Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

MicroSD memória kártya - Vatera, Teszvesz, Zsibvásár, Ebay tapasztalatok

2012. január 28. 16:15 - Kinai cuccok blog

Elég sok memória kártyát használok, szinte minden készülékben van már, ezért próbál olcsón többet beszerezni. Kapható csak maga a kártya, kapható átalakítóval és rendesen dobozos verzióban is.
Én rengetegszer megjártam már a vaterás, apróhirdetéses, Ebay-es kártyákkal, ezért elég negatív a tapasztalatom.

Sokan árulnak hamis vagy kamu kártyákat. Ezek külsőre ugyanúgy néznek ki mint bármelyik, akár márkás testvérei, feliratozás, néha a csomagolás is megtévesztésig azonos. Csakhogy megbízhatatlanok vagy a méretei nem valósak. Kínából ontják a gagyi, hamis vagy selejtes kártyákat. (hogy direktbe gyártják, vagy csak a selejttől szabadulnak-e meg így, nem tudni) Mindenesetre a Vatera, Teszvesz, Zsibvásár, Ebay, Jófogás is teli van velük, sikerült négyszer is belefutnom egy ilyen szemétbe. A legutolsó esetben kifejezetten kértem az eladót, hogy bontsa ki, tesztelje le, mert már párszor átvertek vele. Azt mondta megnézte és rendben volt. Persze mikor otthon kipróbáltam, ugyanaz a gagyi cucc volt mint korábban. Vagy nem lehetett visszaolvasni a ráírt adatokat, vagy csak az első 1-2 gigáig volt használható és akkor is megbízhatatlanul. Utánajártam és kiderült azért, mert ezek valójában csak 1-2 gigás kártyák, amik azt mutatják magukról hogy 8, 16, 32, 64 vagy 128 GB-osak. Természetesen nincs rájuk garancia, mert "magán" eladók. (vagy pofátlanul élettartam garanciával hirdetik, amit a gyártónak lehet visszaküldeni) Legtöbbjük tudja is hogy selejtet árul, vagy nagyon gyorsan rájön, amikor mindenki reklamál (és őt is frissen verték át vele). Nekem abból a szempontból szerencsém volt, hogy mind a négyszer vissza tudtam vetetni az eladóval így csak a postaköltséget buktam és persze el kellett játszanom, hogy ó milyen peches vagyok, hogy csak az enyém nem működik. Cserét egy sem ajánlott fel, tudván, hogy csak ugyanazt a selejtes szériát kapnám. Ha megkérjük őket, hogy tesztelje le előtte, akkor vagy azt hazudják hogy letesztelték, vagy azt mondják hogy nem akarják kibontani a dobozát, mert akkor hogy adják el. Természetesen van aki normális kártyákat árul, de szinte lehetetlen előre kideríteni kié a jó, mert csak kicsivel olcsóbban vagy ugyanolyan áron adják. A legutolsó egy az egyben egy lemásolt és hamis Kingston kártya volt, dobozzal, regisztrációs számmal. Így sajnos nem ajánlom, hogy bárki aukciós vagy apróhirdetés oldalról memóriakártyát vegyen, vagy ha vesz is, átvételkor ott helyben rá kell másolni a teljes kapacitás, majd lemásolni róla és egyenként megnézni minden fájlt. Ezt persze nem fogják vállalni még a normális kártyát árulók sem. Egyszóval memóriakártyát ezentúl csak boltból vagy normális webshopból, még ha drágább is!

Ha gyorsan kell jó kártya, akkor innét vásárolok: dvdolcson.eu

Külföldi rendelésnél a GearBest-et vagy a Banggood-ot ajánlom, még nem csalódtam.

Az Ebay-t memória kártya vásárlás szempontjából nem ajánlom!

A nagy sebességű memóriakártyák tesztjét itt találod.

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el lájkolni a blogot a facebook-on! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr844350497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igloii 2012.04.25. 20:35:17

Érdekes, nálam pont fordítva. Mondjuk én egy konkrét helyről vettem 2-4-8GB microSD-ket (összesen 9 darabot), de mindegyik jól működött és működik most is. Érdekes, hogy volt olyan, amin találtam mp3 fileokat :) utólag belegondolva a forgalmazó azt ígéri, hogy szállítás előtt teszteli a termékeket - gondolom a csomagolás előtt másoltak rá valamit, aztán elfelejtették letörölni.
De hallottam már én is sok rosszat a bizonytalan forrásokról.

azbest 2012.05.26. 19:13:09

Vateráról én sem vennék. Dealextreme esetén kisebb a valószínűsége hogy buherált firmwareű kártyát kapnál. Ebay esetén a gyanúsan olcsó és nagy kapacitást kell kerülni, de ki lehet fogni jó áron jó kártyát. Nameg utóbbinál a kamu cucc árát vissza lehet téríttetni.
Letesztelni pedig például a h2testw programmal érdemes:
www.heise.de/software/download/h2testw/50539
süti beállítások módosítása