Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Blitzwolf BW-F4 Bluetooth hangszóró - Teszt

2018. február 07. 19:30 - Kinai cuccok blog

speaker

blitzwolf-bw-f4-bluetooth-hangszoro-teszt-speaker-01.pngRengeteg neves és névtelen gyártó készít Bluetooth hangszórókat. A Blitzwolf márka a megfizethető minőséget képviseli. Lássuk a hangszórójánál is sikerül-e ezt teljesíteni!

 

 

 

A doboz

Az F4 (ahogy innentől fogom hívni) egy barna karton dobozban érkezik, a gyártó többi termékéhez hasonlóan. A csomagolás a papírokon és magán a hangszórón kívül egy micro USB töltőkábelt és egy 3.5 mm-es audio kábelt tartalmaz, ha nem Bluetoothon keresztül szeretnénk használni az eszközt.

Anyaghasználat, kinézet

A Blitzwolf sok kínai gyártóval ellentétben nem csak a költségeket szereti alacsonyan tartani, hanem olyan elhanyagolható dolgokra is oda szokott figyelni, mint a minőség. Ez itt sincs másképp, az F4 rendkívül masszív és nehéz (678 g), köszönhetően a nagyrészt fém (alumínium + egyéb fém) háznak. A dizájn elég letisztult, egy lekerekített fekete téglatestet kapunk, az éleknél ezüstszínű borítással. A kezelő gombokat az eszköz tetején találjuk, a bekapcsoló gombok pedig a hátulján találhatóak. Ezenkívül kapunk még egy LED-et, ami a bekapcsolásról, kapcsolódásról, töltésről stb. ad visszajelzést.

blitzwolf-bw-f4-bluetooth-hangszoro-teszt-speaker-02.png

Beüzemelés

Az eszközt egy kicsi fekete gomb nyomva tartásával kell bekapcsolni, ami érthetetlenül sokáig tart. Ráadásul a gomb túl sok visszajelzést se ad, hogy ténylegesen lenyomtuk-e. Ez sajnos a kezelőgombokra is elmondható, amikkel a hangerőt tudjuk változtatni, számot tudunk léptetni, megállítani, vagy akár hívást fölvenni (erről később). A gombok minőségén még lenne mit javítani kedves Blitzwolf.

Ha a bekapcsoláson túl vagyunk, Bluetooth 4.0-án keresztül vagy a mellékelt 3.5 mm-es kábel segítségével kapcsolódhatunk az eszközhöz. Előbbi esetben várni kell néhány másodpercet, amíg az eszköz automatikusan átvált párosítási módba (kéken fog vibrálni a LED) és már meg is kereshetjük a mobilunkkal, laptopunkkal stb. Meglepő módon BW-F4 lesz a neve.

Hangminőség, hangerő

Az F4-ben két 45 mm-es, 10 W-os driver található, valamint a középen egy mélynyomó.  A hangja igen tiszta, de a mélyebb tartományt érezhetően felerősíti. Én főleg hip-hopot és különböző elektronikus stílusokat szoktam hallgatni, így igen jól jött az erős basszus. Azért egy felső-kategóriás hangszórót nem fog kiváltani, de az árához képest nagyon jól szól az F4. A hangerővel se lehet különösebb gond, viszonylag kis méretéhez képest egész hangos. Házibulikra kevésbé alkalmas, de egy nagyobb szobát ügyesen kitölt, ráadásul maximális hangerőnél sem torzít túlságosan. Ha pedig vezetékesen használjuk, még tisztább lesz a hangzása.

Akkumulátor

Az F4-et egy 4000 mAh-es akksi látja el árammal. A gyártó 7-10 órás üzemidőt ígér 70%-os hangerőnél, ami túlzás, de így is hosszú órákon keresztül használhatjuk töltés nélkül. Ha egyszer mégis kifogy a nafta, kb. 3-4 órába telik teljesen feltölteni a mellékelt microUSB kábellel.

Egyéb funckiók

Negatívum, hogy nincs rajta se USB port, se microSD kártya foglalat így hordozható adattárolóról nem tudunk lejátszani zenét. Pozitívum viszont, hogy a beépített mikrofonnak köszönhetően telefonálni is lehet vele.

Összegzés

A Blitzwolf ismét egy nagyon jó ár/érték arányú, minőségi terméket tett le az asztalra. Bátran ajánlom bárkinek a BW-F4-et, aki hasonló áron keres hangszórót, aligha fog jobbat találni.

Ami tetszett

  • hangminőség
  • anyaghasználat


Ami nem tetszett

  • gombok


Hol kapható

45-50 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon:

Aliexpress

Ebay

Banggood

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2013643600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2018.02.08. 09:01:11

Nekem szerintem már 2 éve van egy ilyenem, tök jó. Mondjuk szerintem a súlyt nem a fém ház adja, sokkal inkább, ami benne van. Ezért is szól olyan jól.
A töltéshez érdemes olyan töltő használni, ami képes 2,4A-t (2400mA-t!) leadni, ugyanis képes majdnem akkora áramot fel is venni a hangszóró! Csak így lehet viszonylag gyorsan feltölteni.
süti beállítások módosítása