Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Olcsón is lehet jót lazulni! 3 függőágy tesztje

2017. július 04. 21:01 - Kinai cuccok blog

kötélhálós, merevítéses, kétszemélyes, ejtőernyő, vászon, pamut, hammock, parachute, nylon, fabric

fuggoagy-fuggoszek-fuggofotel-szabadido-tura-pihenes-halos-hammock-00.jpgHa a szabadba pihenünk, kényelmetlen a földön feküdni. Nincs az a pléd vagy matrac, ami ne nyomna egy idő után, a mászkáló rovarokról nem is beszélve. Erre a problémára ideális megoldás lehet egy függőágy, csak megfelelő helyet kell találni neki, ahova felfüggeszthetjük. Mivel korábban nem volt függőágyam, nem tudtam melyik mit tud, mikor melyiket érdemes használni. Így vettem három fajtát, hogy kipróbálhassam őket.

 

Hálós függőágy

A hálós függőágyra azért esett a választásom, mert nyáron jobban esik, ha mindenhol szellőzik. Bár kicsit féltem attól, hogy a csomók nyomni fognak.

A függőágy meglehetősen kicsi, elfér a két markunkban. A két végén egy fémkarika található, melynek a segítségével ki tudjuk kötni két fa közé. Sajnos rögzítő zsinórt nem adtak, de készültem, így volt nálam pár 9 mm-es átmérőjű darab, amit egy barkácsáruházban vettem. A függőágy kinyújtva 260 cm hosszú, így minimum ilyen távolságra kell, hogy legyen a két fa. Érdemes mellkas magasságban kifeszíteni a kötelet, mert a rögzítése és a függőágy is nyúlni fog, és lejjebb kerül közel egy métert.

A függőágyat kifeszítve a beülés technikás, de egyáltalán nem nehéz. Középen lenyomjuk a függőágyat, átvetjük rajta az egyik lábunkat, kicsit széthúzzuk az ülőfelületet, majd beleülünk. Innét kiesni már nem lehet, hátra dőlünk és szépen felpakoljuk mindkét lábunkat.

Mivel a függőágy a két végén egy pontban van rögzítve, így azonnal körbevesz minket kötözött sonka jelleggel. Ez érzésre és látványra is fura, de túllépve a kezdeti furcsaságon már kényelmes. Bár érezni a kötél és a csomók nyomását, de nem zavaró. Oldalt magasra felnyúlik, de mivel rácsos, kilátunk belőle és jól szellőzik.

A hálószemek arasznyi nagyságúak, jobb lenne ha sűrűbb lenne, hogy még kényelmesebb legyen (18 centiméterenként van csomó).

Súlya kötelekkel együtt 310 gramm, így ez volt a legkönnyebb darab

A hosszúsága jó, a szélessége is megfelelő, bár nem túl nagy. Benne feküdve a kezünket nem igazán tudjuk hova tenni, fáraó vagy telefont nyomogató tartásban a kényelmes. A lábunkat fel tudjuk húzni, de nem nagyon tudunk variálni a testhelyzetek között.

Függő fotelként még a szélére ülve sem lehet használni, mivel nem olyan széles és a fej nincs feltámasztva, ami kényelmetlen.

Ami tetszett: Könnyű, kis méretűre összehajtható, jól szellőzik, kedvező ár, könnyen tisztítható

Ami nem tetszett: Nem adtak rögzítő kötelet, a rácsok lehetnének nagyobbak, nincs merevítése, így rácsukódik a használójára.

Hol kapható

A hálós függőágy a GearBest-en 1800 Forintért kapható.

A GearBest-en és a Banggood-on tucatnyi függőágy közül választhatunk.

Óriási függőágy

fuggoagy-fuggoszek-fuggofotel-szabadido-tura-pihenes-ket-szemelyes-ejtoernyo-vaszon-parachute-nylon-fabric-hammock-00.jpgA második függőágyat két személyesnek hirdetik, egybefüggő, ejtőernyő szerű anyagból készült.

A praktikus mini zsákban érkezett. Kibontva látjuk hogy ez magára a függőágyra van varrva, így nem veszítjük el, használat közben pedig zsebként funkcionál (pl. italtartó).

A csomagban volt két db kék, 7 mm átmérőjű és 2 méter hosszúságú kötél is, így azonnal használatba vehető.

A hálózsák végén két karabiner található, így ha nem szeretnénk levenni a rögzítést a fáról, a függőágy akkor is könnyen levehető.

Súlya kötelekkel együtt 450 gramm, így könnyen magunkkal vihetjük akár túrára is.

Hosszúságában és a végein történő egy pontos rögzítésben a hálós függőágyhoz hasonló, így a használatuk is megegyezik. A hosszúsága 260 cm, szélessége jóval nagyobb, 140 cm. Rögzíteni ezt is mellkas magasságban kellett. Beülni kicsit könnyebb volt mert a szövetet könnyebb volt kezelni. Belefekve itt is ránk csukódik a függőágy, oldalra nem is lehet kilátni. Ha a lábunkat az egyik oldalra elcsúsztatjuk, akkor már nem borul ránk annyira.

Az ágy az egybefüggő anyagnak köszönhetően jól felveszi az alakunkat, nem nyom sehol. Mivel szélesebb mint a hálós, a kezünknek is van hely, a lábunkat is fel tudjuk húzni, oldalra is tudunk fordulni. A kezünket a fejünk alá téve és a lábunkat felhúzva el tudunk meditálni a fák rezgő leveleit nézve és hallgatva. A kényelmes fekvésnek köszönhetően órákat is el lehet benne lenni, aludni, pihenni.

A függőágyat két személyesnek hirdették, így ezt is kipróbáltuk. Belefekve a két személy szűkösen fér el. Egymás mellé fekve erősen egymásnak nyomódnak, valószínűleg nem így kell használni. Hosszában sem olyan nagy a függőágy, de a lábakat felhúzva el lehet férni.

Az igazi két személyes felhasználása függő fotelként lehetséges. Ekkor nagyon a szélére kell ülni, majd hátradőlni. A láb lelóg, de a fejet megtámasztja a függőágy másik vége, így nagyon kényelmes a használata. Ketten is bőven elférnek benne, gyerekekből hárman is. Súlyban elvileg 300 kilót bír, 220-at ajánlanak és 150-re teszteltük :)

Ami tetszett

  • Adnak hozzá kötelet a felszereléshez
  • A karabinernek köszönhetően levehető a rögzítésről
  • Hosszabb távon is kényelmes
  • Többféle pózban tudjuk használni
  • Függő hintaszékként is használható
  • Két személyes
  • Könnyen tisztítható

Ami nem tetszett

  • Oldalra nem lehet kilátni
  • Hosszában fekve ránk csukódik, ami valakinek zavaró lehet
  • Melegben befülledhet

Hol kapható

Az óriási függőágyat a GearBest-en sokféle színben 3600 Forintért kapható.

A GearBest-en és a Banggood-on tucatnyi függőágy közül választhatunk.

Spokey Shadowsun függőágy

spokey-shadowsun-fugoagy-fuggoszek-fuggofotel-szabadido-tura-pihenes-hammock-sportszert-outdoor-turafelszereles-01c.jpgA harmadik típus egy merevítéses, szövet függőágy volt. Azért akartam kipróbálni, mert az egy pontban rögzítetteknél láttam, hogy rácsukódik a használójára, a merevítéses pedig inkább viselkedik ágyként.

A fekvőfelülete 200 cm, ez elég is ahhoz, hogy kényelmesen feküdjünk benne. A szélessége 80 cm, ez is elegendő, bár a kezet oldalra téve már szűkös lehet. Mivel ki van merevítve, így a teljes fekvő felületet tudjuk használni.

Súlya kötelekkel együtt 1150 gramm, így ez volt a legnehezebb darab.

A merevítésnek köszönhetően nem csukódik ránk, mint a másik kettő, de nem is simul fel olyan szépen. Kényelmesebb mint a hálós, de nem olyan kényelmes mint a kétszemélyes ágy. Viszont jól lehet oldalra látni. Nagyobb, így kevésbé hordozható. Nem lehet benne forogni, oldalra feküdni, könnyen ki lehet billenni belőle.spokey-shadowsun-fugoagy-fuggoszek-fuggofotel-szabadido-tura-pihenes-hammock-sportszert-outdoor-turafelszereles-02b.jpgA pamut anyagának köszönhetően természetes a tapintása, felszívja a nedvességet, a másik oldalt pedig elpárologtatja. Az anyagának és a színének köszönhetően könnyen is koszolódik. Mosni csak kézzel lehet, mivel a merevítés a kötelekhez van rögzítve.

Egy személyes, maximális teherbírása 120 kg.

Ami tetszett: Pamut anyag, merevített szélek, nem borítja be az embert, itthoni elérhetőség

Ami nem tetszett: Gyorsan koszolódik, a merevítés miatt nagy helyet foglal, könnyű kiborulni belőle

Hol kapható

Spokey Shadowsun függőágyat Rosco Sport-ban vettem 7500 Forintért

Összegzés

Mindhárom függőágynak van előnye és hátránya. Nekem a kétszemélyes és a merevítéses pamut függőágy tetszett jobban. Szerencsére nem olyan vészes az áruk, hogy csak egy félét vehessünk és sokáig használhatjuk őket, így megtartom mindet. Érdemes még barkácsáruházban hosszabb és erőseb köteleket vásárolni hogy távolabbi fák közé is ki tudjuk kötni őket.

Jó lazulást mindenkinek! :)

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612636901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása