Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Yeelight akkumulátoros asztali lámpa - Teszt

2018. július 08. 14:40 - Kinai cuccok blog

akkumulátor, akksi, vezeték nélküli

xiaomi-yeelight-asztali-lampa-teszt-01.pngAz oldalon az esetek nagy részében szórakoztató elektronikai eszközöket mutatok be nektek, mint pl. telefonok, hangszórók, okoseszközök stb tesztjei. Azonban a sok “kockaság” mellett néha érdemes praktikus, használati tárgyakra is ránézni. Ilyen a mai tesztalanyunk, a Xiaomi Yeelight LEDes asztali lámpája, ami állítható színhőmérséklettel és fényerővel, valamint beépített akksival próbálja elnyerni tetszésünket. (Ugye nem hittétek, hogy egy hagyományos IKEA-s olvasó lámpát fogunk tesztelni, amit csak ki/be lehet kapcsolgatni?)

A doboz

A termék egy barna kartondobozban érkezik, ami 32 cm-es magasságával és 17 cm-es szélességével viszonylag kis helyet foglal. A csomagolás a szépen becsomagolt és “összehajtott” lámpát, a kínai nyelvű leírást és a microUSB töltőkábelt tartalmazza. A vezeték sajnos nagyon rövid, mindössze 1 méteres, így ha folyamatosan áram alatt akarjátok tartani az eszközt (azaz nem az akksiról járatni), érdemes beszerezni egy hosszabb kábelt.

Kinézet, állíthatóság

A Yeelight egészen futurisztikus dizájnt kapott. A hófehér műanyagház és a lapos lámpatest miatt inkább illik egy irodába, mint egy otthonos hálószobába. A kezeléshez szükséges 3 érintős gombot az eszköz talpán találjuk. Ezek ki/bekapcsolásra, a fényerő és a színhőmérseklet állítására szolgálnak. Nagyon tetszett, hogy a lámpa rendkívül flexibilis. A nyakának felső része egyfajta memóriaanyagból készült, ami  dönthető, forgatható 270 fokig. Képes függőlegesen felfelé, vagy akár 90 fokkal elforgatva oldalra is világítani. A talpa pedig kifejezetten stabil, egyszer sem borult föl a lámpa, sőt még billegni sem szeret. Hely szempontjából legalább 30 centis magassággal számoljunk, ennél kisebbre nem lehet összecsukni használat során.

xiaomi-yeelight-asztali-lampa-teszt-02.png

Használat

A gombokkal összesen 5-5 különböző világítási mód közül választhatunk. A színhőmérséklet 2700 és 6500K között állítható, az egészen meleg fehértől a rendkívül hidegig. A maximális fényerő 260 lumen, ami olvasáshoz is bőségesen elegendő.  Pozitívum, hogy a lámpa kikapcsolás után is megjegyzi az utolsó beállítást.

xiaomi-yeelight-asztali-lampa-teszt-03.png

A fény eloszlása is egyenletes, a LEDek szépen el vannak folytva, közelről nézve se látni az egyes diódákat. (Ne nézzétek meg magatoknak, elég egészségtelen.)

A legnagyobb fícsör mégis a vezeték nélküli működés: a Xiaomi egy 2000 mAh-es akksit rejtett el az eszköz talpában. Ennek használatához el kell csúsztatni a lámpa alján található kis pöcköt. A gyártó elmondása szerint 5 órát bír ki a Yeelight 60%-os fényerővel, nálam a maximális 260 lumennel szinte percre pontosan 3 óra után merült le. Javasolt tehát töltő közelében tartani a lámpát, a vezeték nélküli működés csak rövid ideig működő extra. Ha konnektortól távol szeretnénk használni, érdemes külső akksiról táplálni.

A töltési idő viszont zavaróan hosszú. A mindössze 0.7 amperes, 5 voltos töltővel kb. 3 óráig szívja magába az áramot a Yeelight asztali lámpa, ami egy 2000 mAh-es akksinál kissé elkeserítő.

 xiaomi-yeelight-asztali-lampa-teszt-04.png

Összegzés

A Xiaomi egy újabb termékkategóriát hódított meg. 45 dolláros árával a Yeelight nem a legolcsóbb a piacon, de cserébe mindent tud, amit egy asztali lámpától elvárhatunk. A következő kiadásnál viszont nagyobb akksit és gyorsabb töltést szívesen látnék.

Hol kapható

A GearBestről EU Expressel Áfa és Vám mentesen rendelhető.

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Ha az akkumulátoros funkció nem érdekel, viszont maga a lámpa bejön, érdemes lecsekkolni az akksi nélküli változatát is, ami ugyan kevésbé menő, cserébe jóval olcsóbb.

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4314099313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása