Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Rádió frekvenciás kulcskereső, kulcstartó - Teszt

2017. augusztus 16. 15:30 - Kinai cuccok blog

radio-frekvencias-kulcskereso-kulcstarto-5-db-os-02.jpgHa állandóan elhagyod és keresgéled a dolgaidat, hasznos lehet egy kulcskereső beszerzése. Két típus létezik, a rádiófrekvenciás amelyhez külön távirányító is tartozik és a bluetooth-on telefonnal kommunikáló (igen, a bluetooth is rádiófrekvenciás, de valahogy meg kell különböztetni őket). Előbbi azért hasznos, mert nincs a telefonhoz kötve és gyerek, nagyszülő is használni tudja. A telefonos pedig azért, mert nem kell még egy kereső eszköz. Sok rádiófrekvenciás eszköz csak 1-2 eszközt támogat, én olyat szerettem volna kipróbálni, ami egy lakásban használható és sok eszközt kezel. Így esett a választásom egy öt eszközt kezelni képes rádiófrekvenciás kulcskeresőre.

Csomagolás

A kulcskereső egy sima zacskóban érkezett. A távirányítón és az 5 darab keresőn kívül egy fali távirányító tartó és egy rövid az angol nyelvű leírást volt a csomagban. Az angol nyelvű leírás röviden bemutatja a használatát, ha volt már ilyenünk, akkor nem szükséges elolvasni sem.

Kinézet

A távirányító 5 gombot tartalmaz, mindegyikhez egy-egy kereső társítható. Nincs dedikált hely, a párosítás határozza meg hogy melyiket szólaltatja meg. Sajnos csak ABC betűkkel van jelölve és nem lehet ráírni sem hogy melyik mihez tartozik, színkódok sincsenek. A távirányítóhoz tartozik egy fali adapter is, amellyel fix helyen tarthatjuk.

A kulcsra vagy egyéb gyakran eltűnő tárgyakra akasztható kereső elég kicsi ahhoz hogy ne zavarjon. A rajta lévő kulcskarika inkább a kulcsokra rögzítést könnyíti meg.

A vevők szélessége 2.9 cm, a hosszúsága 4.2 cm. Az adó szélessége 4.4 cm, hosszúsága 12 cm.

radio-frekvencias-kulcskereso-kulcstarto-5-db-os-01.jpg

Beüzemelés

A távirányítóba sajnos speciális elem kell (27A) amit adnak is hozzá, de érdemes tartalékot rendelni hozzá. Az elemet behelyezve a távirányító üzemkész, nincs rajta bekapcsoló gomb.

A keresőkben alapból benne van a CR2032-es elem. Oldalt van egy kis kapcsoló, mellyel be lehet kapcsolni. Első bekapcsoláskor szaggatottan sípol, jelezve hogy össze kell párosítani a távirányítóval. A távirányítón tetszőleges gombot megnyomva ez gyorsan meg is történik. Ekkor a kereső elhallgat, máris készen áll a használatra.

Használat

A távirányítón a megfelelő gombot megnyomva a vevőrész elég élesen és hosszan, vijjogva sípol. Nem kell nyomva tartani a gombot, ha elhallgat, ismét meg lehet nyomni a távirányító gombját.

Hatótávja nagy, kültérben maximum 40 méterről képes venni a rádió jelet. Lakáson belül 2-3 falon keresztül is átmegy a jel, így nem csak az adott helyiségben lehet keresni. Ettől nagyobb távolságnak már nincs is értelme, mert akkor nem halljuk a sípolást.

A vevők készenléti ideje használattól függően kb. fél év. Ekkor szét kell csavarozni és cserélni a CR2032-es elemet. Merüléskor recsegő hangot hallat, meglepetés, ha először halljuk.

Összegzés

Hasznos eszköztől van szó melynek ára is kedvező. Könnyű beüzemelni, könnyű használni, így bátran ajánlom mindenkinek!

Ami tetszett: Kompakt kialakítás, tetszetős forma, üzembiztos működés, 5 darabos kicsi vevőegység

Ami nem tetszett: -

Hol kapható

Az öt darabos rádiófrekvenciás kulcskeresőt 3600 forintért vettem a GearBest-en.

Rengeteg féle kulcskereső kapható a Banggood-on és a GearBest-en.

Korábbi kulcskereső teszt.

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9012700559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása