Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Hordozható, külső akkumulátor töltő MiniUSB-s csatlakozós telefonokhoz

2012. június 23. 21:38 - Kinai cuccok blog

Külsö-aksi-1.pngManapság már olyan sok mindenre használjuk a telefonunkat hogy kevés dologtól félünk jobban mint hogy teljesen lemerüljön készülékünk hiszen akkor odaveszik minden kényelem és szórakozás. Ha nem tudjuk bármikor és bárhol tölteni vagy spórolunk az energiával (és tényleg csak telefonálásra használjuk), vagy marad az aksi cserélgetése amit macerás és nem mindig kivitelezhető.

Ellenben egy külső töltő minden problémát egycsapásra megold. Kapható 1500 mA-estől akár 5000 mA-ig is amivel 1-3 alkalommal biztos fel tudjuk tölteni a készüléket. Nem nagy, biztonságosan tárolja az energiát és a töltöttségét is kijelzi. Szerencsére ma már (szinte) minden készülék microUSB csatlakoztatású így nem csak egy konkrét típushoz fog passzolni a töltő. Természetesen minden máshoz is használható ami akkumulátorral működik és képes USB-től energiát felvenni (mp3/mp4 lejátszó, GPS, stb).

Mivel külső egységről van szó, kicsit lassabban pótolja az energiát mint egy hálózati töltő, de ha nem zavar hogy ott lóg a készüléken akkor közben is tudjuk használni.
Sajnos a korábbi cikkben is tesztelt napelemes töltők nem sokat érnek, így csak véges kapacitású töltőnk lehet, de ez is nagy segítség túrázáskor, nyaraláskor vagy akkor ha szeretnénk magunknál egy plusz akkumulátort tartani.

Az általam tesztelt készülék 1500 mA-es, található rajta egy microUSB és miniUSB bemenet, ezeken keresztül lehet tölteni. Kimenete microUSB de a legáltalánosabb csatlakozókkal is kapható. (miniUSB, iphone csatlakozó).

Hibájának tartom hogy a microUSB nem áll ki teljesen a készülékből így egyes típusokra nem lehet rádugni mivel a készülékházban túlságosan bele van süllyesztve a csatlakozó (vagy meg van döntve a készülékház, pl. i8000).

Ezt ki lehet küszöbölni egy microUSB hosszabbító kábellel mellyel azt is elérjük hogy ne fixen a készülékre legyen tapadva hanem lazán csatlakozzon hozzá és akkor fel is tudjuk venni a fülünkhöz. (bár vicces ahogy az USB kábel eltűnik a zsebünkben :))

A készüléken található egy gomb is mellyel a töltöttséget mutatja meg. Ez hasonló megbízhatósággal működik mint a telefon akkumulátor töltöttség jelzője. 4 led világít rajta teljesen töltött állapotban.

Input: 5.5V, +-0.5V, 500 mA
Output: 5.0V, +-0.5V 800 mA

A Kínában készült aksikkal kapcsolatban vegyesek a tapasztalataim de szinte sosem tudják/akarják azt a minőséget hozni mint amit a márkás készülékek akkumulátorai, cserébe az áruk igen kedvező.

A gyanúsan olcsó dolgokkal nem érdemes próbálkozni, mivel Kínában a selejtet is szépen be tudják csomagolni és nagy tételben elpasszolni ami szépen eljut a fogyasztókig mivel senki nem akarja a már elbukni a bele tett pénzét. Ezért érdemes csak garanciával vásárolni. (persze olyannál akinél nem Kínába kell visszaküldeni a garanciáért)

Nekem a készülék bevált, bár nem használom sokat, de ha kell, csak beledobom a táskába és tudom hogy ha teljesen lemerülne a telefonom, akkor sem maradok telefonálás lehetősége nélkül.

Ami tetszett: praktikus szerkezet

Ami nem tetszett: rövid a microUSB csatlakozó

Hol kapható

Power bankok a Banggood-on és a GearBest-en.

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el lájkolni a blogot a facebook-on! :)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr44583602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milu 2012.07.04. 11:52:39

Én már régen használok egy ehhez nagyon hasonlót és tulajdonképpen jó tapasztalataim vannak. Talán még annyit tennék hozzá, hogy ne felejtsd rajta , mert valamiért feltölti és lemeríti, legalábbis nekem volt már ilyen. De az tény, hogy mindig ott lapul a táskámban és sokszor volt már életmentő nem csak nekem, hanem akinek kölcsön tudtam gyorsan adni..
Amúgy jó a blog, és is meg vagyok őrülve az olcsó kínai cuccokért és döbbenet hogy néha tized árért pontosan a márkással megegyező dolgokat kapsz.
süti beállítások módosítása