Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Minőséget, olcsón - Teclast M30 tablet-Teszt

2019. december 13. 22:43 - Tomi0529

Táblagépből már annyi van mint csillag az égen. Sajnos sok a használhatatlan vacak és amik valóban jók azok drágák is. A Teclast termékei pedig a megfizethető ár kategóriát viselik, amellett, hogy a jól használhatóak. Mi is szeretjük a márkát. (Teclast tesztek).

Doboz

A doboz egy szép fehér töltőt, egy minőségi USB USB-C töltő kábelt és egy SIM kártya kiszedő tűt is rejt. Kapunk egy kijelzővédő fóliát is, ami már rajta van a táblagépen.

Dizájn

A táblagép elől fehér, hátul pedig ezüst fém, ugyanis unibody aluházba szerelték.  Nekem a dizájn tetszik, ugyanis nem érezni a szokásos olcsó anyaghasználatot. Szerencsére semmilyen fekete színű törést nem találunk. Elől egyedül a kamerát találjuk, ami oda vonza a szemünket, hátul pedig egy fekete kamera. Így szerintem a dizájnt tökéletes. Találunk még egy 3.5mm-es jack kimenet, egy microSD és Nano SIM hely, egy ki-be kapcsoló és a hangerő gombot, valamint egy USB Type-C csatlakozót, ami OTG-ként is működik.

 

Kijelző

A kijelző mérete 10.1” IPS 2560x1600-as felbontású. Ez látszik is, ugyanis a színek ragyogóak, fényerő kellően erős és a betekintési szög szintén kiváló, köszönhetően az IPS panelnek. A feldolgozóegység pedig ARM Mali T880MP4 GPU.

Hardver, teljesítmény

Nos azt hiszem ez az a pont amire sokan kíváncsiak vagyunk. A hardver ezúttal nem gyenge.

MediaTek Helio X27 10 magos processzor dolgozik. Ebből 2 darab Cortex A72 2.6GHz-es, 4 darab Cortex A53 2.GHz és még 4db Cortex A53 1.6Ghz-en megy. Ehhez még társul a Mali T880mp4 GPU is. Mire jó ez a sok mag? Röviden, ha nincs szükség erős igénybevételre akkor a lassabb, kisebb fogyasztású processzor dolgozik, de ha játszunk, akkor előveszi a nagyágyúkat.

Memóriából 4Gb-ot kapunk. Ezt én egy picit kevésnek tartom egy ilyen erőműhöz, lehetett volna 6GB.

Tárhelyből 128GB a belső, de tovább bővíthetjük microSD kártyával további 128GB-al.

Az Antutu benchmarkkal 117910 pontszámot kapott, ami elég jó. A CPU 48047, a GPU pedig 21125 pontot ért el.

Kamera, akkumulátor

Nos itt már látszik a spórolás. A kamera minősége elég gyenge, elől 2mpixel hátul pedig 5mpixel. Értem én, hogy ne ezzel vegyünk fel videót, de ma már egy iPhone 4S kamera modul nem drága. Megérdemelte volna ez az eszköz, hogy beletegyék.

De ha a kamera nem is, de az akkumulátorra nem lesz panaszunk, ugyanis 7500mAh kapacitású fért be a tablet hátuljába. Körülbelül 10óra folyamatos használatot tesz lehetővé, de akár több napig bekapcsolt állapotban is képes magát elég jól szinten tartani. A töltés sajnos nem villám de az USB-C miatt már gyorsabb, mint a microUSB-s társai.

Kommunikáció

A táblagép rendelkezik 4G és GSM modullal. Így fizikai Nano SIM kártyát tudunk belerakni és kihangosítva telefonálni is. Kapott B20 támogatást is valamint VoLTE funkciót. Ezek Magyarországon is jól működnek.

A WIFI adapter 2,4GHz + 5GHz AC WIFI.

Bluetooth 4.2-t és természetesen GPS és AGPS modult is kapunk. Ezzel szintén nem volt gond, gyorsan talált műholdat.

Szoftver

A Teclast M30-as táblagépén Android Oreo 8.0 található. Egész jól fut, bár időnként egy kicsi laggolás előfordult. Mintha egy kicsit gondolkodóba esne, hogy most mit is csináljon.

Nem voltak fagyások, kilépések. A komolyabb játékok is jól futottak. Nincs sok előre telepített felesleges program, aminek én örülök. Természetesen magyar nyelv is van. Frissítés még nem érkezett a táblagépre, reméljük érkezik majd az is.

Extrák

Ma már ritka, egy telefon vagy táblagép esetén, hogy kapjunk valami extrát. Ezúttal kapunk egy FM rádiót, ami RDS funkciókat is tud. Fülhallgató kimenetet és sztereó hangszórókat, amik a táblagép alján helyezkednek el, de elég jól és hangosan szólnak. Bár jobb lett volna, ha négy darab van, kettő alul és kettő felül, hogy még jobb hangzást kapjunk. De így is remekül teszik a dolgukat.

Összegzés

A Teclast M30 táblagépe valóban megnyerő, árához képest szuper táblagép.

Kár a rossz minőségű kameráért, illetve, ha erősen megnyomjuk a táblagépet, akkor recseg egyet. Valószínűleg az összeszerelés munkálatok nem a legtökéletesebbek, bár nem látszanak illesztési hibák. Kár, hogy nem kapunk egy USB-C átalakítót, vagy esetleg egy szilikon tokot. Ritkán játszok táblagépen, de ki kellett próbálnom a GTA-LCS és jól futott. Bár maximumra állítva a grafikát már szaggatott a játék, hiába erős a hardver. Melegedés nem volt jellemző.

A táblagép súlya 610gramm, méretei pedig, 26,80 x 19,00 x 4,70 cm.

 

Pro

  • Jó hardver
  • Kiváló kijelző
  • 4G támogatás
  • MicroSD bővíthetőség
  • Sztereo hangszóró
  • FM rádió
  • USB-C kimenet
  • Unibody kialakítás

Kontra

  • Átlagos memória
  • Gyenge kamera
  • Értesítési led hiánya
  • Kamera led villanó hiánya

 

Hol kapható

A Banggood oldalán Áfa és Vám szállítással rendelhető:

Teclast M30 Banggood

További Teclast tesztek

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3615553920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása