Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Lézeres Infra hőmérő - Teszt

2012. április 26. 17:31 - Kinai cuccok blog

érintés nélküli hőmérséklet mérő

Az infra hőmérő számos területen lehet hasznos annak ellenére, hogy elsőre nem tűnik a háztartás alap felszereléséhez. Megmérhetjük vele a szoba különböző pontjainak hőmérsékletét, hogy megelőzzük a penészesedést (a különbség akár 5 fok is lehet). Megmérhetjük kívülről a ház szigetelésének hatékonyságát és hőhídakat kereshetünk vele, de használható túlterhelt vagy kontakt hibás vezeték ellenőrzésére, a számítógép és egyéb elektromos berendezések hőmérsékletének ellenőrzésére (processzor, winchester, videókártya). Kozmetikusok a rádió frekvenciás kezeléseknél is használják és még számos lehetséges felhasználási területen létezik. Előnye, hogy érintés nélkül (akár távolról) és azonnal megmondja a test hőmérsékletét. (ez a típus lázmérőként nem használható)

A csomagban csak az eszköz van, néha adnak hozzá elemet is. 9V-os elemmel működik, ami bárhol beszerezhető. Kezelése egyszerű, csak megnyomjuk a gombot, bekapcsol és egy csippanás után mondja is a hőmérsékletet. Figyelni kell rá, hogy a mérési tartomány a távolság függvényében változik. Alakja egy tölcsér, aminek a paraméterei az eszköz oldalán fel van tüntetve. Kalibrálni nem kell, kb. +- 1.5 C eltéréssel dolgozik ami hobbi célra megfelelő. Ki tudtam próbálni 20 darabot, amiből egynél nem volt jó a lézer. Az eltérés a két szélső érték között 2.5 fok volt, ami a megadott paraméteren belül volt. "Hitelesíteni" olvadó jéggel lehet, mint tudjuk 0 fokos a víz ha félig felolvadt már benne a jég vagy forrásban lévő vízzel is lehet, de mindkét esetben figyelni kell rá nehogy az edény vagy a környezet hőmérsékletét mérjük meg. (nagyon közel kell tenni hozzá)

Kevés dolog állítható rajta, ki és be lehet kapcsolni rajta a lézert illetve a háttérvilágítást, továbbá a mérés mértékegysége állítható Celsius és Fahrenheit között.

Kikapcsolni magától kikapcsol pár másodperc használat után. Mivel csak hobbicélra használtam, nem tudom meddig bírja az elemmel, biztos hogy több ezer mérést el lehet végezni vele.

Formája célszerű, kidolgozása jó, a markolaton van egy csúszásgátló bevonat, ami kellemessé is teszi a tapintását. Ára tízezer forint alatt van, a nagyobb tudású és pontosabb profiknak szán készülékek több tízezerbe is p. Minőségét és olcsó árát tekintve egy kitűnő készüléket kapunk a pénzünkért, így mindenkinek ajánlom!

Ami tetszett: Egyszerű működés, kényelmes fogás, háztartási felhasználásra megfelelő pontosság

Ami nem tetszett: -

Hol kapható

A GearBest-en 2800 forintért vásárolható meg.

A GearBest-en és a Banggood-on, AliExpress-en és Ebay-en több tucat érintésmentes hőmérő közül választhatunk (de nem mindegyik tudja a láz mérését).

Lázmérőként is használható hőmérő teszt.

További hőmérő tesztek

Digoo szobai hőmérő
Vezetékes mini hőmérő

Asztali óra, hőmérséklet és páratartalom mérő

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr734472909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása