Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Távirányítók ásza - Xiaomi Universal Ir Remote controller - Teszt

2019. július 21. 14:46 - Tomi0529

Xiaomi termékekből sosem elég, hiszen mindegyik tetszetős, illetve elég minőségi termékek. Legyen az egy egyszerű power bank, usb kábel vagy egy távirányítókat kiváltó eszköz a Xiaomi Universal Ir Remote controller, vagyis egy univerzális távirányító.

Doboz

Ahogyan azt már jól megszokhattuk a Xiaomi termékek szépen vannak csomagolva, illetve kapunk extra dolgokat is. Most egy szép fehér dobozban érkezik a termék, már-már Apple érzetet kelt a dobozolás is. Kapunk egy fekete korongot, ami maga az eszköz, illetve egy micro usb kábelt. Én egy power adaptert usb véggel szívesen láttam volna a dobozban, de most nem kapunk. Úgy is van otthon szerintem sokunknak.

Dizájn, használat

Szép fekete zongora lakk fénnyel csillogó korong, ami valóban szép, de azonnal meglátszanak rajta az ujjlenyomatok, illetve a sok por szemcse is. Használata egyszerű, ám sokrétű is. A Mi Home alkalmazást le kell tölteni, vagy kézzel vagy automatikusan megtalálja az eszközt, wifivel csatlakozik az otthoni hálózatunkra és kész is.

Itt két funkció van, az egyik az, hogy kiválasztjuk mit szeretnénk irányítani, például hifi tornyot, tv rádiót stb, majd megkeressük a márkánkat és már működik is. De abban az esetben, ha még sincs benne az a márka, amit mi használunk, pl. egy régi ismeretlen márkájú hifi torony, akkor csak tartsuk oda a fekete koronghoz a távirányítóját és így betanítható lesz. Ezáltal biztosan fog működni minden gomb akár csak a gyári távirányítójával.

Ez mind jól hangzik de, jó-jó egy univerzális távirányító is képes erre.

Valóban, de itt csak és kizárólag a telefonunkkal tudjuk vezérelni a kedvenc eszközünket. Viszont, ha rendelkezünk Xiaomi okos otthon kiegészítőkkel akkor lehet automatizálni is. Amennyiben rendelkezünk egy Xiaomi hő és páramérő szenzorral és van egy nem okos klímánk, akkor beállíthatjuk, hogy 25 foknál kapcsolja be a klímát és hűtse le a lakást 22 fokra, majd, ha elérte akkor kapcsolja ki a klímát. Ezt akár egy Xiaomi okos konnektorba dugott lámpát vagy ventilátort is tudunk vezérelni. De azt is lehet, ha a gyerek belép a szobájába kapcsolja be neki a tévét.

Elég sok mindenre lehet használni. 360 fokban lát és szórja az infra jeleket így miden irányból fog működni és 20 méter távolságig működik. Ezek az értékek eléggé kimagaslóak.

Összegzés

Xiaomi ismét jó terméket dobott a piacra, talán most egy elég jól, a hétköznapokban is használható eszközt. Szép a dizájnja, nem akar giccses vacak lenni. Én személy szerint a mobil klímámat irányítom vele. Amikor félúton vagyok haza, bekapcsolom és hideg lakás vár. Talán egy hálózati adapter beleférhetett volna a csomagba, de ezt elnézzük neki, hiszen otthon úgy is van egy pár darab elfekvőben.

Ami tetszett

  • Jó dizájn
  • Nagy szórási szög
  • Többféle típus ismerése
  • Betanítható funkció

Ami nem tetszett

  • Hálózati adapter hiánya

Hol kapható

Banggood

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6715554014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása