Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Bluetooth hangfal 360 fokos hangzással! Tronsmart Element T6 - Teszt

2019. május 10. 19:01 - Tomi0529

Elég sokféle hangszórót lehet kapni a boltokban, lassan már-már mindegyik elérhető árú lesz, így nehéz eldönteni, hogy melyiket is vásároljuk meg. Sokszor leginkább a termék árára hagyatkozunk, ugyanis, úgy véljük, hogy ami drága, az jó. Ebben van valami igazság is, de nem feltétlenül, ugyanis akad 1-2 termék, ami minőségi és mégsem kell hozzá Aladdin kincse. Kiváló lehet a mostani teszt alanyunk a Tronsmart T6 360fokos hangzású bluetooth hangfal.

Doboz

Egy igazán elegáns dobozt kapunk, ami oldalra nyílik fel és belül puha szivaccsal bélelt. Itt megtaláljuk a hangfalat, egy szép kék dobozban a micro usb töltő kábelt és egy jack-jack csatlakozót, illetve a használati útmutatót. Igazából ennyit rejt a doboz. Bár én szívesen fogadtam volna még egy apró hord táskát, amibe bele lehet tenni a hangfalt. Na de ne legyünk telhetetlenek.

Kinézet

A kinézet elég profi minőséget mutat. Szövettel körbevont hangfalrész, ami nagyon kellemes fogást ad át. A hangfal tetején találjuk a szokásos gombokat, illetve egy hívás felvevő gombot, hiszen használható kihangosítóként is. Körbe helyezjedik el egy nagyon klassz, ezüsttel bevont hullámokkal ihletett hangerő tekerő gomb, ami teljesen körbe forgatható. Ez nagyon jól sikerült, érzésre olyan, mint amikor az órának a lünettáját tekerjük, kattan egyet minden egyes lépésfokozatnál. És ha ez még nem lenne elég, egy szép kék színű led gyűrű is világít, hogy lássuk, üzemben van a kis hangszórónk. A hangfal alja gumival van bevonva, így nem kell tartanunk, hogy lerázkódik az asztalról.

Használat

Használni kétféle módon lehetséges, a mellékelt 3,5mm-es jack csatlakozóval vezetékkel illetve bluetoothal, ami 4.1-es chipet kapott. Hihetetlen hangzással bír a kishangfal, erős mély és magas hangzást képvisel, egy picit talán a közepet hiányolom, emiatt viszont az elektronikus zenét kedvelőknek szeretni fogják. Hangerőre nem lesz panaszunk, ugyanis ebbe a kis masinában, 25wattos hangszóró van. Igen, ez nagyon erősnek mondható. Ma a sokkal nagyobb társaiba szoktak 2x10wattos hangszórót építeni. Így, ha elvisszük magunkkal kirándulni, vagy bicajozni, imádni fogjuk. De mitől is olyan különleges? Mit jelent az, hogy 360fokban szól? Kétféle hangzást szoktak alkalmazni. Egy mono, amikor 1db hangfal van, illetve a sztereó hangzás, amikor 2 vagy több darab jobb, illetve bal oldali hangfalak van a készülékben. Nos a Tronsmart T6 360 fokban, tehát teljes körben sugározza a hangzást. Erre kevés hangszóró képes, pláne nem ilyen áron! Ezért, ha letesszük az asztalunkra, teljesen mindegy, hogy melyik irányból néz felénk mert minden irányból halljuk rendesen, kedvenc zenénket. A hangzás kristálytiszta és jó, hála a DSP feldolgozó chipnek. Illetve ha vannak az asztalon apró tárgyak, bizony megrezegteti őket rendesen az erős mélyhang. Nem kell tartanunk a lemerüléstől sem, hiszen egy 5200mAh-ás akkumulátor került a hangfalba, 2db 2600Ah-ás cella, így körülbelül 15 órát képes működni. Persze ez csak úgy igaz, ha nem teljes hangerőn bömböltetjük, amit nem is érdemes, hiszen ott már hajlamos a torzításra.

Könnyű is lett a hangfal, mindössze 549gramm. A töltési idő teljesen korrekt 3-4 óra. Frekvencia tartománya 60hz-20khz. Méretei 75x193mm, így igazi utazótárs és szabadidő partner lehet.

Ha nem használjuk a hangfalt 10 perc múlva automatikusan kikapcsol. Bluetooth 4.1-es chipet kapott ami elég jó, nem kell mindig a legmodernebb chipsett.

Specifikáció

Modell: Tronsmart Element T6
Kompatibilitás: Minden Bluetooth képes eszköz
Bluetooth: Bluetooth 4.1
Hatótávolság: Kb. 10 méter
SoC: DSP (digitális jelfeldolgozás)
Jelátvitel: 60Hz-20KHz
Jel/Zaj arány: : ≥ 80dB
THD: ≤ 10%
Hangszóró: 48mm belső mágneses, 4 Ohm
Akkumulátor: Beépített Lithium akkumulátor, 7,4V / 2x2600 mAh (5200 mAh)
Töltés: 5V ± 0.25V,1-2A (hálózati töltő nem tartozék)
Lejátszási idő: Kb. 10-15 óra egy töltéssel
Töltési idő:    Kb. 3-4 óra
Teljesítmény Kb. 2 x 12,5W (25W) kimeneti
Bemenet 3,5 mm sztereó jack AUX-IN
Méret 75 x 75 x 195 mm
Tömeg 346,25 g.

Összegzés

Elég jól sikerült hangfal a Tronsmart T6. Bár ez a 360 fokos nem ad akkora pluszt, de imádni való a tekerő potméter, a kék színű visszajelző led gyűrű, a gyönyörű szövet borítás elegáns hatást kelt. Kapható piros, illetve fekete színben. Nagyon szép, erős mély és magas hangzással.

Sajnos nem lett vízálló, így ügyeljünk, ha vízparton zenebonálunk. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy járt már nálunk egy másik Tronsmart, Element Mega 40w néven, szerintem az a hangfal egy picit jobban szól, de úgy vélem, lesz, akinek ez a torony szerű kinézet jobban bejön, vagy beleszeret a Lünnetta szerű hangerőszabályozóba.

Pro

  • Jó dizájn
  • Jó hangzás
  • Hosszú lejátszási idő
  • Minőségi termék

Kontra

  • nincs usb power bank funkció
  • nem vízálló

Hol kapható

A hangszóró a Newteq.hu-ról rendelhető meg 15900 Forintért.

 

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2715554072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása