Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi okosmérleg - Teszt

2018. július 13. 15:00 - Kinai cuccok blog

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-01.pngIsmeritek a közmondást, miszerint a “Xiaomi tényleg mindent gyárt”? Nem? Én sem, ugyanis nem létezik. Ettől függetlenül a kínai óriás valóban rengeteg termékkategóriában képviselteti magát, most épp a Xiaomi XMTZC02HM lesz terítéken. Vagy kiejthető nevén a “sáomi okos mérleg”.

 

 

 

A doboz

A termék a Xiaomi védjegyének számító hófehér csomagolásban érkezik. A doboz igencsak széles, a mérleget két oldalról vastag kartonpapír fogja körbe. Ezenkívül kapunk még egy használati utasítást, ami legfeljebb környezetszennyezésre jó, ha hozzám hasonlóan neked is hiányos a mandarin tudásod.

Kinézet

A kartonból kibányászva a mérleget az első észrevételem az volt, hogy milyen vékony az eszköz, mindössze másfél centiméter. A Xiaomi formatervezői ismét ügyesek voltak, nagyon elegánsra és lekerítettre sikerült a dizájn, durva széleknek nyoma sincs. A mérleg közepén a Mi logó látható belemarva a fehér, csúszásgátlós műanyag borításba. A dizájn egyébként annyira letisztult, hogy kikapcsolt állapotban a kijelző is láthatatlan, csak a 4 ezüst színű fém érzékelő vonja el a figyelmet. Alulról a négy gumi borítású lábacska érdemel említést, illetve a fedél, ami az elemeket takarja.

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-02.png

Beüzemelés

Az első használat előtt ide kell behelyezni a működéshez szükséges 4 db AAA elemet, ami nem része a csomagnak, magunknak kell beszerezni. A beüzemelés itt gyakorlatilag véget is ért, a mérleget fordítsuk vissza és már használhatjuk is. Amint ráállunk, a Mi logó felett felvillan a 161 fehér LED és már látjuk is a tömegünket jin mértékegységben. És… igazából ennyi. Ez egy mérleg, ennyit tud. Köszönöm a figyelmet.

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-03.png

Használat

Természetesen csak vicceltem, a Xiaomi eszköze ennél jóval okosabb. Ahhoz, hogy érdemlegesen használni tudjuk, szükségünk lesz a Mi Fit alkalmazásra, már csak azért is, hogy átállítsuk a mértékegységet kilogrammra. Az app használatához létre kell hozni egy felhasználói fiókot és megadni az alapadatokat (magasság, életkor stb.). Ezután egy listából ki kell választani a párosítani kívánt eszköz típusát (jelen esetben a mérleget) és Bluetooth 4.0 segítségével összekapcsolni azt a mobilunkkal. A dolog néhány másodpercet vesz igénybe, ezután hozzáférünk az okosmérleg összes funkciójához.

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-04.png

Az XMTZC02HM ugyanis nem csak testtömeg mérésére alkalmas, ennék sokkal többet képes elárulni rólunk. A BIA technológiának köszönhetően, ami a bioelectrical impedance analysis rövidítése - magyarul meglepő módon bioelektromos impedancia analízis - olyan kellemetlen adatokat is megállapít, mint a testzsír százalék, izomtömeg, csonttömeg és minden egyéb nyalánkság erről a képről:

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-05.png

A BIA működéséhez annyi a megkötés, hogy mindenképp mezítláb kell a mérlegre állni és itt várni kb. 10 másodpercet. Ezután az eredményeink megjelennek a Mi Fit appban a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően. Időnként előfordult, hogy a szinkronizálás nem sikerült első alkalommal, de a második próbálkozás mindig eredményes volt.

Az alkalmazásban pontokat is kapunk a  teljesítményünkre, valamint egy idővonalon végig követhetjük fejlődésünket. Ezenkívül figyelmeztet minket a Mi Fit, ha valamely érték az egészséges tartományon kívül esik, és tanácsokat is ad, hogy mivel tudnánk ezen javítani (gyakoribb testmozgás, egészségesebb étrend stb). Ráadásul ha rendelkezünk egy Mi Banddel, okosórával vagy egyéb Xiaomi health eszközzel, a termékek kitűnően együtt tudnak működni a Mi Fit ökoszisztémában.

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-06.png

Felmerülhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha egyszerre egy egész család szeretné használni az okosmérleget. Aggodalomra semmi ok, a Xiaomi erre is gondolt. Az eszköz olyan okos, hogy meg tud különböztetni 16 felhasználót és az eredményeket mindig a megfelelő profilhoz fogja elmenteni. Persze, ha a mérleget két nagyon hasonló testfelépítésű ember használja (pl. ikrek), ütközhetünk problémákba.

Fiatal családosoknak pedig jól jöhet a csecsemő mód, amivel kisbabákat is meg tudunk mérni. Ehhez először egyedül, majd a lurkóval a karjainkban kell a mérlegre állni. A különbségből pedig az eszköz kiszámítja a baba tömegét. Okos.

Összegzés

Ritkán szoktam csalódni Xiaomi termékekben, és ez most se változott meg. Attól függetlenül, hogy tökéletesek fittek vagyunk vagy csak motivációt keresünk, hogy elkezdjünk edzeni, az okosmérleg bárkinek jó vétel lehet 40-50 dolláros áron. Ha pedig más Mi Fit-es termékkel is rendelkezünk (Mi Band, Mijia okoscipő stb), egyenesen kötelező.

xiaomi-okosmerleg-teszt-okos-merleg-07.png

Ami tetszett

  • minimalista dizájn
  • vékony kialakítás
  • könnyű párosítás, egyszerű használat
  • hasznos funkciók
  • ökoszisztéma

Ami nem tetszett

  • mivel kikapcsolva nem látható a kijelző, gyakran pont kitakarjuk azt
  • a szinkronizálás időnként nem működik elsőre


Hol kapható

A GearBestről EU Expressel Áfa és Vám mentesen rendelhető.

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr8914099209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indaszakpass 2018.07.16. 21:31:17

Sajnos, lehet benne csalódni, hajlamos a beszarásra. Egy idő után 0 helyett X (nálam 40) kilót mutat. Xiaomi nem reagál a témára, pedig software bugnak tűnik. Bővebben itt lehet a problémáról olvasni, elég sokunknak van vele gondja:
en.miui.com/thread-1478852-1-1.html

Ebben az állapotban használhatatlan. Visszaküldeni meg, a költsége miatt, értelmetlen.

indaszakpass 2018.07.16. 22:38:06

@Kinai cuccok blog: ezt nem tudtam, hasznos. köszi !
süti beállítások módosítása