Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Carbon Fiber, a hordozható elektromos roller - Teszt

2018. augusztus 18. 15:50 - Kinai cuccok blog

carbon-fiber-a-hordozhato-elektromos-roller-teszt-osszecsukhato-6600mah-akkumulator-akksi-5_5-colos-kerek-01.jpg

A kis rollerek kisebb kerékkel, akkumulátorra és hatótávval rendelkeznek a nagytestű társaikhoz képest, néha mégis jobb választásnak bizonyulnak, mert hordozhatóak és könnyebbek is. Fiataloknak, nőknek, csak rövid távra rollerezőknek vagy tömegközlekedőknek sokkal célszerűbb egy ilyen roller. A kompromisszumokat figyelembe véve mindennapi közlekedésre is alkalmas.A korábban tesztelt rollert is rendszeresen használom, így kíváncsi voltam, hogy egy jóval olcsóbb modell mit tud.

A doboz

A doboz egy dupla kartondoboz, kívül erős, a belső viszont alig tartja meg a rollert. A dobozban lecsavart kormánnyal érkezik a roller, mellé kapunk egy kitámasztót, egy rövid leírást, töltőt és imbuszkulcsot.

Kinézet és felépítés

A roller színe grafitszürke, a nevéhez méltóan karbonszálas hatást kelt. Ez az 5cm átmérőjű kormányrúdon látszik, amiben az akkumulátorokat is elhelyezték. A fellépő rugalmas anyagból készült.A roller felépítése a megszokott, a kormányon található két billentyű, a jobb oldali a gáz, a bal oldali az elektromos fék. Felszerelve kapunk egy kijelzőt is, mely mutatja az aktuális sebességet, töltöttséget és a megtett távolságot. A kormánya gumi borítású és bordázott, stabil fogást biztosít.A kormányrúdon található egy hosszú ledes lámpa, melynek erős a fényereje, amit inkább oldalra szór, ezért csak pár méterre látunk előre. Bekapcsolni a felette található, fizikai kapcsolóval lehet.

Az első kerékben található a motor. Mechanikus féknek a műanyag sárhányó szolgál, mely kapott egy fém betétet. Található rajta egy lámpa, mely a rezgésre villog, külön elemmel megy, így a roller kikapcsolt állapotában is működik. Nem túl erős, de legalább van.A fellépője érdesített, smirgliszerű, jó tapadást biztosít. Rugalmas, így minimális rugózása van a rollernek, mely menet közben is érezhető.A roller összecsukva 102cm hosszú, 25cm magas, helyére tekert kormánnyal 42, leszerelttel 15 cm széles.Az összecsukása is a megszokott, a kormányrúd és a fellépő találkozásánál lévő kart  kell húzni. Ehhez le kell hajolni és a kar is eléggé belesimul a roller testbe. (van olyan roller, ahol lábbal is összecsukható) Összecsukva a fellépő és a kormányrúd egymáshoz van rögzítve, így nem forog el, könnyebb kezelni és tartani is.Kinyitni a felállított rollert a fellépő alján, elől található retesz megnyomásával lehet, amit lábbal is tudunk használni.A kormány magassága nem állítható, a földtől mérve 101cm, a fellépőtől 86cm. Átmérője 3cm. Így 180 centi felett már nem annyira kényelmes a használata, alacsonyabbak embereknek viszont jó.A fellépő hossza 56cm, szélessége 14cm. A fellépő magassága 10cm, a hasmagasság elől 9, hátul 7cm.

Beüzemelés

A roller beüzemelése egyszerű, csak fel kell csavarozni a két kormányt. (melynek menete azonos, így az egyik kormányt felénk csavarva lazulni fog) illetve igény szerint fel lehet tenni a kitámasztót.Ezután jött a töltés. Sajnos a roller teljesen lemerülve érkezett, ami hosszútávon nem tesz jót az akkumulátornak, de gond nélkül fel tudtam tölteni és rendben működik.

Használat

A rollert bekapcsolni a kijelző jobb oldalán található középső gombbal lehet. Ismételt megnyomásával tudunk váltani a módok között. A kijelzőn balra fent a töltöttség, jobbra az aktuális sebesség, balra lent a sebesség fokozat, jobbra lent pedig módtól függő értékeket láthatjuk. A középső gomb rövid megnyomásával mutatja itt az aktuálisan, a nullázás óta (túra), és az összesen megtett kilométert, valamit a roller bekapcsolása óta eltelt időt és a fordulatszámot. Üresben a roller egyes fokozatban 300-as fordulatszámmal pörög, ami 9km/h sebességnek fele meg, kettes fokozatban 700-as a fordulatszáma és 18km/h-nak mutatja, hármas fokozatban pedig 1000-es fordulatszámot és 29km/h-át mutat.

Érdekesség, hogy a többi rollertől eltérően nem kell kicsit belökni, álló helyzetből is képes indulni. Ezt szokni kell, mert ha csak támasztjuk a rollert, akkor is megindul a gáz lenyomásakor, illetve nagy segítség a rollernek is, ha az elején ellökjük.A motorfék elég erős, elvileg vissza is táplál, de nem észrevehető és úgysem deríthető ki.A megtehető távolság sok mindentől függ, elsősorban a testsúlyunktól, illetve az útviszonyoktól. Az biztos, hogy a terméklapon szereplő 15-20km-t nem fogja elérni. Maximálisan 120 kilóval terhelhető de ezzel a súllyal valszeg megmozdulni sem fog tudni. 95 kilóval terhelve lassan gyorsul, épp csak átlépi a 20km/-h sebességet és kb. 4km után már alig vánszorog. 75 kilós súllyal terhelve érezhetően fürgébb, a maximális sebessége 22km/h körül alakul, a hatótávja is 6-7km-re nő. 55 kilós súllyal terhelve már kifejezetten jól megy, a végsebessége 23km/h-t is meghaladja és a hatótáv is közelíti a 10 kilométert.13,7 cm átmérőjű, 4cm széles kerekeivel ha nem sima úton megyünk, ráz, a legkisebb egyenetlenséget is érezzük. A hajlékony fellépő valamelyest kompenzál, de az ilyen rollerekkel inkább kerülni kell a gödröket és repedéseket. Természetesen ezt is lehet hajtani, ha lemerülne, de mint minden elektromos rollert, ezt is nehezebb.

Összehasonlítva a korábbi LeTV Viper rolleremmel - ami nagyon hasonló méretű és felépítésű - gyengébb nála, igaz, jóval olcsóbb is. Bár papíron ugyanazokat a paramétereket tudja (ahogy nagyjából minden roller specifikációjába ugyanazt írják) érezhetően jobban szenved, lassabban is gyorsul és kicsivel kevesebbet is megy. Sajnálom hogy ennyire valótlan a specifikációja, mert könnyen csalódás lehet a vége, így bízom benne, hogy a teszt segít felmérni a lehetőségeit és aki megveszi, örömmel fogja használni.A nagytestű (Pl. Segway Ninebot ES2) rollerekhez képest jóval kisebb, könnyebben is szállítható.

Összegzés

Elmondható, hogy ha figyelembe vesszük a korlátait, egy remekül használható rollert kapunk.Ha csak napi pár kilométert kell menni, tömeg közlekedünk, jobban járunk egy ilyen kicsi rollerrel. A gyerek is könnyen el tud menni vele a suliba, el tudja rakni a szekrényébe. Fel lehet vinni a buszra, átszállásokkor sincs útban, a lépcsőn sem szakadunk meg vele. Ha viszont sok kilométert kell menni, nehezek, magasak vagyunk, nem kell átszállni, tömeg közlekedni, akkor a Xiaomi M365 vagy a Ninebot ES2 jobb választás lehet.

Ami tetszett

- Kicsi és könnyű
- Elől és hátul világítás
- Karbon mintájú váz
- A fellépője rugalmas
- Állítható fokozat
- Kijelzője mutatja a távolságokat, sebességet, fordulatszámot, stb.

Ami nem tetszett

- A megtehető távolság messze elmarad az ígérttől
- Az első lámpája szórja a fényt, távolra nem világít, a hátsó lámpája gyengén látható
- Összecsukva a hátsó lámpa elkezdte kidörzsölni a kormányoszlopot 

Hol kapható

A GearBesten akciósan 250 dollár körüli áron kapható Áfa és Vám mentes szállítással rendelhető!

GearBest

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Kínai elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

Nézd meg a többi elektromos roller tesztünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5614173523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása