Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB 2.0 feszültség és áramerősség mérő, tesztelő, hosszabbító kábel (V/A meter, áram volt mérő műszer)

2012. augusztus 25. 16:10 - Kinai cuccok blog

USB port tesztelo 1.jpgLassan már minden kis eszközt USB portról töltünk és sokszor felmerült a kérdés hogy vajon az USB töltő milyen feszültséget ad le, a töltendő eszköz mennyi áramot vesz fel? A számítógép USB portja még megbízható de a fali USB töltőknél már nagy lehet az eltérést a rajtuk lévő címkéhez képest. Szintén jól jön ha a töltendő eszközünk nem rendelkezik töltöttség kijelzéssel, így jó lenne egy műszer ami folyamatosan mutatná a feszültség és áramerősség értékeket. Természetese meg lehet oldani egy megbuherált USB hosszabbító kábellel és egy multiméterrel, de macerás a szétlógó kábeleket rendben tartani, a multiméter is elég nagy, útközben nem méreget szívesen az ember.

Erre nyújt kitűnő megoldást ez az USB hosszabbítóként kialakított feszültség és áram erősség mérő. A készülékből kinyúló kábelt az áramforrásba, a használni kívánt eszközét pedig a mérőbe dugjuk és azonnal látjuk az eredményeket. A feszültség és áram erősség kijelzése között egy pici kapcsolóval válthatunk. A feszültséget V-ban tizedes pontossággal, az áramerősséget mA-ben ezredes pontossággal mutatja. Lehet rá külső tápegységet is csatlakoztatni, ezt én nem próbáltam.

A specifikációja szerint 6 és 24 V között illetve maximum 50A-ig mér, a pontossága 0.2%, a mérés frissítése másodpercenként 2x-3x történik. De ahogy megszokhattuk, a specifikációt mint mindig érdemes fenntartásokkal kezelni. Én a hagyományos, USB 5 Voltos feszültség és 2A alatti áramerősség mérésére használtam.

Mérete: 79mm × 43mm × 32mm

Kényelmes, praktikus mivolta miatt bátran ajánlom mindenkinek!

Ami tetszett: kicsi, egyszerű műszer megfelelő kidolgozás
Ami nem tetszett: -

Sok féle USB-s feszültségmérő kapható a GearBest-en.

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr334700334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stzoli 2013.01.24. 10:12:46

Üdv!

Hol lehetne ilyen kütyüt venni?

Köszi

Zoli

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.01.24. 21:16:28

Én külföldről rendeltem egy mérőműszerekkel foglalkozó oldalról, nem tudom itthon van-e bárhol is mert a google-ben is alig van rá találat.

stzoli 2013.01.25. 12:31:57

Köszi,

És mennyi volt az ára?

Tudom ismeretlenül hülye kérdés:)
Tudnál rendelni egy ilyet /ha nem túl drága/?

stzoli 2013.01.25. 12:44:17

Közben én is találtam a neten,kb 15 dollár,de mivel nincs pay pal-em igy megrendelni sem tudom:(

Zoli
süti beállítások módosítása