Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Iron, Samurai, Lava ledes óra

2012. január 21. 23:06 - Kinai cuccok blog

Sok fantázia néven ismert ez az óra de mind ugyanazt a típust takarja. A Szamuráj fantázia nevet azért kaphatta mert egyeseket a kinézete a szamurájok vértjére emlékezteti. De a név nem is számít mert igen divatos darab, kikapcsolt állapotban ékszerként, karkötőként is mutatós.

Minősége, kidolgozása jó. Sok gyártó gyártja, ezért a láncszemek egymással nem felcserélhetőek. Hosszabbítás csak ugyanabból a szériából lehetséges. Rövidíteni bármelyik órás tudja. A ledek nappali fényben már kevésbé láthatóak, napsütésben kicsit takarni kell az órát hogy le tudjuk olvasni. A piros ledesek erősebbek.

Színek: Ezüst és sötét színben kapható, a sötét szín meghatározhatatlan. Grafit szürkétől a szürkés-barnás árnyalaton keresztül változik az árnyalat. Mindkét verzió csillogó.

A led színe lehet piros és kék, a kékből több árnyalat is létezik.

Működése egyszerű, a jobb felső gombbal lehet bekapcsolni és léptetni a funkciók között (idő, dátum, másodperc). Energia takarékossági okokból a ledek pár másodperc után kikapcsolnak. A jobb alsó gombbal  a beállítást lehet léptetni.

A jó minősége ellenére vannak hibás darabok, érdemes csak garanciálisat vásárolni. Hiba esetén nem javítható hanem cserélni kell az óra szerkezetét.

Hibák lehetnek hogy nem minden szegmens világít vagy késik/siet az óra.
Ha gyenge az elem akkor egyre kevésbé láthatóak a ledek, ilyenkor elemet kell benne cserélni.

Méretei gyártótól és rendeléstől függően változnak, van rövidebb és hosszabb verzió is. Szélességéből is két fajta van. A 2 cm szélességű hossza 19 és 20 cm között van. A 2.4 cm széles verzió hossza 20 és 21.5 cm között változik. Kerület esetén 1 centimétert le kell számolni a hosszúságból.

CR1620-as elemmel működik, pár száz forintért könnyen beszerezhető. Az elem csere pár perces művelet.

 

 

 

Anyaga: Sok helyen nemes acélnak hirdetik -néhány merész eladó egyenesen szamurájkard acélnak!- de valójában csak valamilyen ötvözet. Ez nem is akkora probléma, mert minőségre szép a krómozott és sötét verziója is. Egyedül azoknál lehet probléma akik nagyon erősen és savasan izzadnak mert náluk meg tudja kapni a bevonatot az izzadság így azoknak nem ajánlom.

 

A tesztért köszönet a csakjoaruk.hu-nak!

Az óra itt vásárolható meg: Iron óra

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr264337808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lárvalányhaj 2012.04.05. 17:58:40

Nekem van ilyen, és az elsődleges problémám az vele, hogy naponta-kétnaponta újra be kell állítani, mert elkezd sietni. Amikor kb. egy hónapig nem használtam, akkor elővéve meglepetten tapasztaltam, hogy vagy fél órát siet az órám.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.04.05. 20:15:34

@lárvalányhaj: Sajnos ez az egyik tipikus hiba, meg lehet próbálni az elemcserét, de valszeg. nem fog segíteni rajta.

igloii 2012.04.25. 20:22:55

Igen, sajnos az enyém is siet :(
Elég sok órám van és ezt csak ritkán veszem elő, szóval nem zavar - viszont tényleg jól néz ki.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.04.25. 20:31:15

Láttam már olyat a vaterán hogy valaki úgy hirdette az órát (talán ice watchot) hogy kiemelte divat cucc, időmérésre nem alkalmas! :)
Szerencsére ennyire nem gáz ez az óra, sajnos ha nincs szerencséd és nem tudod visszacserélni akkor bukta.

Zus 2012.05.11. 19:30:36

Az anyaga valószínűleg nikkelezett sárgaréz, vagy nikkelezett bronz. Az addig tart, míg a verejték ki nem kezdi a nikkelbevonatot. A nikkel ugyan saválló, de a bevonatvastagság idővel elérik - savállóság ide, vagy oda -, mivel a láncszemek egymáshoz dörzsölődnek. Ott kezd kikopni a fedőréteg és aztán jöhet a verejték.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.11. 22:03:40

@Zus: Igen, először csak elszíneződik (ezt a sötétnél tapasztaltam), majd egy két helyen előbukkan a sárgás barnás fém.
süti beállítások módosítása