Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Állványos csipesz nagyítóval és ledes lámpával (harmadik kéz, nyáktartó)

2012. szeptember 30. 15:11 - Kinai cuccok blog

Nagyitos csipesz 1.jpgAki sokat barkácsol, szembesült már a problémával hogy a munkadarab az asztalra téve se rögzítve nincs, sem jó szögben nem áll, ha pedig fogja, akkor csak nézni tudja :)

Jó lenne egy harmadik kéz is amire kitűnő megoldás ez a csipeszes, nagyítós, lámpás állvány.
Használatával nem csak felszabadul mind a két kezünk, de a nagyítójának köszönhetően sokkal finomabb munkára vagyunk képesek és a megvilágítás lesz probléma.

Be is szeretem egyet a hobbyrendeles oldaláról. A vásárlás gyors és zökkenőmentes volt, fél ötkor megrendeltem, 15 perc múlva már írtak is hogy a csomag átvehető. A boltban lévő hölgy kedves és segítőkész volt, a boltban meglátott dolgokat is gyorsan meg tudtam rendelni és elvinni.

A dobozban az állvány félig összeszerelve volt, csak a nagyítót kellett felhelyeznem, illetve 3 AAA elemet tettem a kis lámpába. A csipeszek és az állvány szinte minden darabja egy gömbcsuklóval vagy szorítóval a kívánt pozícióba állítható.
A szorító csavarok korongjai nem túl nagyok, csúsznak is, néha nehéz szorosra húzni. A gyakran használt csavarokat érdemes valamivel borítani a kényelmes használathoz.
A talp feketére festett nehéz öntöttvas darab, nem fog felborulni az állvány. Az állvány alkatrészei rozsdamentesnek tűnnek, az idő vasfoga majd igazolja vagy cáfolja. (sajnos nem mind rozsdamentes ami fénylik)
A pákatartó spirált én nem használom ezért a rögzítő csavart kicsavarva le is vettem pár mozdulattal. Akinek kell az bármilyen irányba tudja forgatni hogy ne zavarja a munkában.
A csipeszek jól tartanak, ha nem nyákforrasztásra használjuk az állványt akkor érdemes azokat is borítani valamivel hogy ne marjanak bele a munkadarabba.
A lencsén kibontás után már volt pár apróbb karc, nem volt rajta semmilyen védőborítás így ezen lehetne még javítani. A lencse nagyítása kétszeres, a belső oldalán van rajta egy kb. 2 centiméteres kör aminél hatszoros nagyítást tesz lehetővé.
Az állvány kidolgozása és minősége a célnak teljesen megfelel.

Összességében meg vagyok elégedve a kis állvánnyal, olcsó ár, könnyű beszerezhetőség. Nagy segítség tud lenni nem csak forrasztáshoz hanem bármilyen apró, precíziós munkákhoz is.

Ami tetszett: ötletes szerkezet, megfelelő minőség, sok felhasználási lehetőség
Ami nem tetszett: a kicsit karcos lencse és a védőborításának hiánya, a rögzítő korongok kis mérete

Az állványt 2990 Ft-ért a hobbyrendeles webáruházban vásároltam.

A bolt értékelése: gyors és kedves kiszolgálás, könnyű megközelíthetőség, a termékek azonnal megvásárolhatóak.

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el lájkolni a blogot a facebook-on! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr834813594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása