Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Gravírozz otthon! - NEJE DK - 8 FKZ 1500mW lézer gravírozó - Teszt

2019. június 29. 19:31 - Tomi0529

Aki egy-egy tárgyat szeretne díszíteni, annak a legközelebbi gravírozós gyorsan tud segíteni. Ha viszont sokkal többet vagy rendszeresen szeretnénk gravírozni, annak érdemes lehet beruházni egy otthoni lézer gravírozóra. Már az olcsóbb darabok is tudnak papírt, fát, műanyagot, bőrt díszíteni. Mivel még nem volt ilyen dolgom, kíváncsi voltam, mennyire használható.

Most egy nagyon klassz lézer gravírozót szeretnék bemutatni, a Neje Dk 8 sorozat egyik tagját. A márka jól ismert a hobbi célú gravírozók terén, melyek főleg a lézer teljesítményében térnek el egymástól. Kapható 300mW-ostól 3500mW-osig, de lézermodul létezik 20W-os is. Én nem a leggyengébbet akartam kipróbálni, ezért egy 1500mW-osat válaszottam.

Doboz és kinézet

Egy szokásos karton dobozban érkezik hozzánk a termék, egy darab USB kábellel, egy használati útmutatóval, egy szemvédő szemüveggel, és pár darab próba anyaggal, fa kockával.

A lézergravírozó mindössze 15x15x20cm-es hasáb, így kis helyen is elfér. A tárgyasztala is kicsi, 9x7cm. A díszíteni kívánt tárgyakat a tárgyasztalra kell rögzíteni. Magasabb tárgyak esetén a lézer fókuszpontját a lézer alján található ezüst koronggal lehet állítani. A lézert egy ventilátor hűti, mely nem túl hangos.

Használat

A lézer gravírozót nagyon egyszerű használni. Kétféle mód közül választhatunk, egyik a Bluetooth-on kommunikáló telefonos alkalmazás, a másik az USB kábelre kötött számítógépes alkalmazás.

Mind a kettő módban ugyanazokat érjük el, de talán kézre állóbb a telefonos alkalmazás használata, ugyanis a gravírozóban van egy beépített akkumulátor is.

A gravírozó hátulján van egy rejtett bekapcsológomb, azt megnyomjuk pár másodperc és már használatra kész. Letöltjük a LaserCraver alkalmazást, megkeressük a Bluetooth-al a gravírozót és már csak ki kell választanunk a képet, amit szeretnék az adott tárgyra felvinni. Viszont itt felhívnám a figyelmet, hogy bár nem tűnik nagyon erősnek a lézerfény, semmiféleképpen ne nézzünk bele, mert ez már nem az a tipikus piros kulcstartós lézer. Ez egy 1-1.5wattos lila lézer, ami alapjáraton valóban halványnak tűnik, de gravírozás közben erősen vakító és súlyos szemkárosodást, illetve égési sérülést is okozhat! Ezért a védőszemüveg használata erősen ajánlott!

Többféle tárgyra lehet égetni, pl. kis vékony falapokra, műanyagra, papírra. Az átlátszó dolgokat nem szereti, gondolok itt egy átlátszó szilikon tokra, illetve a fényes fémeket, azokhoz egy erősebb modell kell.

Na de mire is jó igazából egy lézeres gravírozó? Ezt nehéz lenne kifejteni, de egyedi kulcstartókra, vagy például műanyag evőeszközre, akár telefontokra vagy ha nem sajnáljuk a telefonunkat akkor akár a hátuljára is gravírozhatunk. Erősen javasolt többszöri próba, tesztelés, ugyanis minden anyag máshogy viselkedik. Igaz, az alkalmazásban belehet állítani a lézer erősségét, de nem olyan egyszerű meghatározni, hogy melyikre van szükségünk. Vagy túl erős lesz, vagy túl gyenge és így halvány lehet a gravírozás. Én egy sniccer hátulját próbáltam, gondoltam abban nagy kárt nem tehet. A művelet eléggé időigényes. Apróbb feliratoknál több perc, nagyobb képeknél akár egy óra is lehet, mire elkészül a gravírozás. Volt elfekvőben egy hibás Huawei telefonom, gondoltam feláldozom... Így is lett :). Elégé szépen gravírozott a hátuljára, bár eleinte nagyon füstölt a műanyag és féltem tőle, hogy esetleg át lyukassza, ezért inkább lejjebb vettem a lézer erősségét. Így viszont nagyon jól néz ki. A szellőztetés javasolt, mert az égetett műanyag borzalmasan büdös. Jó kis játékszer lehet, de mértékkel használni, nem gyerek kezébe való. Bár elég picike a felülete, ezért egy 10x10cm anyag már nem fér alá. A lézer gravír tetején van egy vész leállító gomb, ha netán valami gond lenne.

Szoftver-telefonos alkalmazás

A szoftver felülete elég ügyes, ugyanis megmutatja, hogyan is fog elhelyezkedni a kép, amit gravírozni szeretnénk. Körbe -körbe szalad egy halvány lézer fény. Saját képet is belehet tenni, akár színeset is, mert a szoftver átalakítja fekete-fehérré. Szöveget is írhatunk, például, ha egy nevet szeretnénk gravírozni, illetve állíthatjuk a kép vagy szöveg méretét, nagyíthatunk illetve kicsinyíthetünk. Abban az esetben, ha a tárgyat nem sikerülne középre helyezni, az sem gond, ugyanis a szoftverben ezt is megtehetjük, lehet mozgatni a lézer fejet.

Alkalmazás letöltése

Bemutató

Összegzés

A Neje mint márka kiváló minőséget jelent. A lézerfej ventilátoros hűtéssel rendelkezik, de nyilván használat során halványodik. Itt nem 10 db gravírozást értek, hanem sok sok-sok gravírt. Ötletes ajándékokat készíthetünk vele, vagy meglephetjük kedvesünket is akár egy telefon hátlapra való gravírozással. Sajnos ezek a kisebb lézerek elég lassan dolgoznak, de így az áruk is kedvezőbbek, a nagy társukhoz képest. Ezért úgy gondolom, hogy ezzel is lehet jó dolgokat készíteni.

Pro

  • Beépített akku
  • Bluetooth modul
  • Sok tartozék
  • Aktív hűtés
  • Kiváló szoftver
  • Előre telepített képek

Kontra

  • Gyenge lézerfény
  • Kicsi tárgy befogadó képesség

Hol kapható

A Banggoodon Áfa és Vám mentesen rendelhető:

Gearbest

Banggood

AliExpress

Ebay

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1415554018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása