Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Napelemes töltő beépített akkumlátorral

2012. február 25. 16:52 - Kinai cuccok blog

Korunk égető problémája az energia takarékosság és a fenn tartható fejlődés így üdvözölendő minden olyan termék ami ezt támogatja. Elektronika iránt fogékony és a környezetvédelmet szívén viselő vásárlónak kitűnő választásnak tűnik ez a napelemes töltő. Ami az előbbi magasztos célok mellett gyakorlati haszonnal is párosul hiszen utazáskor mindig lehetne nálunk egy automatikusan újratöltődő aksi. Ezért belelkesedve kezdtem tesztelni az eszközt.

Sajnos amennyire nagyon voltak a várakozásaim olyan nagyot csalódtam benne. A készülék semmilyen fényerősségre nem képes feltölteni saját akkumlátorát így elvesztette az értelmét hogy kiránduláskor vagy utazáskor is mindig legyen nálunk egy frissen felöltött aksi. Ha a mini USB kábel segítségével feltöltöttem a beépített akkumlátort akkor képes volt visszaadni valamennyi energiát, de a napelem része nem működött. Kipróbáltam erős napsütésben, villanyfénynél és pár centire a 40 W-os asztali lámpához rakva is, az eredmény ugyanaz volt. Teszteltem hogy merül a benne lévő akkumlátor napfény és sötét helyen való tartás esetén is és kiderült, napfényre az akkumlátor gyorsabban merül! Ennek talán az lehetett az oka hogy ha fény érte a napelemet akkor egy led világított a készüléken, ami talán fogyasztotta az aksit. Kimértem a napelemet is, ha fény érte rendes, az akkumlátornak megfelelő  feszültség volt rajta, vagyis elvileg működhetett volna. Gondoltam csak kifogtam egy hibás darabot ezért szereztem egy másikat de a jelenség ugyanaz volt.

Mint kiderült a benne lévő akkumlátorok különbözőek voltak, nem csak kapacitásra, de kinézetre is, kicsit olyan volt mintha a selejtes aksikat passzíroznák bele. Az egyik a specifikáció 2100 mA-ével szemben csak 300 mA volt, a másikon nem volt semmilyen felirat (leszámítva egy érdekes, csillogó Miki egeres matricát :) ).

Utána olvastam és kiderült hogy sok darabba még akkumlátort sem tettek.

Sajnos mindezek fényében egy gagyi termékkel állunk szemben amit sajnálok mert praktikus szerkezet lenne. Kapható másféle formában, de a képen szereplő verziót semmiképp nem ajánlom megvételre.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr154348303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rák Attantam 2012.08.31. 12:08:56

Lehet, hogy nem kínában készült? Mert ugye hamisítvány... :)
süti beállítások módosítása