Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A legjobb Earbuds fülhallgatók 2019-ben: Tronsmart spunky beat és Haylou GT1 Pro összehasonlítás

2020. február 19. 18:32 - Tomi0529

A legjobb Earbuds-fülhallgatók 2019-ben. Tronsmart spunky beat és Haylou GT1 pro!

Amikor elmegyek itthonról, mindig magammal viszem a szokásos kütyüimet. De sokszor okoz problémát, hogy mindenhez kábel kell. Bele akadnak egymásba, vagy a zipzárba akad bele és megsérülhet. Sosem azt a kábelt veszem elő, ami éppen kell és ez olyan bosszantó tud lenni. Szerencsére a mai világban sok minden már vezetéknélküli, így vannak jó megoldások a kábelmentességre. Miután kikértem barátom tanácsát, úgy döntöttem, hogy vásárolok egy vezetéknélküli fülhallgatót. Ezzel nem is lett volna probléma, de a piac nagyon telített fülhallgatókból, így elakadtam, hogy melyiket is válaszam. Úgy döntöttem, hogy a Tronsmart termékét hasonlítom össze. A Tronsmart Spunky Beat és a népszerű Haylou GT1 prot.

Árazás

A Tronsmart Spunky Beat ára 24,99 USD , még a Haylou GT1 Pro pedig 27.96 USD. Az áruk nagyjából azonosak, de nézzük is meg jobban őket.

Dizájn

Mind a kettő fülhallgató tojás forma alakú. A Tronsmart Spunky Beat egy kulcstartó fület kapott, hogy könnyebb legyen hordozni. Így akár a kulcscsomóra is helyezhetjük.

A Tronsmart Spunky Beat egy usb -type -c-csatlakozóval rendelkezik, de kapott az alján egy integrál usb kábelt is. Így bárhol tudjuk tölteni, anélkül, hogy magunkkal vinnénk a kábelt. A gyorsabb töltés érdekében használjunk USB-C kábelt.  A Haylou GT1 PRO pedig csak microUSB-vel tölthető. Úgy vélem, hogy a Tronsmart Spunky így kényelmesebb.Mind a kettő fülhallgató érintőfelülettel rendelkezik és automatikusan csatlakoznak az első párosítást követően. Ez egy remek tulajdonság.

Akkumulátor

Ami az akkumulátor időt illeti a Haylou GT1pro 26 órán keresztül képes aktív maradni, még a Tronsmart Spunky csak 24 órán keresztül. A Haylou 2 órával többet képes menni. De a készenléti időben a Spunky beat 90 napig tudja a töltést tartani, míg a Haylou 300 órára is képes. Ez persze remekül hangzik, de senki nem teszi félre 90napig a fülhallgatóját.

Chipset

A Tronsmart Spunky a Qualcomm lapkakészletet használja, amely alacsonyabb késési időt és stabilabb kapcsolatot, jobb hangminőséget biztosít. A Haylou pedig a Realtek chipsetben bízik. Ami még jó chipset, de nem egyenértékű a Qualcomm chipjével. Inkább a Qualcomm chipsettét részesítem előnyben, pláne, ha az ár szinte egyforma.

Különbségek

Mind a kettő fülhallgató támogatja a bináris hanghívásokat és a hangalapú utasítást pl. Siri , Google asszisztens stb. De hangminőségben én úgy gondolom a Tronsmart  Spunky még mindig jobb! Hiszen  a Qualcomm cVc.8.0 zaj csökkentését használja hívásközben. Mind két típus olyan DSP technológiát használ, amely a háttérzajt képes kiszűrni amikor zenét hallhatunk.

Hangminőség

Ahogy fentebb említettem a Tronsmart Spunky beat a Qualcomm chipet használja, és jobb hangzást biztosít, mint a Haylou. Ráadásul támogatja az AAC és SBC kodeket, valamint az aptX-t amely a veszteségmentes audió formátumot biztosítja. Ha jó minőségű zenét szeretnénk hallgatni akkor ahhoz, jó kódoló is szükséges.  A Tronsmart Spunky támogatja az aptX veszteségmentes audió formátumot, így a Spunky beat nekem jobban tetszett.

Összegzés

A részletek után úgy döntöttem, hogy a Tronsmart Spunky Beatet fogom használni. Ugyanis több olyan dolgot tud ami fontosabb. Qualcomm chipset, jobb hangzás, alacsony késés, kényelmesebb tölthetőség. A Haylou sem rossz, hiszen 2órával tovább tud aktív maradni a bölcsőben. De ez a plusz 2óra nem jelent nagy különbséget.

 
Tronsmart Aliexpress bolt
 
Tronsmart hivatalos oldala

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1815553858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása