Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

U2 Simple CSILife Bluetooth 4.1 sztereó headset - Teszt

2018. augusztus 21. 16:40 - Kinai cuccok blog

csilife-bluetooth-headset-teszt-04-szeles.jpg

A Bluetooth headset manapság már hétköznapi eszköznek számít. Sokféle kapható, olcsón és drágán is találunk. Nézzük mit tud egy névtelen, olcsó darab.  A csomagolás

A headset csomagolása egy egyszerű papírdoboz, króm színben alul fekete sávval, középen pedig egy kis ablakkal, amin a headsetünk látható. A feliratok, és az ikonok dombornyomással lettek kiemelve a dobozon. Első pillantásra igényesnek tűnhet. A csomagoláson feltüntetett információk alapján, képes átjátszani mindenféle hangot, amit a telefonunk kiadhat magából. A készülék beszél hozzánk, hanggal informál az állapotáról, ki be kapcsolás töltöttség stb. Többcsatornás csatlakoztatás is lehetséges, az adatok alapján a bluetooth 10m általános hatótávolságára képes, valamint az akkumulátora 8 órán keresztül tudja biztosítani nekünk a készüléket telefonálás közben. A csomagoláson feltüntették, hogy a készülék, HD-Stereo Sound hangzást tud . Erre bizony kíváncsi leszek, hogyan hangozhat egy darab hangszórón keresztül az a bizonyos Stereo HD hangzás. Vélhetően csak egy kis marketing próbált lenni, de elég gyenge. Azt írják még, hogy nagyon jó a sportoláshoz. Megnézzük. A dobozt kibontva, kihúzhatjuk azt a vékonyka műanyagot, amelyen el van helyezve a készülék, és alatta egy mélyedésben találjuk a töltőt, egy 20cm hosszú micro usb kábelt, amely ránézésre is rossz minőségű. Persze a funkcióját ellátja. Itt található a használati utasítás, egy kis 4 részre kihajtható lapocska, aminek az egyik oldalán a kínai írásjelekkel találjuk a leírást. Majd a következő oldalon mindez angolul látható. El lehet igazodni rajta, bár a telefonkészülékkel való párosításnál ne nagyon számítsunk rá.

Kinézet

A Headsetünket kézbe véve, a hatás várakozáson aluli. Egy viszonylag nagy, 5cm hosszú 1,2 cm széles fényes fekete készüléket kapunk. Ehhez csatlakozik egy átlátszó fülklipsz, amivel a fülünk mögé akasztva rögzíthetjük a készüléket. Maga a mikrofon több mint 1 cm re kilóg a készülékházból. Az egésznek olyan designe-ja van, mintha a 90-es években tervezték volna, egy körzővel, és egy vonalzóval. A külső oldalán található CSILife felirat valamint a lekerekített négyszögletes ki be kapcsoló gomb egy króm szegéllyel, alul pedig a hang szabályozó gombok +/-. A készüléket tüzetesebben megnézve Láthatjuk, hogy nem foglalkoztak az esztétikával, a fröccsöntés nyomai láthatóak körbe, mintha egy késsel feszegették volna az illesztéseknél. Bízom benne, hogy a konkrét tesztelésnél meghazudtolja a külső jegyeit, és az eddig látottak feledésbe merülnek a precíz működés közben. A fülbe beleakasztva, nem érzem kényelmetlennek, teljesen elfogadható, bár eléggé eláll a fültől, de egyáltalán nem zavaró. Van aki talán pont ezt keresi, hogy nem simul hozzá az emberhez. A hangszórót körbeölelő gumi, amely a hang fülbe irányítását, és a készülék hallójárathoz való illeszkedését hivatott elősegíteni, kényelmes és puha gumiból készült.

Használat

A leírás szerint 5 másodpercig nyomva tartjuk a készülék oldalán lévő négyszögletes gombot és már indul is. Ez 3 másodperc után be is következik, nem kell kivárnunk a beígért 5 másodpercet, ez teljesen rendben van. Ekkor viszont jön az első pofára esés. Egy kellemetlen magas női hang kellemetlen tört angolsággal mond nekünk valamit, amit csak azok értenek, akik beszélik a Kínai nyelvet, azon belül is a mandarin nyelvjárást. A telefontól való távolság rendben van, képes a megadott 10 méterres hatótávra. Tehát itt nincs vége a kellemetlen tapasztalatoknak. Akkor próbáljuk meg párosítani, biztosan az a HD Stereo hangzás mindenért kárpótol. Elő a használati utasítást. Hmmm Párosítsuk a készüléket a telefonnal. Aha jó. De hogyan??? Jó akkor támaszkodjunk a headsetes tapasztalataimra. Néhány próbálkozás és siker. A kikapcsolt készüléken nyomjuk a hang szabályozó + gombját, valamint a bekapcsológombot egyszerre, és ilyenkor az a kellemetlen hangú hölgy valami mást mond a fülünkbe. Ekkor a telefon azonnal megtalálja a headsetet, és csatlakozik is, amint rányomunk. Siker. Kezdjük egy kis médiával. Jöhet egy kis videó és egy kis zene lássuk milyen az a várva várt Stereo HD. És már hallom is, ahogy a fülembe duruzsol nem túl kellemes kissé távolinak tűnő hangon, de még elfogadható minőségben. Mire is számítottam. Persze semmi különleges dologra. Semmi áttörő hangzás, ahogyan azt ígérték. Hoppá csörög a telefon. Lássuk milyen. A vonal túlsó végén lévő ismerősöm úgy tűnik, mintha 2 méterről szólna hozzám. A beszélgetés elején minden rendben, majd pár perc után, recsegő és kattogó zaj rombolja a vonalminőséget, ami hol megjelenik, hol eltűnik és erre a vonal túlsó végén lévő telefonáló is panaszkodik. (Ezután csatlakoztatom is a saját egyszerű headsetemet, hogy lássam azzal is fenn áll-e ez a hiba. De nem tapasztalom, a hang jó a beszélgetés tiszta) Hangzása nem túl fényes ,valamint a szélzajokat sem szűri, zenét lehet vele hallgatni, a videó hangját halljuk rajta. Mivel a fülben elég stabilan ül, ezért azt gondolom, hogy sportolás közben jó szolgálatot tehet, zenét hallgatni vagy a tömegközlekedésen filmet, videókat nézzünk vele, esetleg telefonáljunk is.

Összegzés

Az ára alacsony, de cserébe a minősége még alacsonyabb. Nem fektettek sok energiát sem a külső kidolgozásába sem a szoftverébe. Összességében telefonbeszélgetések minősége nem a legkellemesebb, de nem használhatatlan. Nem sokkal drágábban kb. 5000 Huf összegért itthon magyar garanciás készülékeket is vehetünk, amely ennél többet tud és jobb minőségben. Nem éri meg az árát.

Hol kapható A

A headset-et a GearBesten vettem, de már nem is kapható:

Gearbest

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514192283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása