Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Himo C20 -Teszt

2019. december 10. 21:44 - Tomi0529

A nagyvárosok közlekedése elég rossz. Hatalmas dugók, folytonosan zsúfolt tömegközlekedés. Sokan szeretnek bicajozni, de a nagy táv és az emelkedők kifognak rajtuk. Emiatt a most bemutatott hibrid meghajtású kerékpárnak sokan örvendezhetnek.

Doboz

A hatalmas méretű dobozban majdnem teljesen összeszerelt állapotban kapjuk a kerékpárt. Kapunk hozzá kulcsot, töltőt, az akkumulátort és a sárvédőket.

Joggal kérdezhetnénk, hogy kulcsot? Igen. A kulcs az nem indító kulcsként szolgál, hanem arra, hogy az akkumulátort kivegyük és így tölthetjük szinte bárhol. Így legalább nem kell cipelnünk az egész bicajt, ha valamerre elmegyünk.

Teljesítmény

36 Voltos 250 Wattos motorral szerelt, hátsókerék meghajtású hibrid kerékpár 10Ah-ás akkumulátort kapott, ami csak elektromos meghajtás esetén 50-40km-t tud papíron, ami a valóságban kb. 35km. Ez elég jónak mondható.

Akkumulátor

36 Voltos 10Ah-ás litiumionos akkumulátorral szerelt. Látszik, hogy a Xiaomi nem bízta a véletlenre és biztosra szeretett volna menni. Hatótávolságban ez teljes elektromos módban, ahol maximum 25km/h -ás sebességre képes, 35-50km, de ha csak rásegítő módban használjuk a bicajt, akkor akár 80 kilométert is képesek vagyunk megtenni egy töltéssel. Így már elég jó. Töltési idő egy kicsit hosszabb, 6 óra. Viszont az egész bicajt nem kell magunkkal vinni, ahol konnektor van, hanem csak kipattintjuk az akksit és ott töltjük ahol tudjuk. Ez egy tökéletes megoldás. A biztonság érdekében, pedig egy kulccsal lehet csak kivenni az akkumulátort. Így más nem tudja eltulajdonítani.

Használat, üzemmódok

A bicaj többféle üzemmóddal rendelkezik. Egy csak elektromos meghajtással, egy rásegítő üzemmód és ennek többféle verziójával. Gyenge-közepes-erős.

Hátsókerék meghajtású, sajnos csak átlagosnak mondható, 250watt-os motorral rendelkezik.  Elsőnek elegendőnek tűnhet és ez egy roller esetében igaz is, de egy 20” kerékkel ellátott bicajnál sajnos éppen határeset. Maximum 25km/óra sebességre képes elektromos meghajtás esetén. Felette a 6 fokozatos Shimano váltót hívhatjuk segítségül, de ilyenkor is tud a motor rásegíteni a hajtásra.

Elől hátul 1-1 tárcsafék áll rendelkezésre, ami nem rossz, de elsőnek beállítást igényel. Sajnos elektronikus féket nem kapunk, ennek azért örültem volna, hiszen a leejtőn legurulva vissza tudnánk tölteni.

Első hátsó led lámpát is kapunk, ami jól, bár a hátsó lámpát külön elemmel kell, hogy üzemeltessük. De talán ez annyira nem is kár, ugyanis az ülés alatt egy pumpa helyezkedik el, szenzációs megoldás, nem kell magunkkal vinni még egy pumpát is a táskában. Ezt a pumát az ülés alatti gyors csatlakozás levételével érhetjük el.

A kerékpár 100kg-ig terhelhető, súlya pedig 21kg. Még a kompakt határán mozog. A kormány magassága nem állítható, de cserébe lehajtható a kormány, és a pedálok behajthatóak.

Kijelző

Végre egy olyan kerékpár, aminek van egy normális kijelzője, amin minden fontosabb információt megtudhatunk. Sajnos a ki-be kapcsolás során elveszíti az addigi megtett kilométert , de amit összesen a vásárlás óta megtettünk azt nem törli. Itt tudjuk változtatni a módokat, láthatjuk az akksi kijelzést is, illetve a jelenlegi sebességünket.

 

Teszt videó: https://www.youtube.com/watch?v=uc5DZrno8V0&t=

 

Összegzés

A Xiaomi ismét egy jó dizájnnal, minőségi anyaggal ellátott terméket dobott a piacra. Tervezők sokféle szempontot vettek figyelembe, pl. a lehajtható pedálokat, a lehajtható kormányt, a kivehető akkumulátort. Egyszóval a praktikusságot. Tesztem során kényelmesnek ítéltem a kerékpárt, bár én nem szeretek tekerni, így inkább az elektromos meghajtást nyúztam, de időnként kedvet kaptam én is egy kis tekeréshez. Amit hiányoltam a kerékpárról, az pedig a rugózás. Xiaomi valamiért nem szereti alkalmazni a rugózást, sem a rollereinél , sem pedig a bicajánál. Kár, mert egy valóban szép és kompakt bicajt dobott a piacra.

Pro

  • IPX5 vízállóság
  • Jó dizájn
  • Jó anyaghasználat
  • Kiváló kijelző
  • Jók a világításai
  • Tárcsafék

Kontra

  • Átlagos motor
  • Nincs visszatápláló motorfék
  • Nincs rugózás

Hol kapható

Áfa és Vám mentes szállítási móddal a Gearbest oldaláról érdemes megrendelni. Vásárlás előtt írj a Facebook oldalunkra és nézek rá kupont!

GearBest

Aktuális kupon: "V3D563A79E" Ezzel már $669.99-ért elvihető!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További elektromos roller tesztek.

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3315553932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása