Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Valódi HD felbontású távirányító, riasztó formájú kulcstartó kamera normál és nagy látószögű (#18, 808, 909, 120 fok, széles látószög, hd, full hd, fullHD, 480p, 720p, 1080p)

2013. április 28. 21:34 - Kinai cuccok blog

taviranyitos 909 1.jpgSokféle rejtett, kém illetve fejkamerát kipróbáltam már és igazából mindegyikkel ugyanaz volt a bajom, érdemi minőség különbség nem volt köztük. Tíz ezer forint alatt mind hasonló elektronikával és képességekkel rendelkezett. Egy kettő trükközött azzal hogy interpolálta a felvételt és felbontása miatt HD-nak állította be magát de ettől a képminősége nem lett jobb, csak a videó fájl mérete nőtt meg.
Így jött az ötlet hogy körülnézek a drágább árkategóriába is. A meglévő 808-as és 909-es kulcstartó kamerám mellé beszereztem tesztelni két valódi HD felbontású távirányítós kamerát is.

A 808-as és a 909-es verzió között minimális a különbség, a 909-es képét kicsivel jobbnak láttam. Kinézetében a 808-as teljesen fekete, a 909-es krómmal futtatott. Akkumulátor üzemidejében hasonlóak.

A HD verzió kinézetében a 808-asra hasonlít. A 808-asból rengeteg verzió létezik, külsőre gyakran nem lehet megkülönböztetni őket mivel a készülék háza ugyanaz, csak a benne lévő elektronika más. A legolcsóbb és legrosszabb minőségű kulcstartós kamera a #3-as verzió, de mindenféle számozással ellátták már, minimális a különbség köztük. A HD verzió a #18-as típus, ez a #11-es típus tovább fejlesztett verziója és jelenleg ez a legújabb kamera.

A HD kamera képe nagyságrendekkel szebb mint a 808-as korai vagy 909-es kamera képe. Oldalán nem a megszokott miniUSB hanem egy AV kimenetet is tartalmazó csatlakozó van. Ennek a segítségéve lehet tölteni illetve közvetlenül visszajátszani a TV/monitor képére. A felvételek lemásolásához a memóriakártyát ki kell venni és egy kártyaolvasóba tenni. Változattól függően MOV vagy AVI fájlba menti a videót.

Újdonság hogy végre konfigurálható. Többek között kikapcsolható a dátum videóba égetése és a visszajelző led.
Állítható a fájlok darabolása, az automatikus kikapcsolás hossza, time-laps felvétel, lehet csak diktafonként használni és végre nem áll le a felvétel ha külső tápellátásra kapcsoljuk. Tud körkörös felvételt is így akár autós kamerának is kitűnő. Bár ezek egyszerű szoftver beállítások, még is hiányoznak a többi rejtett mini kamerából.

beállitások.jpg

 

A kamerák látószöge is különböző. A 808-as és 909-es kamerának szűk a látószöge, 30-40 fok körül van. A HD kamera látószöge kb. 70-80 fok. Kapható azonban a HD felbontásúnak egy 120 fokos látószögű verziója is. Itt a kamera ugyanaz, csak a lencséje nagyobb és domborúbb. Ez természetesen a szélein már kicsit torzít és kicsit csökken is a felbontása hiszen sokkal szélesebb képet kell ugyanakkora képpontszámra vetítenie.

Kulcstartó kamera 18 - 1.jpgHD kamera

 

Kulcstartó kamera 120 fokos 18 - 1a.JPG

HD kamera 120 fokos lencsével


Az akkumulátor idő is közel duplája az olcsóbbik fajtáknak, az átlagos 50 perc helyett 90 percet tudott felvenni.

A képminőség miatt a két olcsóbbat inkább rejtett kamerának közeli, rövid, célzott felvételekre alkalmas jó fényviszonyok mellett. A HD verzió már akció kamerának, sisak kamerának is tökéletes, akár modellekre is rakható. Üzemideje is végre megfelelő és lámpafénynél is elfogadható felvételeket csinál.

Összességében nekem nagyon tetszik az új verzió, sokkal profibb tudású és kialakítású, kompromisszum mentes darab.

808 és 909
Ami tetszett: olcsó, bárki meg tudja venni
Ami nem tetszett: gyenge a felbontás, csak közelre készít elfogadható felvételt

HD verzió
Ami tetszett: profi kidolgozás, rengeteg hasznos állítható paraméter, hosszú üzemidő, 120 fokos verzió
Ami nem tetszett: sajnos a minőséget meg kell fizetni

A 808-as kamera a Banggoodról származik

A 909-es kamera a rejtett-kamera.eu honlapon kapható:

    Normál felbontású kulcstartós kamera

A HD kulcstartó kamera a rejtett-kamera.eu honlapon kapható:

    HD felbontású normál látószögű kulcstartós kamera

    HD felbontású széles látószögű kulcstartós kamera 

 

 

3 kamera felirattal 600.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr365251461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása