Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Jumper Ezbook 3S - a mindennapi laptopom

2018. december 02. 15:30 - Kinai cuccok blog

Nem akartam sokáig laptopot, azt gondolván ha veszek, többet fogok dolgozni. Aztán eljött a pillanat, amikor mégiscsak vettem (ez nagyjából az volt, amikor elkezdtem ide teszteket írni). A munkaeszköz ily módon tesztalannyá is vált.

Kinézet

A laptop határozottan nem nagy. Mind a méretét, mind a súlyát nézve az ultrabook kategóriába sorolható. Mindössze 7,3 mm széles és 1,3 kg súlyú, ami hasonló a Samsung ultrabookjaihoz. Az ezüst színű műanyag ház nem gagyi hatású sőt a fekete billentyűkkel és a fekete trackpad-del határozottan jól mutat. Felül három apró led visszajelző, ezeken kívül más nincs is a felső részen. A kijelző kávája nem vastag kb. 7-8 mm. A zsanér középen biztosan tartja a kijelzőt, nem lötyög, nem mozog. Az alsó káva vastagabb, a bal oldalon helyezkedik el a 0,3 MP-es webkamera.

jumper-3s-02

Portok és billentyűzet

A kicsi méret oltárán néhány csatlakozási lehetőség lett feláldozva. Ilyen pl. az ethernet port. USB csatlakozóból is csak kettőt kapunk (USB 3.0 / 3.1 Gen1), van még mini HDMI , egy 3,5 audió jack aljzat, és egy micro SD kártya olvasó is (ide maximum 128 GB-os kártyát tehetünk. A tápcsatlakozó a bal oldalon kapott helyet.

jumper-3s-left jumper-3s-right

A billentyűzet angol kiosztású, kellemes a nyomásérzékenysége, határozottan jó rajta gépelni, viszont háttér világítást nem kapott. A méret miatt nincs külön numerikus billentyűzet. A trackpad középen helyezkedik el, gyorsan reagál és nem túl hangosan kattog.

jumper-3s-01

Hardver és teljesítmény

Az Intel Celeron N3450 négymagos processzor  1,1 GHz-es sebességgel dolgozik alapjáraton, erősebb számítási teljesítménynél akár 2,2 GHz-re is emelkedhet. Az Intel Apollo Lake platformon működő processzor tökéletesen megfelel a mindennapi rutin feladatokra.

Az integrált Intel HD Graphics 500 bár nem egy gamer VGA, pontosan jó prezentációk futtatására, videó lejátszásra, sőt pár apróbb játékkal is elboldogul (pl.: Asphalt Xtreme) köszönhetően a DirectX 12 támogatásnak. A lenti táblázatban a szintetikus Geekbench 4 single- ás multi core eredményei.jumper-3s-geekbench

Az EZBOOK 3S 6 GB RAM-mal érkezik, ez elegendő bármilyen mindennapi feladathoz. Az előtelepített 64 bites Windows 10 Home bár nem magyar nyelvű, nyugodtan telepíthetünk rá azt is, a licenszünk nem fog elveszni ezáltal. A tárolásról egy 256 GB-os Foresee SSD gondoskodik, amely M.2 felületen csatlakozik. A teszteken jól szerepelt, a napi használatban is eléggé sebesnek mondanám.

jumper-3s-ssd-teszt

Az internethez a Realtek 8723B wifi chipkészleten át jutunk (802.11 b/g/n (b/g/n), egy ac-s jobban tetszett volna, de ez csak szőrszálhasogatás. A kapcsolatokról még egy Bluetooth 4.0 chip gondoskodik.

Kijelző és hang

A legjobb részhez értünk szerintem. A 14,1"-es kijelző parádésra sikerült ebben az árszegmensben. 16:9-es képarány, 1920 x 1080 pixeles full HD felbontás, 156 PPI (pixel per inch) LED IPS megjelenítő. Minden szögből kiválóan látható, filmnézésre is igen jó. A sztereó hangról a Realtek chipje gondoskodik, a műanyag ház és a vékony méret miatt azért ne várjunk csodát.

Akkumulátor

A 4800 mAh Lithium-Polymer akkumulátor kb. 4-5 órás folyamatos működést biztosít (nyilván ez függ a használattól is).

Összegzés

Minden kiadott centet megér a Jumper 3S Ultrabook. Remek mindennapi társ, könnyű hordozni, kényelmes rajta dolgozni. Pár apróság van, amit hiányolok, de ezért a pénzért tökéletes munkatársat találtam.

Ami tetszett:

  • kicsi, könnyű
  • gyors, megbízható
  • nagyon szép a kijelző
  • jó akksi idő

Ami nem tetszett:

  • nem világít a billentyűzet
  • nincs ac wifi
  • kevés csatlakozó

 

Hol kapható

Sokféle változatban kapható 250 dollártól és az alábbi oldalakon Áfa és Vám mentesen rendelhető!

GearBest

Banggood

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr7314411534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása