Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

DOMINO DM68 Fitnesz óra, karkötő - Teszt - Gyakorlati tapasztalatok

2017. július 02. 21:30 - Kinai cuccok blog

domino-dm68-okosora-okos-ora-karora-karkoto-okoskarkoto-fitnesz-pulzusmero-vernyomasmero-lepesszamlalo-aktivitasmero-kaloria-kaloloriaszamlalo-bluetooth-4-02.jpgAz előző cikkben tesztelt DOMINO DM68 Fitnesz óra gyakorlati tapasztalatait szeretném most megosztani veletek.

Pulzus mérés

A pulzus méréshez egy Decathlonban vásárolt Kalenji CW-300-as mellkaspántos órát és a Samsung S7-es telefonomat használtam. Nyugalmi állapotban és edzés közben is mértem a pulzusomat. Nyugalmi állapotban kb. 70-es a pulzusom, melyet mindhárom eszköz kevesebb mint 10%-on eltéréssel mért. A mellkaspántos óra folyamatosan mér, a DM68-as mérés után még fél percig mérte és mutatta a pulzust. Edzés közben is megmértem és a Decathlonos óra 120-as értéket mutatott. A GM68-as és a telefon sem tudja menet közben mérni a pulzust. A GM68-as leírása és a telefon pulzusmérője is írta, hogy mérés közben nem szabad mozogni. Az edzést megszakítva mérve mind a két eszköz a Decathlonos órához hasonló értéket mért, az eltérés itt is 10 százalékon belül volt. Minden esetben a Decathlonos óra mutatott többet. Mivel ezek nem orvostechnikai eszközök, bármelyik mérhet pontatlanul, de valószínűleg a mellkaspántos a legpontosabb. A GM68-as jól méri a puzust, ha közben nem mozgunk.

Vérnyomás mérés

A vérnyomás méréshez egy Salvatec márkájú, az Aldiban vásárolt, felkaros mérőt használtam. A vérnyomásomat itt is nyugalmi helyzetben és edzés közben mértem. Mivel a vérnyomásom stabilan 120-80 körül szokott lenni, így ez volt a kiindulási alap. Edzés előtt és közben 105/75 közeli értéket mutatott a felkaros vérnyomás mérő. A GM68-assal az edzés előtt és közben is a mért érték erősen ingadozott és a felkaros mérőhöz képest mindig jóval többet mutatott, 120/80-at és és 123/90-et. Így ezt a mérést -főleg az ingadozása miatt - nem mondanám pontosnak.

Élettani funkciók mérése és összesítése

Ha az óra folyamatosan a kezünkön van, akkor az eszköz rendszeres időközönként méri a pulzusunkat, vérnyomásunkat, mennyi léptünk és azt hogy hogy aludtunk. Erről napi összesítőt csinál és utólag visszanézhetőek a mért értékek. Mivel nincs rajtam folyamatosan a óra, így nálam elég hézagosak ezek az adatok, de amikor rajtam volt, rendben gyűjtötte az adatokat.

Beállítások

Az Androidos programban rengeteg beállítást tudunk változtatni.

Beállíthatunk három időpontot, amikor az óra értesít minket. Mivel napot nem lehet beállítani, így inkább a gyógyszer bevételének figyelmeztetésére lehet használni.

Külön tudjuk állítani, hogy milyen értesítésekről szeretnénk az órára is jelzést kapni. Alapból csak a telefon hívás van bejelölve, de beállíthatjuk hogy az üzenet, Wechat, WW, Facebook, Twitter és WhatsApp értesítőjét is megkapjuk az óránkon.

A sok más funkció mellett még érdemes megemlíteni, hogy a beállításokban a fényképező funkciót elindítva az óráról tudjuk vezérelni a fénykép készítését. Az órát megrázva vagy az érintő gombot megérintve tudunk képet készíteni. Ilyenkor mint az előlapi, mint a hátlapi kamerát tudjuk használni.

 

Kézikönyv

 

Hol kapható

A Domino GM68 Bluetoot okosóra A GearBest-en fekete és bordó színben 7800 Forintért kapható.

A GearBest-en több száz okosóra és fitnesz karkötő közül választhatunk.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2812631847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása