Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A kényelmes takarítás nagymestere - Blitzwolf BW-AR182 vezetéknélküli porszívó - Teszt

2019. május 12. 13:00 - Tomi0529

A Blitzwolf márka a Banggod sajátmárkája. Sok terméket gyártanak, a megfizethető árról és minőségről híresek a termékei. Találunk tőlünk fülhallgatót, töltőket és egyéb elektronikai cikkeket, de most egy remek vezetéknélküli porszívót, a Blitzwolf BW-AR182 típusú terméket nézzük meg közelebbről.

Doboz, dizájn

A nagy méretű doboz egy kincsesbányát rejt, ugyanis sok kiegészítőt kapunk. Megkapjuk természetesen a porszívót, egy hosszabbító fémcsövet, egy padlókefét, egy hosszú műanyag csövet polcok takarítására, egy kicsi kefét, ami akár autó takarítására is szuper lehet, egy fali tartót, egy töltőt, az akkumulátort és egy használati útmutatót. Tehát elég sok mindent kapunk.

A porszívó egy nagyon jó dizájnú, könnyű és minőségi anyagokból készült eszköz.

Használat

Elsőnek tegyük fel tölteni az akkumulátort, aminek a töltöttségi állapotát kis kék színű ledek mutatják. A töltési idő kb. 4-5 óra. A töltés történhet külön kiszerelve, illetve a porszívóban. Ez azért is jó lehet, mert ha felszereljük a fali tartót, nem biztos, hogy van a közelben áramforrás. Így vagy oda visszük a porszívót, vagy csak kivesszük az akkumulátort.

Válasszuk ki a megfelelő porszívófejet és már indulhat is a nagytakarítás. Én a rendes padló takarító fejet emelném ki, hiszen nem hétköznapi módon működik. Egy szimpla porszívó azonkívül, hogy nagyon hangos, erősen szív, így szívja fel a koszt a padlóról stb... Nos a Blitzwolf porszívója nem egészen így működik. Ugyanis a fémcső alján végig fut egy elektromos kábel, ami lemegy a padló tisztító fejhez, amiben van egy kis elektromos motor. Igen, ez egy nagyon jó ötlet, ugyanis forgat egy sörtés kefét, amivel erősebben, és hatékonyabban lehet takarítani. Hiszen amikor egy kanapét vagy szőnyeget porszívózunk, nem árt egy erős kefés fej. Ez önmagában kevés lenne, de mivel a Blitzwolf porszívója forgatja a kefét és közben erősen szív, hatékonyabb a takarítás. A padlótisztító fej nagyon könnyen forgatható minden irányban. Sajnos nagyon sok porszívó keservesen akar fordulni jobbra, illetve balra porszívózás közben. A súly elosztása is tökéletes, csak  2.3 kg így nem olyan nagy probléma, hogy fent van a súlypont. Egyszerűen jó a fogása, könnyű és nagyon siklik.

Kapunk még egy hosszú műanyag csövet, amivel könyvespolcot, radiátor cső közeit tisztíthatjuk, illetve autóban is praktikus lehet. De van még egy tartozékunk, méghozzá egy pici sörtés kör alakú kefe, ezt amolyan univerzálisnak mondanám. Fotel, kanapé és autó takarításhoz kiváló lehet.

Sok féle helyzetben próbáltam vele takarítani. A hétköznapi kosz a konyhába, a reggeli kávé-tea készítésekor kiboruló cukor, vagy a pirítósból lehullott kenyérmorzsa, és apróbb ételmaradékokat hibátlandul felszívja. Az apróbb faforgácsot, finomabb port, mint például a lisztet is jól szívja és a szűrő jól meg is fogja. Tehát nem fogja az arcunkba fújni a port. Ezután átléptem a hálószobába, ahol van egy nagyon hosszúszőrű bárányszőr szőnyegem. Nos arra már kár volt rávinni, ugyanis a forgó kefe az alján kitépett egy jó pár darab szőrt a szőnyegből. Így erősen ellenzett a használata hosszúszőrű szőnyegek esetében. De a kisebb szőrű shaggy szőnyeg nem volt neki gond. Aztán egyik nap villany szereltem és maradt huzal maradék a földön, illetve műanyag forgácsok. Azokat nem szerette. Egy sima porszívó ezt gond nélkül felszívta volna.

Teljesítmény

Nos sokan itt meg is állnak és úgy vélik, ugyan már?! Mit akar egy kis akkumulátoros porszívó. Ez a Blitzwolf porszívó meghazudtolja magát. 130 wattos szívóerővel rendelkezik. Mivel alul van egy elektromos forgó kefe, így nem szükséges nagyon erős szívóerő. Ezt a nagy márka Dyson is így gondolja, és szerencsére a Blitzwolf is. De ennek ellenére meglepően erős a szívó ereje. Ami nekem kifejezetten tetszik, hogy végre halk. Így akár este 10 órakor is porszívózhatok, ha akkor jut csak rá idő. A gyártó szerint 20 percig használható maximális teljesítményen, ami 9000Pa illetve 35 percig normál módban, így csak 5000Pa szívóerőre képes. Elsőnek rövidnek tűnt ez az idő, de elkezdtem vele takarítani és nem akart lemerülni. Így szerintem egy kisebb lakást ki lehet takarítani vele gond nélkül. Ez a vezetéknélküli porszívó porzsáknélküli. A tartály mérete nagyon nagy 800ml. Egyszerűen kiönthető a kosz belőle, csak alul kipattintjuk a zárat és már kész is a tároló ürítése.

Az akkumulátor kapacitása 2200mAh.

A porszívó bekapcsoló gombja inkább hasonlít egy fúrógéphez, mint egy porszívóhoz, de talán ezzel csalogatja a férfi vásárlókat. Külön gomb van a normál, illetve a turbó módba való kapcsoláshoz. Turbó módban persze gyorsabban merül és hangosabb is.

Tisztíthatóság, szűrők, méretek

A porzsák nélküli tartály takarítása egyszerű, kipattintjuk és kész is. De persze a szűrőket (Hepa filter)  is kell takarítani, de ez sem bonyolult. Szerencsére mosható a tartály és a szűrők is, így nem kell aggódnunk. A kifújt levegőt is természetesen szűri. Ami a zajt illeti, jóval halkabb, mint egy átlagos porszívó, mindössze 70dB. Teljes felszereléssel együtt kb 110cm magas, hosszú a porszívó. Ez talán a nagyon magas embereknek picit lehet hátrány.

 

 

Összegzés

Nekem nagyon tetszett az, hogy kapunk hozzá egy kicsi kör alakú kefét és egy hosszú műanyag vékony csövet, ugyanis kimentem az autóhoz és nekiálltam autót takarítani. Ott meglepődtem, hogy még az apróbb kavicsokat is felszívta. Persze a nagyobbak már okoztak neki némi gondot...

De egy kis gyors takarításhoz, elegendő a teljesítménye. De én hiszek benne, hogy fejlesztik még tovább és eljutunk arra a szintre, amikor már nem fog kelleni a több ezer wattos porszívó. Egy kis lakás takarításához elegendő lehet, de persze a nagyon alapos, illetve a nagyon vastag Shaggy szőnyeggel rendelkező embereknél még sajnos kevés lesz ez a teljesítmény. De amolyan gyors takarításhoz tökéletes. Nagyon kényelmes a használata, akár még a gyerek is szívesen fog vele ,,játszani”. Jó ötletnek tartom a fali mágneses tartót. Ez egy szép porszívó, nem kell eldugni a legutolsó szekrénybe, illetve kicsi a hely igénye is.

Egy led világítást még eltudtam volna képzelni a forgókefés fej végére, illetve egy teszt gombot az akkumulátoron, hogy milyen szinten áll.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=113&v=WzFs62IqGA4

Pro

  • Könnyű
  • Vezetéknélküli
  • Erős teljesítmény
  • Többféle kiegészítő
  • Könnyen tisztítható
  • Könnyű takarítani vele
  • Szép dizájn
  • Jó ár

Kontra

  • Lehetne nagyobb akksi
  • Akksi teszt gomb
  • Tartalék szűrő hiány
  • Nem állítható magasság

Hol kapható

A Banggoodon Áfa és Vám mentesen rendelhető:

Blitzwolf - BW-AR182

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9715554062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása