Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Megfizethető moziélmény - Excelvan CL720D LED Projektor - Teszt

2018. december 13. 23:16 - Kinai cuccok blog

excelvan-cl720d-led-projektor-00.jpgVolt már pár projektor a kezem között és nagyjából azt gondoltam, az olcsó sosem jó. Most az Excelvan CL720D után azonban változott a véleményem.

A dobozban található a kivetítő, távirányító, VGA kábel, tápkábel, RCA kábel, tartalék biztosíték és felhasználói kézikönyv.

Az Excelvan CL720D hasonló kialakítású, mint bármely más projektor. Elöl van az objektív és a távirányító érzékelő illetve két 5W-os hangszóró helyezkedik el a két oldalon. A robosztus felépítésű, több, mint 3 kg-os eszköz jó szerelési minőségről tanúskodik.

Excelvan-CL720D-eleje

Minden csatlakozó hátul található, a hangkimenet, kompozit AV, Y / PB / PR, 2 db USB port, VGA, 2 db HDMI port, digitális TV-bemenet, tápellátás csatlakozója, hálózati kapcsoló és a trapézkorrekció állító.

Excelvan-CL720D-hatulja

Alul található két állítható láb, amellyel akár 15 fokkal is módosíthatjó a vetítési szög, valamint a stabilitást is segíti.

A felső részen találhatóak a vezérlőgombok, beleértve a menüt, a forrás kiválasztását, a tápellátást bekapcsoló gombot és a navigációs gombokat. Ezeket valószínű keveset használjuk, mert a távirányító használata sokkal könnyebb és kényelmesebb is.

Excelvan-CL720D-teteje

A távirányító könnyen kezelhető, csak két elemet kell beletenni és már munkára is foghatjuk. Az angolul is tudó használati útmutatóban részletes leírás van minden egyes gombhoz.

Excelvan-CL720D-taviranyito

Az Excelvan CL720D üzembehelyezése rendkívül egyszerű. Elhelyezzük egy felületre, amely nyilván vízszintes és kellő méretű, majd bekapcsoljuk. A két láb segítségével a vetítési szöget, a lencse kézi forgatásával a fókuszt beállítjuk, majd a trapézkorrekciót a hátsó gomb segítségével. Ezután csatlakoztatjuk a kép- vagy videóforrást és már mehet is a mozi.

Excelvan-CL720D-csatlakozók

A teszteléskor a projektort körülbelül 2 méterre tettem a vászontól, így a kép mérete körülbelül 150 cm volt. Természetesen tehetjük távolabb is a készüléket, ilyenkor azonban romlik kissé a kép minősége. A leírások alapján az ideális távolság 1,65-4,8 méter.

Excelvan-CL720D-vetitesi-tavolsag

Mivel az Excelvan nem Androidos, nem volt olyan problémám, mint néhány okos projektorral, amelyek drágábbak, ámde sokkal kezelhetetlenebbek voltak. A hátoldalon a digitális TV-interfész kábeljelet tud fogadni így a kivetítővel DVB-T2 és DVB-T1 szabványú digitális TV adást is nézhetünk. Az USB felületen flash meghajtót vagy külső merevlemezt csatlakoztathatunk fényképek megtekintéséhez vagy filmnézéshez. A legnépszerűbb fájlformátumokat támogatja.

Képminőség

A gyártó 3000 lumenes fényerőt és 2000: 1-es kontrasztarányt ígér, ami nyilván nem valós, de a kép elég világos, amikor be van sötétítve a helységben. A  natív felbontás 1280 x 800 pixel, a maximális támogatott felbontás pedig 1080p.  Összességében a 720p-t ajánlom, mert sokkal színhelyesebb és élesebb képet kapunk. Én a PC-met kötöttem rá.

Lámpafényben sajnos nem túl jó a képe

 

Sötétben viszont szép képe van


Ami tetszett

  • Jó képminőség
  • Sok csatlakozási lehetőség
  • Olcsó ár
  • Könnyű használat

Ami nem tetszett

Igazából nem tudtam belekötni az ár/teljesítménybe, ha nagyon kell valamit ideírnom, akkor az a hangminőség, de szerintem mindenki külső hangszórókon fog mozizni, nem pedig a beépített 5W-os csodákon.

Nálam ez teljesen ajánlott vétel, bátran ajánlom mindenkinek!

 

Hol kapható

Akciósan 135 dollár körüli áron kapható. A GearBestről és Banggoodról Áfa és Vám mentesen rendelhető!

GearBest

Banggood

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6314479782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása