Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

HXSJ X50 gamer egér - Teszt

2018. július 11. 15:12 - Kinai cuccok blog

hxsj-x50-gamer-eger-teszt-03b.jpgA gamer perifériák igencsak borsos áron kerülnek manapság piacra, egy csúcskategóriás vezeték nélküli egérért több, mint 150 dollárt is elkérnek egyes gyártók. A mai tesztalanyunk ennek szöges ellentéte. Nézzük milyen egy 4 dolláros “drótmentes” egér játékosoknak.

 

 

A doboz

Az eszköz egy jelöletlen fehér kartondobozban érkezik. Ha kibontjuk rögtön az egér fogad, nincs külön csomagolása.

Kinézet, gombok, anyaghasználat

Az egérre ránézve egyből látni, hogy gamereknek szánta a gyártó, hiszen “ami piros-fekete, az gamer”. Az eszköz műanyagból készült, nagyrészt csúszásgátlós anyaggal bevonva. Az oldalán lévő recés felület pedig még biztosabb fogást biztosít. Összesen 6 gomb található rajta, a megszokottakon kívül kapunk még egy DPI gombot, és két oldalsó extra gombot, amik piros színükkel távolról kitűnnek. A kialakításának köszönhetően akár balkezesek is használhatják, a két oldalsó gomb miatt azonban mégiscsak jobbkezes egérnek mondanám az X50-et.

hxsj-x50-gamer-eger-teszt-01b.jpg

Beüzemelés

Az X50 2.4 Ghz-es frekvencián keresztül kommunikál a számítógépünkkel, ehhez az egér alján elrejtett kis adaptert kell egy USB portba helyezni. Az energiaellátásról két darab AAA elem gondoskodik.

hxsj-x50-gamer-eger-teszt-02b.jpg

Használat

Az eszköz kis mérete miatt a gyűrűs ujjunknak nincs hely az egér oldalán, ezért muszáj a jobb egérgombot ezzel az ujjunkkal vezérelni, a középső ujjunk pedig a görgőre lesz “száműzve”. Ezt nem nevezném problémának, sokan szeretik így használni a kis rágcsálót. Az már jobban zavart, hogy a DPI mindössze 4 fokozatban állítható: 1000-1200-1600-2400. Ez is preferencia kérdése, de véleményem szerint a gamerek szeretnek alacsonyabb - akár 400 DPI-s felbontáson - játszani, ezért legalább egy 800 DPI-s fokozat mindenképpen elkélt volna, ha nem alacsonyabb.

hxsj-x50-gamer-eger-teszt-03b.jpg

A vezeték nélküli kapcsolat stabil, a válaszidővel sincsenek problémák, casualebb játékokban teljesen jól használható az egér. Esport címeknél továbbra is a vezetékes kapcsolat ajánlott, de itt már kijönnek komolyabb hiányosságok is. 4 dollárért nem várhatunk csodákat, de az egér szenzora több kívánnivalót hagy maga után. Counter Strikeban például az egér megemelése után a karakter a levegőben forog, ami szinte játszhatatlanná teszi a népszerű lövöldét. Hasonló problémák más címeknél is előjöttek, az egér megemelése és gyorsabb mozdulatok sajnos “kikészítik” a szenzort, egérpadtól függetlenül.

hxsj-x50-gamer-eger-teszt-04b.jpg

A gombokkal a rövid tesztidőszak alatt nem jelentkezett különösebb probléma, az oldalsó gombok viszont lazán “függnek”, de ilyen áron ezt nem rónám fel túl nagy hibának. A görgővel viszont már komolyabb gondok vannak, nagyon nehéz lenyomni, olyan érzés, mintha be lenne akadva. Ezt viszont nehéz elképzelni egy vadonatúj egér esetében.

Összegzés

Vegyes élmények keringenek bennem. 4 dollárért a vezeték nélküli kapcsolat meglehetősen stabil, a szenzor hiányosságai viszont bizonyos játékokban előjönnek. Ennek ellenére, ha kedvező áron keresünk vezeték nélküli egeret és tetszik az agresszívebb külső, mindennapos használatra és light gamingre könnyen tudom ajánlani az X50-et.

Ami tetszett

  • gamer dizájn
  • stabil kapcsolat
  • filléres ár

Ami nem tetszett

  • szenzor
  • számomra kis méret

Hol kapható

Az X50 ezeken a helyeken kapható kb. 4 dolláros ártól, fekete, illetve piros színben

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114099375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása