Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ujjegér, gyűrű egér, Genius ring mouse (alternatív beviteli eszközök)

2013. május 21. 20:45 - Kinai cuccok blog

Genius Gyürüegér 1.jpgA korábban tesztelt Genius és kínai tollegér mellé sikerült beszereznem egy Genius gyűrű egeret (ring mouse).
A neve alakjára utal, ugyanis a gyűrűhöz hasonlóan az ujjra kell húzni és a hüvelykujjal lehet használni.

A dobozban egy műanyag tok, az ujjegér, egy töltőkábel és a vezeték nélküli adapter található.

A tok praktikus, masszív darab, bár kicsit "nagy" (10x10x3.5 cm) a benne lévő eszközökhöz képest. A töltőkábel a hagyományos miniUSB, kialakítása az automatikusan felcsévélhető verzió ami praktikus kialakítás. A vezeték nélküli vevő az USB csatlakozóból épp hogy csak kilátszik. Az ujjegér egy 90 fokban megtört tokból és az azt összekötő gumi pántból áll. Felnőtt méretre készült, nekem kényelmes volt, kisit rugalmas, de nem állítható.

Genius Gyürüegér 2.jpg

Telepítése egyszerű, a vezeték nélküli vevőt egy USB portba kell dugni, a Windows automatikusan telepíti és 1-2 perc múlva már használható is.

Használata gyakorlás nem igényel, az ujjegeret a mutató ujjra húzva a hüvelykujjal kell simogatni az érzékelőt és így lehet mozgatni az egérkurzort. Működése kicsit darabos, vagy nagyon kicsit mozdul az egér vagy a Windowsban a mutató sebességét felvéve szinte szalad, annyira hogy nagyon nehéz pontosan eltalálni vele bármit is. Az egérmutató sebességét közepesre állítva már pontosabban használható de ekkor is többször kell egy irányba mozgatni ahhoz hogy elmenjünk a képernyő egyik széléről a másikra. Bár ahogy szokja az ember, egyre pontosabban használható, a hagyományos megoldásokhoz képest mindig sokkal lassabb marad. Emiatt inkább azoknak ajánlanám  akik valamiért nem tudják megfogni az egeret, a trackballt vagy a touchpadot.

Kattintani az alul található két gombbal lehet, értelemszerűen a bal gomb a bal kattintást, a jobb gomb pedig a jobb kattintást hivatott ellátni.

Ha nem használjuk akkor érdemes kikapcsolni. Mivel nem használtam hosszú ideig, nem tudom az akkumulátor mennyi ideig bírja.

Összességében tetszett ez a megoldás is, de semmiképp nem helyettesíthető vele a megszokott beviteli eszközök. Azoknak viszont akik tudják használni a hagyományos eszközöket, hasznos lehet ez a megoldás.


Ami tetszett: Ötletes megoldás, szép kidolgozás

Ami nem tetszett: Csak akkor használnám ha rászorulok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr345311845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása