Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Sony hangzás féláron? - Doss SoundBox DS - 1685 XL - Teszt

2019. május 07. 22:03 - Tomi0529

Egy minőségi, profi hangzású hangfalt szeretnék bemutatni nektek, amitől még én is meglepődtem! Elég sok hangfal fordul meg a kezeim között, voltak köztük jók, kevésbé jók, de ennyire profi még nem járt nálam. Évek használok egy Sony Srs X7 -es spotify integrációs, wifis, LANos, Bluetoothos dizájn hangfalat, aminek nagyon brutális hangzása van és eddig nem láttam más alternatívát, hiszen elég borsos volt ára volt. De most már itt a Doss Soundbox DS - 1685 XL!

Doboz

A nagy méretű doboz most nem sok mindent rejt, de egy amerikai szabványú töltőt, a hangfalat és egy jack kábelt találunk benne. A töltőn kívül mást úgysem fogunk használni.

 

Dizájn

Műanyagból készült ház, amit elől apró lyukacsos fém rács díszít. A hangfal tetején a szokásos műanyag vezérlőgombok, illetve led visszajelző és akkumulátor szint jelző. A hangfal hátulján pedig a SD kártya hely, töltő port illetve a 3.5mm-es jack bemenet található.

Használat

A hihetetlen hangzással bíró hangfal elég sok mindent rejt magában.

Van egy beépített 2200mAh-ás akkumulátor, ami 50%-os hangerőnél kb. 10 órát képes üzemelni. 4 csatornás hangszórók erős mély hanggal, 2x10 Wattos + 12 Wattos mélyhangszórokkal. Vezérlő gombokkal, 3,5mm jack bemenettel, SD kártya olvasóval és természetesen Bluetooth 4.0-val, ami körülbelül 10 méteres hatótávot tesz lehetővé.

Én évek óta használok egy Sony Srs X7-es hangfalat, amit akkoriban elég drágán lehetett kapni, kb.70 ezer forintért. Igaz sok extra dolgot is ad, pl. Spotify integráció, LAN, Bluetooth, Wifi, telefonos alkalmazás, USB telefon töltő és világítós érintő panelek egy szép üveglap alatt.

De miért is ezt hozom fel példának? Úgy tűnik van némi közös vonása a Doss Soundbox XL-nek és a Sonynak. Kinézetre és méretre majdnem megegyeznek, talán a Sonytól tanultak valamit, ugyanis a hangzása szintén nagyon, nagyon közel van a Sonyhoz! Már ott tartunk, hogy a kínai gyártók tényleg profi minőséget elő tudnak állítani? Azt kell mondjam, hogy igen! Gratulálok Doss, te megcsináltad azt, amit csak a nagy hosszú múlttal rendelkező cégek tudnak. Mindezt a Sony árának töredékéért. Igaz a Doss nem rendelkezik se Spotify integrációval, sem WIFI-vel, sem pedig telefon alkalmazással. Kár, ugyanis akkor kaphatnánk egy EQ-t, vagy egyéb beállításokat. Illetve, ha egy picit még rágyúrnak a dizájnra, minőségibb anyagot használnak, akkor valóban a csúcs kategória lesz. Szerintem ezt a kártya olvasós dolgot el kellene felejteni, helyette inkább egy USB telefon töltő, vagy Lan port kerüljön be. A hangfal rejt magában 2db 10 Wattos közép-magas sugárzót, illetve egy 12 Wattos aktív mélyt és 2db passzív radiátort.

A magas, mély és közép hangok kristály tisztán jönnek át. Nem lesz panasz a hangzásra, illetve a hangerőre sem, mert nagyon hangos. Társasházban élők szomszédai nem fognak neki örülni.

Nem tudom milyen minőségű hangszórókkal dolgozik a gyártó, de a TV gyártók és hangprojektor gyártók elkezdhetnének tanulni a Dosstól. Így kell egy profi hangfalt összedobni, annak ellenére, hogy ,,csak egy vezeték nélküli hangfalt” kapunk.

Itt csatolnék két képet, hogy lássuk a Sonyt és a Dosst.

 

Összegzés

Talán a külső dizájn az, amibe bele lehetne kötni. Valóban illett volna egy jobb minőségű műanyagot és egy fényesebb rácsot használni, ami dobott volna nagyon az érzeten. A felső vezérlőgombot is át terveztem volna valami kevésbé ,,olcsóbb” érzetűre. Egy hófehér leddel megvilágított gomb szebb lett volna. Illetve az akkumulátor szintjelzőt is. Hiszen csak 1 led van, ami vagy kék, vagy pirosat jelez. De úgy vélem ezek hiánya bőven fog minket kárpótolni a hangzásért, ugyanis Sony minőséget meghazudtoló hangzást kapunk.

Pro

  • Ritka, kiváló hangzás
  • Többféle bemenet
  • Jó dizájn
  • Erős hangzás és hangerő
  • Beépített akksi
  • Sztereó hangzás

Kontra

  • Olcsóbb műanyag burkolat
  • Nincs power bank funkció
  • Akksi szint kijelzés
  • Telefonos app hiány
  • Nfc hiány

Hol kapható

A Gearbesten 85 dollár körüli áron, Áfa és Vám mentes szállítással rendelhető! Az Ebay-en és Aliexpressen 70 dollártól indul, ott viszont a vámolással is számolni kell, amivel már drágább lesz.

Gearbest

Aliexpress

Ebay

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3715554088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása