Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A porcicák réme - Alfawise V9S Bl517 robot porszívó

2019. december 18. 23:54 - Tomi0529

Közelednek az ünnepek, a karácsony a szilveszter. Ilyenkor mindenki kitesz magáért, még az is aki nem szeret sütni-főzni, az is megpróbálkozik. De utána jön az igazi horror, a takarítás. Nem sokan szeretünk, inkább lehevernénk egy kanapéra és szürcsölnénk a finom fahéjas forrócsokit. De sajnos valakinek takarítani is kell... Nos erre van egy jó kis robot, ami megfizethető árban is van, és még okos is. Ez nem más, mint a Gearbest sajátmárkája az Alfawise V9S BL517-es típusú felmosós robotporszívó.

Doboz

A hófehér dobozban kapjuk a robotporszívót, hozzá tartozó töltő dokkolót, egy műanyag portárolót, egy mágneses virtuális falat, plusz egy HEPA szűrőt. Egy felmosó egységet, amihez jár két darab mosható felmosó ruha, plusz két darab seprű eszközt, ami a koszt söpri be. Továbbá egy távirányítót, illetve egy remek használati útmutatót.

Dizájn

Robotporszívót azt hiszem sokan láttak már, a gyártók igyekeznek minél szebb termékké alakítani, de a mai divat megköveteli a fényes műanyagot. Szerencsére ezt most hanyagolták. Hófehér matt műanyag ötvözi a kis robotunkat. A tetején van egy kis kiemelkedő rész, a lézer letapogató, illetve elől és hátul egy-egy hosszú fekete csík rejti magába a közelség érzékelő szenzorokat, illetve időnként elrejtve egyéb optikai szenzort is.

Használat

Alfawise V9S különbözik az átlag robotporszívótól, ugyanis beépített wifivel, 360 fokos lézer letapogatóval és felmosási képességgel is rendelkezik. Kapunk egy telefonos alkalmazást, amit érdemes lesz letölteni, ugyanis csak így tudjuk bekötni a hálózatunkba és konfigurálni az eszközt.

Beállíthatjuk, hogy milyen erős legyen a szívóerő, illetve a felmosási képesség.

Ami különleges a masinában, az pedig a szobák-helyiségek feltérképezése. Ebben a tetején lévő, 360 fokban látó lézer és a rengeteg szenzor segít. Hihetetlen, ahogy elkezd takarítani, közben a mobilunkon már láthatjuk is, hogy szerinte, hogyan is néz ki a szobánk, vagy hogy éppen hol jár a porszívónk. Ez későbbiekben még jól is fog jönni, ugyanis, ha már az egész lakást kiismerte és csak a konyhát szeretnénk tisztíttani, akkor csak oda küldjük és már takarít is helyettünk!

Ebben a típusban két darab seprűcske van, míg a Roborock s6-nál csak egy egy darab.

A kettő seprű két oldalt helyezkedik el, így igyekszik hatékonyabbá tenni a takarítást.

Meglepően jól végzi a dolgát. A szőnyeg nem akadály neki, de sajnos a küszöb igen. Úgy látszik itt jobban teljesít a Roborock, az jobban bírja a küszöböket.

Üzemmódok közül három félét kapunk, standard, erős és néma. Én az standard és erős módot használtam. Mind a kettő elég hatékony volt.  Erősnél viszont jóval hangosabb volt az eszköz, de végülis ha elmegyünk otthonról és távolról indítjuk be, vagy ütemezzük az indítást, akkor mindegy, hogy mennyire hangos. Felmosás erőssége is állítható, itt viszont meglepően jól teljesít a Roborockhoz képest. Ugyanis még a Roborock s6 csak kevés vizet használ, addig az Alfawise nem spórol a vízzel, alaposabban felmos. Bár a tartálya kicsinek mondható és érdemes felmosófolyadékos vizet beletölteni, hiszen a sima vízzel nem ér semmit. Akinek kevés a szőnyege, ott hasznosabb lehet a felmosó része. Nálam elég sok a szőnyeg, így inkább sepregető/porszívózásra használtam. Kicsit vicces volt, amikor a padlón álló szekrény polcára rá akart menni és rájött, hogy ott bizony van még egy doboz, így nem fér el.

Szenzorai elég jól dolgoznak, észrevesznek mindent, bár van, hogy sokszor nekimegy valaminek és elég durván. Ilyenkor kicsit ijesztő, hogy csattan egyet, de ügyesen tovább megy. Radiátor alá is befér, hála a lézerének érzékeli, hogy betud-e oda bújni, vagy sem. Kapunk egy távirányítót is, ha nem szeretnénk mobillal vezérelni. Ott megtaláljuk a szükséges gombokat, amik kellenek a vezérléshez. Intelligens vezérléssel rendelkezik, vagyis ha úgy érzékeli, hogy lemerülne, akkor visszajön a töltő dokkolóra és feltölti magát.

Rengeteg szenzor került a porszívóba szerencsére, így megvédi a beszorulástól, leeséstől és közeli tárgyaktól. Ez valóban jól működik. Jelzést kapunk akkor is, ha a por belepte volna a szenzorokat, illetve, ha a tartály tele lenne.

Így néz ki a sok szenzor a kamerán. Persze ez szabad szemmel nem látható

Bal oldalt a száraz- jobb oldalt a nedves tároló egység.

Vizes csíkot hagy maga után

A távirányító az alap funkciókat tartalmazza

1800Pa szívóerőre képes, ami elég erős egy ilyen kis masinától, de ha ez nem lenne elég a két darab seprű segít összeszedni a földön maradt koszt.

360 fokban képes a lézeres letapogató segíteni, a környezetet szkennelni, illetve, megvédi magát a leeséstől és minden egyéb akadálytól. Alul és körben sok közelség és mélység érzékelő van, így biztonságos a működése. 65dB zajt tud generálni és 475ml portartálya van, ami könnyen tisztítható. Felmosó része könnyen cserélhető és a tartály is könnyen tölthető újra. A felmosó tartálya 220ml.

LDS és Slam rendszer, Alexa és Google Home-mal hangvezérelhető, bár ezt nekem nem sikerült megoldanom. Mászási fok kb 27, de az én három centiméteres küszöbömön nem bírt átmenni.

Megadhatjuk, mely területeket szeretnénk takarítani

Akkumulátor idő

Akksi időre nem lesz panaszunk, a 2600mAh közel 2 órát bír, de ha úgy érzékeli, hogy lemerülne, akkor hazatér és felmászik a dokkolóra. Töltési idő kb. 4óra.

Alfawise S9 és Roborock S50

Összegzés

Alfawise ismét megmutatta, hogy jó terméket készítenek. Árához képest elég jó robotporszívót hoztak létre. Bár a Roborock S50 jobb választás, ugyanis jobban bírja a küszöböt és a vastagabb szőnyeget, de sajnos a felmosási képessége gyengébb. Továbbá a Roborock akkumulátora és a szenzorai még jobbak, még finomabban hangoltak.

Ennek ellenére megvoltam elégedve a porszívóval. Takarítása is elég jónak bizonyult. Meglepődtem, amikor a szőnyegen végigment, hogy mennyi port szedett ki. Gondoltam úgysem lesz ott már semmi, de tévedtem. Amit javítanék, az a küszöbre való mászási képesség és egy kicsit a szenzorok finomabban dolgozhatnának. Vadul megindul, mintha nem gondolkodna, de aztán amikor közel ér valamihez, rendesen megáll. Látszik, hogy volt ötlet, hogy honnan is másolják le a porszívót.

A végére hagytam a legfontosabb dolgot, ez pedig : Kiváltja-e a rendes nagy porszívózást?

A válasz egyszerű: Nem. De arra mindenképpen jó, hogy a naponta leeső pirítós morzsa, rizs, porszemeket stb felszívja. Akinek meg hosszú folyosója van, ott imádni fogja.

 

Pro

  • Dupla seprű
  • Sok szenzor
  • Tisztíthatóság
  • Hangvezérlés
  • Automatikus töltés
  • Helyiség szkennelés
  • Felmosó képesség
  • Jó akksi idő
  • Matt felület
  • Telefonos app beállítás

Kontra

  • Magasabbra nem tud felmászni, pl. küszöb
  • Kicsit vad neki indulás a dolgok felé
  • Nincs akksi szint jelző a roboton

Hol kapható

A Gearbesten Áfa és Vám mentes szállítással rendelhető! Aktuális kuponért írj a Facebook oldalunkra!

Alfawise V9S Bl517 Gearbest

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi, Fimi, Hubsan drón csoportunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5915553910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása