Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB-s 6 csatornás hangkártya laptophoz - Teszt

2017. április 10. 12:30 - Kinai cuccok blog

5.1 külső hang kártya, notebook, házimozi

usb-6-csatornas-hangkartya-5_1-kulso-hang-kartya-laptop-notebook-hazimozi-01.jpg

USB-s hangkártyát manapság már kilóra lehet kapni, 3-400 forint egy olyan, amin van egy fejhallgató és egy mikrofon kimenet. Most azonban egy kicsit komolyabb hangkártyáról írnék. Szerencsére az ár még így is bőven az ÁFA-köteles határ alatt marad.

Történt, hogy bő két éve vásároltam laptopot, ami szép és jó, de az asztali gépekkel ellentétben lemarad róluk a Line-In, azaz a vonali bemenet. Keressünk hát valamilyen kompromisszumos megoldást. Első körben én is ezekbe az olcsó, filléres hangkártyákba futottam bele. Kicsit lejjebb tekerve 9-10 dollár környékén viszont találtam egy gyöngyszemet.

A fedőneve CM6206. A CM, mint gyártó, ismerős lehet az ISA-s és a PCI-os hangkártyák korából is. Nem csúcsminőség, de nem is annyira gagyi. A nagyobb probléma az volt, hogy vajon Linux alatt is fog-e menni? (Általában az USB-s hangkártyák szoktak.)

Maga a dobozka kívülről semmi extra, azt leszámítva persze, hogy fémből készült, leszámítva az elő és a hátlapot, ami fekete műanyag. Az egyik ilyen oldalra került a miniUSB csatlakozó, a másik oldal viszont dugig van csatlakozási lehetőséggel (balról jobbra): mikrofon be, SPDIF be, SPDIF ki, vonali bemenet, első sztereó, hátsó sztereó, közép/mély.

A dobozkán kívül kaptam egy USB-miniUSB kábelt, illetve a Windows-os drivereket tartalmazó 8 centis CD-t. A „miért”-et passzolom, mert a tapasztalat az, hogy már a Windows XP sem feltétlenül kérte a lemezt. Linux alatt is hasonlóan egyszerű a helyzet, CM106-os eszközként jelenik meg a hangeszközök között.

A szolgáltatásokat tekintve kb. ugyanazokat kapjuk, mint egy asztali gép hangkártyájától. Ami viszont a zajszintet illeti: a beépített hangkártyák (laptop és asztali gép) néha összeszedhetnek némi zajt, ami belehallatszhat, ha egy-egy halkabb rész van a zenében vagy a filmben, vagy épp nincs a kimeneten semmi. Itt szerencsére nem futottam bele ilyenbe.

Összességébe véve megérte azt a 10 dollárt, amit az ingyen szállítással együtt fizettem érte.

Tetszett

- a hangminőség
- a szolgáltatásokban hozta egy asztali gép hangkártyáját

Nem tetszett

- miniUSB-s csatlakozó, microUSB-nek jobban örültem volna
- hihetetlenül könnyű a dobozka, ha csak egy kicsit is megmozdul a fejhallgató kábele, jön vele a dobozka is


A tesztért köszönet Medve Zoltánnak!


A termék specifikációt és értékeléseket a Bangoodon tudjuk megnézni.


Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4012414319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása