Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Fantasztikus dizájn, hatalmas hangerő - ARCHEER A320 Bluetooth hangszóró - Teszt

2018. augusztus 01. 14:55 - Kinai cuccok blog

25W, 5200mAh

Bluetooth hangszórókból nemhogy Dunát, Amazonast lehet rekeszteni. Akár kicsit, akár nagyot, akár olcsót, akár drágát keresünk, garantáltan több ezer különböző modell fog rendelkezésünkre állni. Az ARCHEER a mai tesztalanyunkkal a megjelenésre próbált rámenni, az A320 bambusz házat kapott és ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legszebb speaker amit valaha láttam. Viszont külsőségek ide vagy oda, 20 ezer forint felett már valamiféle hangzást is elvár az ember. És ohh boy, az A320 nem fog csalódást okozni.

A doboz

A hangszóró egy egyszerű barna karton dobozban érkezik. A csomagolást felbontva örömmel tapasztaltam, hogy a gyártó egy szütyőt is mellékelt, ami szállítás esetén megvédi az esetleges károktól az eszközt. Kiegészítők terén a szokásost kapjuk: egy microUSB töltő-, illetve egy 3.5 mm-es kábelt, ha vezetékesen szeretnénk használni az A320-at.

Kinézet

Kétségkívül a megjelenése az A320 legerősebb pontja. Egy fa bútorokkal berendezett szobában tökéletesen beleillik a környezetbe, akár dísztárgynak is megfelel. A bambusz elő és hátlap nagyon jó minőségű, tényleg fából készült, nemcsak fa hatású műanyagból. Az előlapon a 3 hangsugárzó látható, valamint az ARCHEER márkanév a fába marva. Elsőre kicsit zavart ez a felirat, mert megtöri a szimmetriát, de távolról nézve szinte észre sem venni. Az ár és a tömeg földön tartása érdekében azonban nem a teljes ház készült bambuszból, a középső rész sötét szürke szövet borítást kapott. Ez oldalról és felülről is látható, utóbbi helyen találjuk a kezeléshez szükséges gombokat. Ezek fehér színű gumiszerű borítást kaptak, lenyomásuk teljesen hangtalan. Valamint itt van még egy státusz LED is, ami eléggé megtöri a megjelenést, de szerencsére szemből egyáltalán nem látszik.

A hátlap felső részén találunk egy töltést jelző LED-et, plusz két bemenetet, egyet a töltőnek, a másikat pedig 3.5 mm-es kábelnek, ha vezetékesen szeretnénk kapcsolódni. Végül, de nem utolsó sorban még van egy méretes nyílás, amin keresztül a mélysugárzóhoz érkező, illetve azt elhagyó levegő mozog.

Beüzemelés és használat

Az A320-at beüzemelni pontosan ugyanúgy kell, mint akármelyik BT hangszórót. Bekapcsol, kapcsolódik, lejátszás. Az egyetlen buktató az lehet, hogy bekapcsolás után nem kapunk hangjelzést, csak a fenti státusz LED villog néhányat zölden, a hangeffekt csak ezután érkezik, ha kapcsolódni kész az eszköz. Nagy öröm volt, hogy az A320-at kifejezetten gyorsan megtalálta a telefonom, a Bluetooth 4.2-n alapuló kapcsolat a későbbiekben is stabil maradt, nem dobálta el a jelet a speaker és a hang sem szaggatott. Sőt, még a kép és hang a közötti késés sem volt zavaró videóknál, így ilyen célokra is tökéletesen használható ez a hangszóró. De most térjünk a lényegre, a teszt legfontosabb részére, a hangpróbára. Legszívesebben 3 szóval jellemezném az ARCHEER hangzását, de ezt nem tehetem, mert abból az első káromkodás lenne. 2 szóval jellemezve pedig ennyit mondok: jól szól. De még mennyire. A 2 magas, valamint egy mélysugárzó 25 wattos összteljesítményükkel valami eszméletlen erős és gazdag hangot állítanak elő. A mélyek érezhetően nagy előnyt élveznek, nem puffognak, de eszméletlenül nagyot tudnak ütni. Nagyon telt és dinamikus a basszus. Ennek a középtartomány látja kárát, ő érezhetően a háttérbe szorul. A magasak pedig ismét életre kelnek, igaz ehhez érdemes hangosabbra venni a hangszórót. Ekkor már tényleg kihallani ezt a tartományt, megkapjuk a V-alakú hangképet.

A hangerő elképesztő.  Igaz, egyáltalán nem nevezném sem kicsinek, sem könnyűnek az A320-at, de így is rendkívül impresszív a dolog. Maximális hangerőn egy 60 négyzetméteres lakás minden pontján tökéletesen hallani, a közelében maradva pedig egyenesen fülsüketítő. Torzítást se fedeztem fel csúcsra járatva az eszközt, sőt magasabb hangerőn még jobban hangzik, ahogy korábban is írtam. Az áramellátásról egy 5200 mAh-es akkumulátor gondoskodik. Az üzemidő kb. 10-12 óra, ez a hangerő függvényében csökkenhet. Feltölteni a mellékelt microUSB kábellel lehet, gyorstöltést nem kapunk, így a teljes feltöltés hosszú órákat igényel.

Összegzés

Az ARCHEER A320 több, mint 20 ezer forintba kerül, mindenképp a drágább kínai Bluetooth hangszórók közé tartozik. Azonban ha szeretitek az erős basszust és egy rendkívül stílusos hangszórót kerestek, egy Deák Feriért itthon nem igazán kaptok hasonlót.

Ami tetszett

  • dizájn
  • hangerő
  • erős basszus

Ami nem tetszett

  • kissé túl erős basszus
  • viszonylag drága

Hol kapható

Akciótól függően 65-85 dollárért kapható az alábbi oldalakon:

Banggood

Aliexpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814155507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása