Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

IPRee szabadtéri felfújható kanapé - Teszt (relaxációs ágy, vízparti matrac)

2017. július 11. 16:00 - Kinai cuccok blog

szabadteri-felfujhato-kanape-relaxacios-agy-vizparti-matrac-11.jpgMegérkezett a korábbi ajánlóban szereplő IPRee szabadtéri felfújható matrac, melyet a hétvégén ki is próbáltam.

Korábban már teszteltem függőágyakat és nagyon szeretem őket, de megvan az a hátrányuk, hogy két, megfelelő fa vagy tereptárgy szükséges a felállításukhoz. Ennél a matracnál elég bármilyen sík felület, ahol nincsenek éles, szúrós növények vagy tárgyak.

 

Kinézet

A matrac kétrétegű, kívül egy színes, erősebb anyag van, belül pedig egy műanyag, átlátszó réteg. A külső réteg sátorszerű, de elég vékony, így figyelni kell rá, hogy hova rakjuk. A tüske, éles kő könnyen tönkreteszi. A belső anyag tartja bent a levegőt, ha javítani kell, akkor ezt kell ragasztani (akár matrac ragasztóval).

A matrac egy hosszú cső kettéhajtva, az egyik oldalán összevarrva, hogy ne essünk be a két oldala közé. A végein hajlítható, műanyag lapok vannak, melyeket felcsavarva és összecsatolva a matrac légmentesen zár.

Méretei felfújás nélkül 240 x 75cm, felfújva 180 x 70 x 50cm. Kicsit nagyobb és nehezebb mint a függőágy, de még bőven a hordozható kategória.

Használat

A felfújásához nem kell pumpa, a száját szét kell nyitni, majd futva levegőt kell bele áramoltatni. A futás előtt érdemes szétrázni az anyagot, hogy ne tapadjon össze és futás közben a száját öblösen tartani. Nem lehet és nem is kell keményre fújni, én kb. félig tudtam megtölteni. A végén található műanyag lapokat egymáshoz kell tenni, majd 5-7 csavarással elzárni a zsák száját és összecsatolni, hogy ne jöjjön szét. Már ekkor sokat keményedik a matrac. Nem nehéz, de technikás, kis gyakorlással könnyen fog menni. Ha fúj egy kis szél, akkor még könnyebb. Beltéri használat esetén egy ventilátor vagy hajszárító (hideg levegős) kell a felfújásához.

Bár elvileg két személyt is elbír, a mérete miatt inkább egy személyes. Nekem az oldalán ülés annyira nem jött be. Feküdni viszont nagyon jó benne, felhőnézős, pihenős célra a legjobb. Ha olvasni akarunk, akkor érdemes a fejünk alá tenni valamit. (van fejpárnás verzió is, de még ahhoz is kellhet) Felfújva kb. 180 cm, elég hosszú ahhoz, hogy a lábunkat is fel tudjuk tenni. (a reklámképek kicsit csalókák, a lenti képeken a kínai lány maximum 160 centi lehet)

Elég széles, van helye a kezünknek is és oldalra sem borulunk ki belőle. A huzat anyaga műszálas, nem szellőzik, gyorsan ráizzad az ember, így érdemes egy lepedőt rátenni. A kiszállás kicsit nehézkes, mivel mélyen fekszünk benne.
Nagy mérete és könnyű súlya miatt a szél könnyen felkapja, így érdemes rátenni valamit, ha nem vagyunk rajta.

Ami tetszett: Kicsi, könnyű, a felfújáshoz nem kell pumpa

Ami nem tetszett: A védőszövetet egy tüske át tudja szúrni.

Hol kapható

A felfújható kanapét a Banggoodon vettem 13 dollárért.

Sok hasonló termék kapható:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Az IPRee márkának remek túra és túlélő felszerelései vannak, érdemes körülnézni.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4412634035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása