Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Mantistek WA1200 USB-s wifi adapter - Teszt

2018. július 17. 11:45 - Kinai cuccok blog

mantistek-wa1200-usb-wifi-adapter-teszt-01.jpg

Az USB-s wi-fi adapterek ötlete egyáltalán nem új keletű, de a Mantistek megoldása viszonylag elérhető áron kínál hatalmas sebességet.

 

A doboz

Az eszköz egy kompakt fehér dobozban érkezik, ennek hátulján a specifikációkkal, az elején pedig a termékről láthatunk egy képet. A doboz magát az adaptert, a garanciajegyet, a használati utasítást és egy mini discet tartalmaz, amin a szükséges driver található.

Kinézet

A Mantistek eszköze gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint egy pendrive. Van egy kupakja, ezt levétele után viszont nem lehet ráhúzni az adapter hátuljára, így könnyen elveszíthető.

mantistek-wa1200-usb-wifi-adapter-teszt-02.jpg

Beüzemelés

Én Windows 10 alatt próbáltam ki az eszközt, itt nem volt szükség driver manuális telepítésére. Miután behelyezzük az eszközt egy USB portba, az operációs rendszer magától felismeri azt. Régebbi rendszerekhez (egészen Win XP-ig, Linux 2.6.18-ig, OS X 10.6-ig visszamenőleg) pedig ott a CD az illesztőprogrammal, továbbá a használati utasítás is segít, ha elakadnánk. Itt azért megjegyezném, hogy ilyen rossz angol fordítást is ritkán látni. Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy minden egyes mondatban van legalább két helyesírási hiba. Kínában lehet fizetős a Space billentyű használata, mert a szóközökkel igencsak spóroltak.

Használat

Az eszközt hálózati kártyaként érzékeli számítógépünk. Kifejezetten hasznos pl. asztali gépekhez, amik “nem wi-fi képesek”, illetve olyan laptopkhoz, amelyeknek elromlott a saját hálózati kártyájuk.

Sztenderdek közül a 802.11 a/b/g/n/ac-t támogatja az eszköz. Csatlakozója USB 3.0-s, természetesen visszafelé is kompatibilis a dolog, viszont ilyenkor nem érhetjük el vele a maximális sávszélességet. A WA1200, ahogy neve is mutatja maximálisan 1200 Mbps-os sebességet támogat. A dolog azért kicsit becsapós, mert ez az érték a 2.4 Ghz-es frekvencián elérhető 300 és az 5 Ghz-es frekvencián elérhető 867 Mbps-es maximális érték összeadásával jön ki. Az eszköz értelemszerűen mindkét bandet támogatja.

Összehasonlításképpen kipróbáltam egy Lenovo Ideapad laptopon, hogy az Intel-féle beépített hálózati kártya vagy a WA1200 produkál jobb eredményeket. Nem meglepő módon az esetek nagy részében a WA1200 volt a vesztes, de átlagos felhasználáshoz (webböngészés, Yt) tökéletesen stabil volt a kapcsolat.

Összegzés

Ha valaki egy egyszerű és olcsó wi-fi adaptert keres, annak a Mantistek WA1200 jó választás lehet. Az alaplapi vagy PCI megoldások természetesen stabilabb kapcsolatot biztosítanak, de szerintem így is megéri az árát.

Ami tetszett

  • 4 és 5 Ghz-es bandet is támogatja
  • rendkívüli maximális sebesség
  • kompakt méret

Ami nem tetszett

  • kissé instabil kapcsolat

Hol kapható

A Mantistek WA1200 itt kapható

Banggood

AliExpress

Ebay

Hasonló USB-s wi-fi adapter viszont sok helyről rendelhető:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1214099359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása