Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Small Cannon Bluetooth Speaker 2 - Bluetooth hangszóró - Teszt

2019. január 10. 20:13 - Kinai cuccok blog

mi-small-cannon-bluetooth-speaker-2-hangszoro-teszt-03.png

A telefon hangszórója nem mindig elegendő, de nem is akarunk magunkkal cipelni túl nagy hangszórót. Ezt felsimerve a Xiaomi piacra dobta a mini hangszóróját.

 

 

 

Csomagolás, kinézet

Engem megvett mindkettő és úgy tűnik nem csak engem, mert megnyerte az IF Design díjat. A doboz fehér, a teteje aprón pöttyözött, csak a Mi logo van rajta, a doboz alján a specifikációk.
A hangszóró egy 6 cm-es átmérőjű 9 cm magas henger gumiborítással az alján. A hangszóró felfelé nyomja a hangot, a henger teteje a hangerőszabályzó és egyben a ki-/bekapcsoló. A test és tekerhető fej között egy szilikon gyűrű, amelyet ha eltávolítunk, akkor tudjuk lefelé nyomni az egész felsőrészt. A micro USB csatlakozó a hátsó/alsó részen szolgálja a töltést. Kábelt nem kapunk a dobozban. Az egész nagyon kompakt és gyönyörű.

   

Használat

A nálam járt hangszóró full kínai, a leírás is és a hölgy is aki a hangját adta az eszköznek, így mandarinul tudjuk meg, hogy sikeres volt a kapcsolódás. Egy diszkrét led jelzi még a sikeres kapcsolatot. A telefonon az bluetooth eszközök között is azt az írásjegyeket kell keresnünk, amit kevesen tudunk itt olvasni Magyarországon.

A teszt során rock/metal, jazz, komoly, akusztikus zenei stílusok voltak terítéken, mellette sok-sok podcastet is hallgattam. Összességében jól szólt – nyilván a méretéhez képest - a Xiaomi mini hengere, egészen a mélytartomány közepéig, azok sajnos elvesztek valahol. Viszont a fölött meglepően részlet gazdag hangképet kapunk a közép és magas tartományban, a stílusból adódóan ez legjobban a jazz és komolyzenében volt hallható. Hangoskönyv és podcast hallgatására azt kell mondjam 100%-ig jó a hangszóró. Erre is használtam a legtöbbet.

Összegzés

A Mi Small Cannon Bluetooth Speaker 2 az egyik legjobb kialakítású és legszebb olcsó hangszóró, ami mostanában nálam járt. Simán el tudnék képzelni egy ilyet nagyobb méretben és teljesítményben a nappalimba.
Az akkumulátor élettartam jobb az átlagosnál, nekem valamiért hiányzott az aux bemenet, a hangzásból pedig a karakteres mély. Podcast fanoknak kötelező darab, de ha csak egy jó és kicsi hangszórót szeretnénk akkor is ajánlott vétel. Ha pontoznom kellene 8/10 nálam.

Ami tetszett

⦁ zseniális design
⦁ nagy ötlet a hangerő tárcsa
⦁ jó hangzás a közép és magas frekvenciákon
⦁ beszédhangra (podcast, hangoskönyv) nagyon jó
⦁ remek ár/teljesítmény

Ami nem tetszett

⦁ gyengécske a középmély és a mélyhang
⦁ maximális hangerőn veszít a hangzásgazdagságból
⦁ nincs aux bemenet

Specifikáció

⦁ Modell száma: LYYX01ZM
⦁ Anyaga: műanyag és fém
⦁ Kommunikáció: Bluetooth 4.1
⦁ Frekvenciatartomány: 65Hz-20KHz
⦁ Kimeneti teljesítmény: 5W
⦁ Impedancia: 4 Ohm
⦁ Beépített mikrofon: van
⦁ Hangszóró szerkezet: zárt
⦁ Csatornák száma: 2
⦁ Akkumulátor: 1200mAh 3.7V
⦁ USB tápbemenet: 5V, 1A
⦁ Működési idő: kb. 7 óra

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2014538778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása