Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Lenovo HX06 és HX03F fitnesz karkötő-Teszt

2019. október 12. 22:31 - Tomi0529

A Lenovo fitness karkötői jól sikerültek dizájnnal rendelkeznek. Mindenki megtalálja a magának valót, hiszen miért is vásároljunk drágábbat, ha úgysem használjuk a plusz funkciókat.

Árban is versenyképesek és mégiscsak egy neves gyártó termékei.

Doboz

A doboz egy ékszerdobozra hajaz, szeretem, ha valaminek már a dobozza is szép megjelenést kap. A doboz hátoldalán megtalálunk minden fontos információt ami manapság már kuriózum, mert tucatszám látni márkajelzés és specifikáció nélküli dobozban árult órákat.

A doboz tartalma viszont nagyon alap, csak az órát és egy használati útmutatót kapunk, még egy UDB kábel sincs benne, de ennek látni fogjuk az okát.

Kinézet

Mind a kettő óra esetében igaz, hogy fényes felületű előlapot és egy érintés érzékeny panelt kaptak. A szíj a megszokott gumiszerű műanyag, hiszen mégiscsak fitnesz pántról van szó. Bár nekem a HX06-nak jobban tetszik a szíja, hogy nem kell a kapoccsal szenvedni, hanem csak patentoljuk és már fent is van a csuklón. A szíj ezúttal magában rejti a töltő csatlakozást is.

Használat

Mindkettő 4.2-es Bluetooth-al kommunikál és Android telefonnal kompatibilis és rendelkezik Giroszkóppal.

A HX06 viszonylag egyszerű, így csak 60m Ah-s akkumulátort kapott.  A képernyője 0.87” egyszínű oled kijelző, 32 x 128 képpont felbontású és IP67-es vízállóságot tud.  Az aktivitások közül mérni tudja az elégetett kalóriát, aktivitást/inaktivitást, távolságot, lépések számát. Természetesen minden érték valamilyen szinten becsült.   Ez egy 10 dolláros eszköztől rendben is van. Tudásban hasonló a Mi Band 3-hoz, de attól jóval olcsóbb.

Az óra használatához QR kód segítségével le kell töltenünk a telefonunkra az alkalmazást. Az alkalmazás elég egyszerű, de átlátható és minden hasznos információt megtalálunk benne. Készenléti idő függ a használattól is, de kb 1 hetet elmegy az óra. Ami elég jónak mondható.

A másik óra, ami a HX03F-re hallgat, az már egy picit komolyabb fitness band, ugyanis itt kapunk már 0.96” színes 80 x 160 képpont felbontású TFT kijelzőt, 100mAh akksit, ip68 vízállóságot. A HX06-hoz képest extra még a pulzusmérő és az alvás idő mérő is.

Értékelés

Mind a kettő fitnesz óra egyszrű, de árához képest jónak mondható. Ez az egy érintőgombos megoldás nem feltétlen jó. Meg kell szokni, hiszen a menüben is egy gombbal lépkedhetünk.

A pulzusmérő (csak a HX03F) egész jól működik, viszonylag pontosan. Bár azt nem értettem, hogy amikor az asztalon volt az óra, miért akart sokszor mérni? Pl. a Samsung órái érzékeli, hogy mikor vettem fel és teszem le őket. Itt is kb 5 nap használati idővel kell számolni. A végére hagytam a töltést, ami ötletesen van megoldva, hiszen végre nem kell magunkkal vinni a töltőkábelt, hiszen magában az órában van beépítve az usb csatlakozó, amit a szíj takar el. Levenni technikás, de könyen megszokható. Mind a kettő fitnesz óra 1A-rel tölthető, így gyorsan ismét használni tudjuk.

Hol kapható

Gearbest HX06

Gearbest HX03F

További fitnesz karkötők a Gearbesten

 

Banggood HX06

Banggood HX03F

További fitnesz karkötők a Banggoodon

 

AliExpress HX06

AliExpress HX03F

További fitnesz karkötők a AliExpressen

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3215553976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása