Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi vákuum okos termosz - Teszt

2018. január 27. 11:30 - Kinai cuccok blog

okos termosz, kulacs, hőmérséklet kijelző, mérő, vacuum thermal water bottle

xiaomi-vakuum-okostermosz-teszt-okot-termosz-homeros-palack-portable-intelligent-thermal-vacuum-water-bottle-05.jpg

Ha már a telefonunk okos, a téli teatartónk miért ne lehetne az! A Gearbest által Xiaomi márkájúnak hirdetett, de érkezéskor Kiss Kiss Fish terméknek látszó kulacs nem tud ugyan Bluetooth-on kapcsolódni a telefonunkhoz, de pár "okos" funkciója azért van! És bár az eredeti ára 38 dollár, kuponnal vagy pontokkal nagyjából 7000 forintos árra lehet leszorítva nem is számít drágának a jó minőségű termoszok körében.

 

A doboz

Az első meglepetést a kicsomagolás okozta: bár belga postával érkezett - átlagosan 2 hét alatt Ferihegyen van a rendelés leadásától számítva, majd további egy-két hét onnan Budapesten belülre kézbesíteni -, a viszonylag nagy csomag nem tűnt el, hanem 22 nap alatt nálam is volt. A második meglepi az volt, hogy hiába olvastam a Gearbesten azt, hogy Xiaomi márkájú, nem láttam a Mija jelet a termoszon sehol, ellenben nagyon dizájnos Kiss Kiss Fish kartondobozban érkezett, minden funkcióját már a csomagoláson ismertetve. A bubifóliák után ez nagyon nagy előrelépés!

xiaomi-vakuum-okostermosz-teszt-okot-termosz-homeros-palack-portable-intelligent-thermal-vacuum-water-bottle-07.jpg

Kinézet

A termosz gyönyörű, szó se róla. Nem teljesen kör, inkább ellipszis alakú teste van, de kézben roppant kényelmes. Van egy bőr füle/fogantyúja, amiből egy sötétebb és egy világosabb verziót is mellékeltek a dobozban. Ez egyébként tényleg igazi bőr, nem a szokásos kamu műbőr dolog... A termosz (okos)kupakját lecsavarva újabb meglepetés fogadott: egy teafű-áztatót is mellékeltek hozzá, ami szépen bepattintható a termoszba, ha netán otthon nem lenne időnk elkészíteni az italunkat. A termék leírásában erről szó sem volt, köszi, Kiss Kiss Fish!

Beüzemelés, használat

Egy termosznál elsősorban két dolog lényeges: tartsa a meleget, valamint ne eresszen, ha épp eldőne a táskádban. Ahogy a képeken is látható, a teljes kupakot csak a forró/hideg nedűnk betöltésekor kell csak levenni, ha inni akarunk, elég eltekerni a fekete részt. Ilyenkor nem egy, hanem két lyuk is nyílik a termoszon: az egyiken keresztül távozik a folyadék (jobb esetben a szánkba), a másik lyuk pedig a levegő beáramlására szolgál. A kijelző is ezen a fekete műanyagfelületen kapott helyet. Három funkciót tud, ezek közül egynek semmi értelme nincs: mérni tudja a legutóbbi feltöltés óta eltelt időt, a benne lévő ital hőmérsékletét, valamint értelmetlen bónuszként kő-papír-ollóra hasonlító játékot lehet játszani vele. Mivel senki se szokott kő-papír-ollózni a kulacsával, ezt a funkciót hanyagoljuk is... Az eltelt időt egy jobbra húzással láthatjuk meg, egy ismételt jobbra húzással pedig nullázhatjuk a számlálót. Egy balra húzással kapjuk meg a hőmérsékletet, egy újabb balra húzás pedig a már említett játékhoz visz. A pontos hőmérséklethez egyébként 3-5 másodpercre fejjel lefelé kell fordítani a termoszt, így kapunk hiteles eredményt.

Összegzés

A termoszba 430ml folyadék fér, ami két pohár teának felel meg. Egy téli laza túrára, vagy a reggeli/esti ingázásra pont elég, plusz a mérete miatt is ideálisabb ilyen használatra. Aki több ember számára akar forró teát vinni, annak maradnak a másfél literes nagy termoszok. A Kiss Kiss Fish / Xiaomi termosza nagyon szép, megfogni is jó, a mérhető hőmérséklet pedig jó visszajelzés arról, hogy tényleg itt az ideje meginni a benne rejlő italt, mielőtt kihűlne. Egy 94 fokos tea egyébként 4 órával a termoszba töltés után 76 fokos volt, szóval nem lehet rossz a technológia sem.

Ami tetszett

A dizájn és az okos kupak nagyon menő, amolyan jövőbe mutató termékként jellemezném. A hőt jól tarja, fejjel lefelé se folyik ki belőle semmi, bátran lehet táskában tartani. A bőr fül is tetszett, hogy adtak a minőségre.

Ami nem tetszett

A 2500 forintba kerülő 1 literes IKEA termoszhoz képest magas ár és kis kapacitás.

Hol kapható

35 dollár körüli áron kapható ezeken az oldalakon:

GearBest

Aliexpress

Banggood

Ebay

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6413603333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása