Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

HD felbontású tollkamera, tollba rejtett kamera, kémkamera - Teszt

2014. május 19. 21:45 - Kinai cuccok blog

videó, fénykép, diktafon

A népszerű és sokak által kedvelt tollkamera HD verzióját szeretném bemutatni. A korábban tesztelt normál felbontású tollkamerához képest csak a funkciójuk közös, így könnyű megkülönböztetni őket. Sajnos a korábbi cikkben említett jelenség azóta is fennáll, sokan a normál felbontású tollkamera HD méretűre interpolált verzióját árulják így verve át a vásárlókat (és sokan magukat is).

tollkamera-toll-formaju-rejtett-kamera-kemkamera-megfigyelo-videokamera-valodi-hd-720p-H.264-H264-MPEG4-MPEG-4-AVC_01-a.jpg

A doboz

A valódi HD felbontású tollkamera egy új fejlesztés, most sikerült a 18-as kulcstartós kamera elektronikáját ebbe a formába önteni. Ebből kifolyólag még elnevezése sincsen, a doboz is névtelen. A dobozban a szokásos dolgokat találjuk,  a tollkamerát, a speciális töltő és kártyaolvasó kábelt illetve a kínai/angol nyelvű leírást.

Kinézet

A toll egy igényes kidolgozású, prémium érzetet keltő elegáns darab. Bármikor nálunk lehet, nem feltűnő ha tárgyaláson vesszük elő. Súlya viszonylag nagy a benne található akkumulátor és elektronika miatt. A normál tollkamerához képest a vastagsága is nagyobb, de ez jellemző az elegáns tollakra, így nem feltűnő.

A toll tetejét betölti az egyetlen vezérlőgomb, elegánsabb és kevésbé feltűnő megoldás mint az olcsóbb változat pöcök gombja.  A gomb határozott, jó nyomáspontú, nem lehet túlnyomni, pontosan érezhető mikor kapcsol (ez azért fontos mert az ember a nagy izgalmában könnyen elronthatja a felvétel indítását) A tollat széttekerve férhető hozzá a töltő csatlakozó. Itt a 18-as kulcstartó kameránál megszokott USB csatlakozót találjuk, ezen keresztül lehet tölteni a kamerát és leolvasni a felvételeket. Érdemes vigyázni a kábelre mivel nem mindig csereszabatos a különböző típusú kamerákhoz adott ugyanilyen csatlakozós kábel. A kamera beépített memóriával rendelkezik, a 4 és 8GB-os változat között nincs nagy különbség, emiatt ajánlom az utóbbit. (A tollat nagyon nehéz szétszedni, ne kísérletezzünk vele, de ha megtennénk akkor a memóriáját akár 32GB-osra is ki tudnánk cserélni)

tollkamera-toll-formaju-rejtett-kamera-kemkamera-megfigyelo-videokamera-valodi-hd-720p-H.264-H264-MPEG4-MPEG-4-AVC_09.JPG

A toll alján található maga a toll amivel írni lehet. Szintén a korábban látott megoldással, az alsó rész elcsavarásával lehet bekapcsolni. Ennek a kialakításnak talán csak annyi a hibája hogy nem érdemes kölcsönadni mert mindenki a kamera vezérlő gombját fogja nyomkodni amivel akár leállíthatja a felvételt is. Hasonlóság még hogy a tintatartály itt is kicsi, sokat ne jegyzeteljünk vele, bár tárgyaláskor úgy is csak aláírni szoktak az emberek.

tollkamera-toll-formaju-rejtett-kamera-kemkamera-megfigyelo-videokamera-valodi-hd-720p-H.264-H264-MPEG4-MPEG-4-AVC_04.JPG

A kamera ennél a tollnál is az akasztó felett található. Rendkívül ötletes megoldás hogy ha nem szeretnénk a rejtett kamera részt használni, akkor az alatta található retesz segítségével a kamera lencséjét el tudjuk rejtetni!

Verziók

Mivel a tollkamera még fejlesztés alatt áll, több (szoftver) verzióval is találkozni. Kinézetükben teljesen egyformák, a rajta lévő firmwire viszont különböző tudással vértezi fel. Az elektronikáját a 18-as kulcstartó kamerából örökölte így ez a kamera is konfigurálható de nem olyan széles körűen mint a kulcstartós. Van olyan verzió amelyik tud videót és képet rögzíteni illetve diktafonként is lehet használni. Ez bekapcsoláskor először készenléti üzemmódba kerül és a gombok ismételt megnyomásával lehet a különböző funkciókat indítani. Az állapot jelző led csak készenléti üzemmódban és a felvétel indításakor világít vagy villog. A másik verzió amivel találkoztam úgy működött, hogy bekapcsolás után azonnal elindult a felvétel, melyet gombnyomásra lehetett leállítani majd ismét elindítani. A konfiguráló program segítségével mozgásérzékelős módba is lehetett állítani illetve a felvételt jelző led ki és bekapcsolható. Mindkét változat elérhető avi és mov fájl formátumot készítő verzióval. A tollak elektronikájukban ugyanazok voltak, a firmware segítségével folyamatosan bővülnek a képességei.

Működés

Működése a szoftververziótól függ. Nekem jobban tetszett az amelyiknél manuálisan lehetett a videó felvételt elindítani mert az képet is tud rögzíteni, továbbá diktafonként is használható. Diktafonként csak egy asztalnál ülő, hangos beszélgetést tud megfelelő hangerővel rögzíteni mivel a mikrofonja a rejtett kamerákhoz hasonlóan nagyon pici. Ennek ellenére egy irodai beszélgetést remekül fel lehet venni.
A másik verziónak az lehet az előnye hogy egyszer megnyomva a gombot azonnal elindul a videó felvétel így könnyebben és gyorsabban lehet indítani.

A felvétel

A videó felvétel a 18-as kamerától megszokott jó minőség, lámpafénynél is jó felvételeket készít. Üzemideje kb. 50-60 perc. A videó felbontása optikailag 1280x720p. A felvétel lehet avi vagy mov. Az előbbit jobban szeretem mert kezelhetőbb. Az avi kódolása h264-es, a legtöbb videó szerkesztő program kezeli.

A kép felbontása 4032x3024 pixel ami a videó kameráknál megszokott interpoláció. (a kézi kamerák is hasonlóan felnagyítják a képet) lényegében a videó pillanatfelvételétől egy kicsivel jobb minőségű kép készíthető vele. Ez igaz minden olyan kamerára amire ráírják hogy fényképezni is lehet vele.

A hangfelvétel 2.5 óra hosszúságú lehet ami több mint elegendő. A felvételeket a hozzáadott kábel segítségével lehet a számítógépre menteni.

 

HD toll kamera minta videó

 

Normál felbontású tollkamera minta videó

Ami tetszett: Nagyon jó minőségű felvétel, rejthető kamera lencse, egyszerű kezelhetőség, videó, kép és hang készítés, igényes kidolgozás

Ami nem tetszett: -

Hol kapható

A kamera a Banggoodon 12000 forintért vásárolható meg.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr56179845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kémkamera · http://rejtettkamera.blog.hu/ 2015.12.07. 01:02:04

Csak az SD verzióval találkoztam eddig, már nagy szükség volt egy HD verzióra.
süti beállítások módosítása