Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Easycap videó digitalizáló (Easy capture)

2012. április 18. 20:49 - Kinai cuccok blog

Szerintem mindenkiben ott a késztetés hogy jó lenne a régi, kazettán szereplő felvételeit tartósabb, kényelmesebb formában megőrizni. Ne kelljen attól félni hogy az idő nyomot hagy rajtuk, de sokkal könnyebben és szívesebben veszi elő az ember ha azt kényelmesen és gyorsan keresgélés nélkül meg tudja nézni őket. Ettől csak az veheti el a kedvét ha megnézi menyiért digitalizáltnak (kb. 1-2 ezer forint a legolcsóbb kazettánként) vagy az ha már látott egy profi digitalizáló szoftvert ahol egy kivágást nem tudott megcsinálni fél óra alatt.
Erre nyújt megoldást ez a hobbi USB-s digitalizáló. 4 csatlakozás van rajta, a bal és jobb hangcsatorna, egy kompozit videó és egy S-Video csatlakozó. Adnak hozzá egy hosszabbító kábelt ami jól jön ha az USB portok szorosan vannak egymás mellett így használni tudjuk mindegyiket, nem lóg bele az eszköz a szomszéd helyre.

Több féle verzió létezik belőle és néha még az azonos verziók is eltérnek egymástól annak ellenére hogy kinézetre nincs köztük semmi különbség.

Én először a 2.0-al találkoztam, de próbáltam 2.1-et és 2.1C-t is. Idén találkoztam először a 3.5-ös verzióval.
A különböző verziók kompatibilitásban térnek el egymástól és a meghajtó programjaik is különböznek.
A 2.x széria elég problémás volt, még azonos verzió esetén is volt hogy különbözött a driver, egymással nem voltak kompatibilisek. Ha rossz CD-t kap hozzá az ember akkor sosem fogja tudni feltelepíteni. A windows-os driver update sajnos nem oldja meg. Nem tudom mitől függött még hogy melyik verzió megy windows 7-en is mert a leírások sokszor nem pontosak, a verzió számok pedig nem konzekvensek, így mindenképp ki kell próbálni ha biztosra akarunk menni. Probléma volt még hogy sokszor nem vagy csak zajosan lehetett a hangot az easycap-en keresztül átvinni. Nem mindig ismerte fel a windows (kompatibilitási probléma) és csak többszöri eltávolítással és újra telepítéssel sikerült felrakni. Ha a hangot nem sikerült a készüléken átvinni akkor közvetlenül a számítógép line-in bemenetére kellett kötni ami laptop esetében nem kivitelezhető. (hacsak nincs rajta line-in bemenet, de az nagyon ritka)

 

A hozzáadott Ulead Video Studió SE DVD otthoni felhasználásra tervezett digitalizáló program, aránylag egyszerű, de rá kell szánni az időt hogy kiismerje az ember és pár beállítást el kell végezni mielőtt digitalizálnánk. Ezért informatikában nem járatos felhasználók el tudnak akadni benne.
Néha előfordult hogy kifagyott a program menet közben, leállt a digitalizálás, szakadozott a felvétel vagy menet közben elvesztette az eszközt eszközt. Ekkor ki kellett húzni és visszadugni hogy ismét felismerje. De ha minden akadályon átküzdöttük magunkat, akkor a 2.x-es verzióval is szépen lehet digitalizálni.
A 3.5-ös verzió kellemes csalódás volt az előző verziókhoz képest. Több gépre is gond nélkül, gyorsan sikerült feltelepíteni. Windows Vista és 7-es, 32 és 64 bites verzión is gyönyörűen ment, egyedül egy XP-s gépen kellett az eszközkezelőben a driver frissítésre nyomni még egyszer.
A hang egyből működött, néha a videó szabványt nem ismerte fel -ekkor a képen a színek elcsúsznak- de pár kattintással átállítottam PAL-B-re és már digitalizálhattam is. A hozzá adott CD-n a 2.x-es verzióhoz képest még pluszba rajta volt a Honestech VHS to DVD 2.0 SE program ami egy végtelenül egyszerű digitalizáló szoftver, pontosan azt tudja amit kerestem. Beállítom hova mentse, elindítom a felvételt, elindítom a digitalizálást és már megy is minden magától!


Minőségét tekintve jó, otthoni felhasználásra tökéletes. Ára már pár kazetta digitalizálása után megtérül, az újabb verzióval kiküszöbölték az előd hibáit így bátran tudom ajánlani!


A digitalizáló a GearBesten vásárolható meg 3000 forintért.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr724456992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása