Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

10 colos kerekekkel minden jobb - Joyor X5S - Teszt

2019. december 06. 19:28 - Tomi0529

Rolleren száguldozni jó dolog. Elektromos rollerrel még jobb! Gyorsan beérünk a munkahelyre, vagy csak kirándulni megyünk vele. Kényelmes, olcsó a fenntartási költsége és nincs is annál szebb, amikor egy csodaszép fákkal körbe ölelt úton közlekedünk. Egyre több roller jön le a gyártósokról, de sajnos kevés a hozzáértő ügyes, szenvedéllyel teli eladók, akik valóban tudják milyen rollerrel közlekedni. Az Urbanpandas csapat egy családi vállalkozás, akiknél nem csak vásárolni, de ki is lehet bérelni rollereket, illetve ki lehet őket próbálni, ha erre vágyunk. Ők azok a ritka csapatok közé tartoznak, akik valóban szenvedéllyel csináljak azt, amiben profik, akárcsak a Futurer. Illetve ők is rendelkeznek valós szerviz háttérrel, ami szintén ritka itthon. Az Urbanpandas jóvoltából, kipróbáltuk a Joyor X5S (ejtsd "Hojor") névre hallgató rollerüket.

A roller egy kicsit robusztusabb megjelenésű, a kisebb társakhoz képest. Bár ez nem is csoda, mivel a kerék mérete is nagyobb, 10” még az átlag rollereké csak 8”.

Sokan szokták mondani, hogy nem a méret a lényeg. Vagy talán mégis?

3 éve rollerezek a kis Etwow rolleremmel, imádom szeretem, hordozhatóságban verhetetlen, de valóban azt kell mondjam a nagyobb kerék jobb stabilitást is ad. Nem kell annyira figyelni a kátyúkat, jobban is veszi a térköveket, illetve egyéb úthibákat.

Persze a nagyobb keréknek megvan a hátulütője is. Nehezebb vele kanyarodni, több a fogyasztása a rollernek és mivel ez a roller tömlős gumival érkezik, így a defekt veszélye is fennáll.

Ha már a defektnél tartunk, elég vastag a külső gumi, így elég kevés defektet visszajelzésről tudunk. Én mentem át vele üvegszilánkon és nem éreztem veszélyesnek a helyzetet, pl a Xiaomi M365-ös társak már szerintem a fejüket fogták volna.

A Joyor X5S súlya 15kg, ami még éppen belefér a kompakt súlyú rollerek körébe, bár méretre már határeset. Ugyan összelehet csukni a rollert, hogy kisebb helyet foglaljon el.

Kinézet

A Joyor x5S rollere alumínium ötvözetből készült, elől egy klassz, jó minőségű ledes lámpával, első rugózással, állítható kormány magassággal, tárcsafékkel, klassz kijelzővel érkezik. Hátul sajnos nem kapunk csillapítást, de van egy erős anyagból készült sárvédő, egy kitámasztó és hátsó + fék lámpa is. Sajnos motorféket nem kapunk. A fellépő magassága 15cm, a fellépő hasznos hossza 49cm, a kerékgumi szélessége pedig 5cm. Két féle színben kapható a roller, fehérben és persze feketében.

A kábeleket nem rejtették el, ez van akit zavar, számomra ez nem szempont.

 

Kijelző

A kijelző egy univerzális darab, ugyanis sok típusú rolleren megtaláljuk ezt a fajta a kijelzőt.

Minden fontosabb információt képes megjeleníteni, de ami különösen jó, hogy tűző napban is jól látszódik. Ezt kevés roller tudja, úgyhogy egy hatalmas piros pont érte. Be tudjuk állítani a tempomatot, a zero start funkciót. Sajnos egy negatívumot meg kell említsek. Az pedig az aktuálisan megtett km, vagyis a Trip. Pl. Megyünk rollerezni megtettünk 10 kilométer, majd kikapcsoljuk a rollert, akkor törlődik az aktuálisan megtett út. Az összeset persze látjuk, így ha megjegyeztük akkor abból kitudjuk számolni, hogy menyit is mentünk az utolsó feltöltés óta.  Reméljük, hogy a jövőben ezt javítják.

A gázkar is a kijelzőn található, mely elsőre furcsa volt a hüvelykujjas gázkarhoz képest, de gyorsan meg lehet szokni és pontosan adagolható a mutatóujjunkkal.

Használat

A motor teljesítménye 500Watt, ehhez társul a 48voltos 13Ah akkumulátor, ami igaz nem egy Samsung cellás akksi, de elég jól teljesített. Ez hatótávban körülbelül 40km és sebességben pedig 35km/h-t jelent. Persze ha lassabban megyünk akkor akár 50 kilométert is kitudunk hozni a rollerből. 3 féle sebesség fokozatot kapunk, 15-25-35km/h-t.

Töltési ideje 6 óra, ez egy picit soknak tűnik, de ez még elfogadható, mivel nagy az akkumulátor kapacitása és a lassabb töltés mindig jobb az akksinak.

Maximum terhelhetőség 120kg, a hegymászási képessége pedig 15fok. Sajnos ez a masina nem képes nagy hegy megmászásra. Tipikus városi roller, ahol 1-2 kisebb emelkedő van és inkább sík út. Amikor elhoztam a tesztrollert, elsőnek furcsa volt vele menni. Megszokást igényelt. De ahogy teltek a napok, elkezdtem megszokni és a végén valóban megszerettem. Ugyanis nagyon kényelmes volt menni vele, stabilan ment, nem ütött fel a rossz úton sem. Igazán szerethető járgány. Nagy és széles fellépője miatt a nagyobb lábú emberek is szeretni fogják, ugyanis kényelmesebben elfér a lábuk.

Vízállóságból sajnos ez a rolller sem jeleskedik, kisebb esőcsepp nem árthat neki, de a nagy esőt kerüljük el vele.

A kormány bal oldalán találunk két darab gombot, az egyik egy nagyon hangos duda, a másik pedig a világítás kapcsolásáért felel. Ennek a rollernek is lehajthatóak a markolatai.

Sajnos a kormány enyhe lötyögése ezt a modellt is elérte, ami összecsukható vagy állítható, ott nem lehet elérni a teljes merevséget.

A kormány széles, emiatt az apró mozdulatokra is gyorsan reagál. Nagyon stabilan lehet tartani, de aki szűkebb kormányhoz szokott, az eleinte feleslegesen fogja mozgatni.

A fellépő magasan van, így ezt a rollert nem sűrűn fogjuk lábbal lökni. Az alacsonyan elhelyezkedő lámpának köszönhetően az úthibák hosszú árnyékot vetnek, könnyebb észrevenni őket. A kormány összecsukó mechanika elég laza, de stabilan tart.

 

 

Összegzés

Sok roller járt már nálam és nem volt olyan, amire azt tudtam volna mondani, hogy tökéletes roller. Mert sajnos ilyen nincsen. Mindegyikben van valami, amit javítottam volna.

A Joyor X5S esetében szívesen fogadtam volna egy elektromos féket, egy hátsó rugózást, egy Sanyo, LG, Samsung cellás akkumulátort. A kitámasztót is egy kicsit odébb kellene tenni, ugyanis eleinte többször belerúgtam.

Telefonos alkalmazás hiányát én nem éreztem. A 10 colos, felfújható kerekeknek köszönhetően nagyon kényelmes vele menni, bár nem fogja kitépni a karunkat, de dolgozni járni vele teljesen megfelelő lehet azoknak, akiknek a Xiaomi, Kugoo, E-TWOW túl kicsi lenne. A fékek jól teljesítettek, nem éreztem, hogy erősebb fékre lenne szükség.

Szerviz háttér szerencsére rendelkezésre áll és nem kell heteket várni alkatrészre, ami tényleg jó és itthon ritka. Nemcsak Joyor, hanem Xiaomi és Ninebot kiegészítők is kaphatóak itt!

Garancia idő egy év. Ha úgy érzitek felkeltette érdeklődéseteket a roller, bátran menjetek be az Urbanpandashoz és próbáljátok ki!

Ami tetszett

  • 48V-os rendszer
  • 10 colos, széles, jól tapadó kerekek
  • Tömlős gumi ellenére kevés defekt
  • Kényelmes menet
  • Jól adagolható fék
  • Erős lámpa
  • Első teleszkóp
  • Urbanpandas eladóinak elhivatottsága
  • Nagy kerekek és erős akkumulátorhoz képest kicsi súly (15kg)

Ami nem tetszett

  • Kis lötyögés a kormánynál és a kormányrúdnál
  • Kinézetén még lehetne finomítani
  • Hátsó teleszkóp hiánya
  • Motorfék hiánya
  • Túra távolság kikapcsolásonként törlődikVideós teszt: https://youtu.be/iaoRGbKxQDg

 

Teszt videó a rollerről: https://www.youtube.com/watch?v=iaoRGbKxQDg

Hol kapható

A Joyor X5S az Urbanpandas belvárosi üzletében kipróbálható és 294 990 Forintért megvásárolható!

A "KCPANDA" kuponnal most ajándék sisakot vagy mobiltelefon tartót kapsz!

Akinek megtetszett a roller, de nem tud rá ennyit áldozni, annak alternatíva  lehet a Joyor X1 224 990 Forintért. Az X1 az X5S-től csak annyiban tér el, hogy az akkumulátor 48V/13Ah helyett 36V/10Ah és a motor 500W helyett 400W-os.

Több típus is megtalálható náluk, mindenki megtalálja a hozzá illő modellt, az egészen kicsi kompakt járgányoktól a 80-100 km hatótávra tervezett masszív gépekig.

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További elektromos roller tesztek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4815553952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása