Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Lemfo Lem7 4G okosóra - Teszt

2019. január 03. 22:12 - Tomi0529

Egy jó minőségi óra ma már nem csak azt a célt szolgálja, hogy az időt lássuk rajta, hanem öltöztet is, divat cikk lett. A hölgyek inkább a csillogó szép kövekkel kirakott órát kedvelik , amig az urak inkább a mattabb, fémből készült órákat tartják szépnek. De még hasznosabb lenne, ha az óra nem csak egy elegáns kiegészítő lenne, hanem egy okosóra, amely nem csak az időt mutatja, hanem telefonálhatunk vele. Sőt! Navigálhatunk vagy internetezhetünk rajta. Egy Lemfo Lem7 4G típusú órát szeretnék most bemutatni.

Doboz és dizájn

Az óra egy szép fekete dobozban érkezik szivacsos bölcsőben.  Magában a dobozban a szokásos dolgokat találjuk, egy mágneses töltőt, egy micro usb kábelt és egy használati útmutatót.

 

Az óra szíja egy szép fekete matt felületű gumis anyag, ami jó, mert nem csúszik a kezünkön. Az óra pereme matt alumínium és műanyag ötvözete. Elég prémium minőséget sugall. A kijelzőre nem lesz panaszunk hiszen egy 400x400 pixeles Oled panellel szerelt. Gyönyörű színek jó betekintési szöggel. A kezelése nem lesz nehéz, hiszen egy órára portolt Android 7.0 fut ami nagy előrelépés, mert új sok óra máig 6.0-ás telefon androidot futtat.

Hardver, teljesítmény

Az óra bekapcsolását követően betölt az android, majd elérhető a gyári számlap. Egy darab gomb van az órán, ami ki-be kapcsolásra illetve a felélesztésre szolgál. Alatta egy 2MPixeles kamera, ami nem fogja megváltani a világot de legalább ez is belekerült. A kijelző egy 400x400 pixeles oled ami 1.39”-es.
Nah de ami ebben az órában érdekes, hogy Android 7.0 fut, amihez egy elég erős hardver került bele.


MTK6737 1.3Ghz processzor, 1Gb ram és 16Gb rom. A tápellátásért egy 580mAh akkumulátor felel. Wifi, Bluetooth, Gps és nano sim kártya hely is belefért az órába. Így  ez az óra képes önállóan telefon nélkül is működni. Így ha teszünk bele egy sim kártyát, már fel is csatlakozhatunk a 4G mobilhálózatra és támogatja a B20 hálózatot is. De telefonálhatunk vele és sms-t is írhatunk a picike billentyűzettel, vagy diktálhatunk neki. Beépített mikrofont és hangszórót is kapunk, ami elég hangos.
Hívás közben elég jól hallott a másik fél. Kicsit futurisztikus érzés órán telefonálni. Mint a filmekben :-). A hardver elég erős, bár a Play áruházban való keresésnél észre lehet venni, hogy picit laggol. Sajnos amint a képeken is látszik, a kerek kijelző hibájára kilógnak bizonyos részek. Ez nem valami jó érzés... Nem kerültek az áruházba olyan programok, amik támogatnák ezt a kör alakú méretet.

[ngg src="galleries" ids="36" display="basic_imagebrowser"]

Például a gyárilag telepített Google maps esetében nem tudom megnyomni a mikrofon gombot, hogy diktáljak neki, mert lelóg a kijelzőről. De ezt ügyesen ki lehet játszani, mert a billentyűzetre is aktiválható a hangvezérlés. Jó dolog ez, ugyanis nagyon picike a billentyűzet, így nehéz lenne a gépelés. A Play áruház teljes értékű.
Az óra számtalan watchface-el rendelkezik, de letölthetünk magunk is nagyon sokat. Találhatunk még pulzusmérőt, időjárást, naptárt, tárcsázót, lépésszámlálót, értesítéseket. Fentről lehúzva a kijelzőt bejönnek a wifi, Bluetooth, gps, ne zavarjanak mód ki-be kapcsolását, a sim kártya helyzetét mutató ikon. Mivel nincsenek gombok az órán, csak 1db, ezért a kijelző érintésével-húzogatásával vezérelhetünk mindet. Rendelkezik egy telefonos alkalmazással is, így okos telefonunkhoz csatlakoztathatjuk az órát, így jelzi az értesítéseket is.

Akkumulátor, napi használat

Az akkumulátor 580mAh, ami elég nagy az óra méretéhez képest. Az erős hardver végett  1 napot, de akár fényerő csökkentéssel és wifi kikapcsolással akár 1.5 napot kihozhatunk belőle. Ami nem olyan rossz egy ilyen Androidos óránál. A töltés egyszerű, csak rádobjuk a mágneses dokkolóra és tölti is. Elsőnek nehéz lehet az óra és ha használjuk eléggé melegszik is. De estére én már megszoktam a használatát.

Szoftver

Android 7.0 fut az órán, bár teljes értékű android de persze órára portolt verzió. Vannak hiányosságok pl. a kijelzőből lelógó részek, de ettől fügetlenül jól használható. Nem találkoztam egyéb szoftveres hibákkal.

Összegzés

A Lefmo lem 7 egy remekül összerakott, elegáns óra. Sokféle okosóra van a piacon, de nagyon butított verziósak. Nem igazán használhatóak úgy igazából semmire. De ez a Lemfo mivel rendelkezik Gps-el és mobil hálózattal, bárhol tudok vele navigálni anlkül, hogy elő kellen venni a telefonunkat és ez nagyon jó. A kijelző gyönyörű, ez is ritka a gyártóktól. Szerintem ennyi pénzért elég jó appróbb hibái ellenére is.
Kinek ajánlanám? Akik szeretik a kütyüket és szeretnek babrálni vele és amolyan mindenes órát. Pl. bicajosoknak klassz lehet navigálás céljából.

Ami tetszett

- Jó kijelző
- Akkumulátor idő
- 4G mobilhálózat, nano sim foglalat
- Wifi, Bt 4.0, Gps, pulzusmérő
- Hangszóró, mikrofon
- Megjelenés

Ami nem tetszett

- Kijelzőből kilógó részletek
- Nincs micro sd foglalat
- Melegszik
- Nehéz és nagy (Mint a nagyobb társai)

Hol kapható

Akciósan 130 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon. A GearBest és Banggood oldaláról Áfa és Vám mentesen rendelhető!

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1115554110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása