéz lesz megtalálni, hogy mi micsoda. Van még néhány negatívum is. A gép jobb oldalál található BMax piros gomb nem csinál semmit, csak dekor. Ide elfért volna egy ujjlenyomat olvasó. Nincsen hosszú í-betűnk, Home és End gombunk. Bár nekem a 12” Macbookom, ami amerikából származik, hasonló dolgokkal szenved. De azt hiszem ezzel együtt lehet élni.

Értékelés

Meglepően jó gépet rakott össze a Bmax, magam sem hittem a szememnek, amikor hozzám került a gép. Könnyű, alapvető dolgokra elég. Bár 3D Cad programot is futtattam a gépen és meglepően szépen dolgozott, annak ellenére, hogy csak integrált videókártya van a masinában. Lefagyás, és egyéb dolgokat nem tapasztaltam. A gép fogyasztása nagyon csekély, köszönhető az alacsony fogyasztású processzornak. 6 órát sikerült kihozni a gépből. Ami igazán frappáns, az az, hogy úgy teszem le az asztalra, ahogy jól esik. Legyen az állítva, fektetve, háromszögbe nyitva, egyszóval bárhogy. Az Usb-C-nek én örülök, bár másnak így szükség lehet egy átalakítóra. Mivel nekem itthon mindenem Type-C csatlakozós, így volt az is. Hdmi kimenet is működik így. 4K tartalmakat képes lejátszani a gép, de arra már nem tökéles, hiszen a képernyő felbontás csak FullHD. A gép Windows 10 Proval érkezik, Magyar nyelv állítható be. A Windows 150%-ra skálázza fel a felbontást, ugyanis ilyen kis méretben a fullHD felbontás túlzottan sok és kicsik lennének az ikonok. Viszont a 150%-os skálázás időnként sok volt, egy két program esetében a menüsor bizony homályos volt. De ha levettem 100%-ra, már nem volt gond. Ez a baj a sok 4K monitor esetében is, hogy skálázni kell, mert másképpen kicsik lesznek a betűk-ikonok. Nekem személy szerint tetszett, hogy tudtam táblagépként használni is. Általános célra illetve egyszerűbb munkákra teljesen megfelelő. Kis súlya miatt hordozható is. A laptop rendelkezik sztereó hangszóróval, a magas hangokat szépen adja ki, de mélyhang abszolút nincsen, illetve halk a hangszóró. Kár, hogy ezen spóroltak.

Pro

  • Minőségi anyag használat
  • Tökéletes kijelző
  • Remek érintőképernyő
  • Bluetooth modull
  • UDB Type-C csatlakozó
  • Cserélhető ssd

Kontra

  • Billentyűzet háttérvilágítása nem automatikus
  • Nincs újjlenyomat érzékelő
  • 2db usb-c portból csak az egyik támogat mindent
  • Nem tölthető usb-c-vel

 

Hol kapható

A Gearbesten és Banggoodon Áfa és Vám mentes szállítással rendelhető! Aktuális kuponért írj a Facebook oldalunkra!

BMAX Y13 Gearbest

BMAX Y13 Banggood

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6615540024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása